fbpx
cukinijos receptai

5 svarbiausios cukinijų sąvybės +Sveikatai palankūs receptai!

Kokia vasara be cukinijų? Jų sezonas dar tik prasideda, todėl jau visai netrukus dalinsimės šiomis daržo gražuolėmis ir suksime galvą ką naujo, skanaus ir nepaprasto iš jų galima pagaminti. „Sveikatai palankus“ komanda pateikia 5  faktus, kuriuos būtina žinoti apie šią nepaprastą daržovę ir dalinasi naujausiais receptais.

  1. Cukinijose gausu skaidulinių medžiagų, mažai cukrų, todėl puikiai tinka ne tik norintiems išsaugoti sveikatą, bet ir žmonėms sergantiems diabetu. Taip pat, švelnus skonis patiks net ir mažiesiems valgytojams.
  2. Cukinijos puikiai tinka norintiems sumažinti kalorijų vartojimą. 100 gramų cukinijų  yra tik 17 kcal, 1 g baltymų, 3 g angliavandenių ir 0 g riebalų!
  3. Šios daržovės pilnos naudingųjų medžiagų – pektinų, angliavandenių, natrio, magnio, kalio, kalcio, geležies, cinko, fosforo ir vitaminų C, E, B1, B2.
  4. Cukinijos puikus imuniteto stiprintojas, o vartojant daugiau daržovių, mažiau sočiųjų riebalų, druskos ir cukraus, tikėtina, kad jus aplenks pagrindinės šio laikmečio ligos, pvz. širdies ir kraujagyslių.
  5. Cukinijų švelnus skonis tinka ne tik į šaltus, karštus garnyrus, maltos mėsos patiekalus, bet ir kepant pyragus. Šviežių cukinijų, kurių odelė minkšta, nenulupkite, odelėje gausu skaidulinių medžiagų ir vitaminų.

RECEPTAI

Orkaitėje kepti kalakutienos maltinukai su varške ir cukinija

Receptas.

 

Kalakutienos filė kotletukai su paprika ir cukinija

Receptas.

 

Cukinijų keksiukai

Receptas.

 

Daržovių apkepas

Receptas.

 

Orkaitėje kepti cukinijų blynai 

Receptas

 

Daržovių košė

Receptas.

 

Komentarų:

Įrašyti komentarą