liepos, 9 2020 5 svarbiausios cukinijų sąvybės +Sveikatai palankūs receptai!
Kokia vasara be cukinijų? Jų sezonas dar tik prasideda, todėl jau visai netrukus dalinsimės šiomis daržo gražuolėmis ir suksime galvą ką naujo, skanaus ir nepaprasto iš jų galima pagaminti. „Sveikatai palankus“ komanda pateikia 5 faktus, kuriuos būtina žinoti apie šią nepaprastą daržovę ir dalinasi naujausiais receptais.
- Cukinijose gausu skaidulinių medžiagų, mažai cukrų, todėl puikiai tinka ne tik norintiems išsaugoti sveikatą, bet ir žmonėms sergantiems diabetu. Taip pat, švelnus skonis patiks net ir mažiesiems valgytojams.
- Cukinijos puikiai tinka norintiems sumažinti kalorijų vartojimą. 100 gramų cukinijų yra tik 17 kcal, 1 g baltymų, 3 g angliavandenių ir 0 g riebalų!
- Šios daržovės pilnos naudingųjų medžiagų – pektinų, angliavandenių, natrio, magnio, kalio, kalcio, geležies, cinko, fosforo ir vitaminų C, E, B1, B2.
- Cukinijos puikus imuniteto stiprintojas, o vartojant daugiau daržovių, mažiau sočiųjų riebalų, druskos ir cukraus, tikėtina, kad jus aplenks pagrindinės šio laikmečio ligos, pvz. širdies ir kraujagyslių.
- Cukinijų švelnus skonis tinka ne tik į šaltus, karštus garnyrus, maltos mėsos patiekalus, bet ir kepant pyragus. Šviežių cukinijų, kurių odelė minkšta, nenulupkite, odelėje gausu skaidulinių medžiagų ir vitaminų.
RECEPTAI
Orkaitėje kepti kalakutienos maltinukai su varške ir cukinija
Kalakutienos filė kotletukai su paprika ir cukinija
Cukinijų keksiukai
Daržovių apkepas
Orkaitėje kepti cukinijų blynai
Daržovių košė
Patiko straipsnis ir receptai – įvertink ir pasidalink juo su draugais ir artimaisiais! Turite mums klausimų? Rašykite komentarų skiltyje ir Jums atsakysime.