Cukiniją sutarkuokite su burokine tarka, apibastykite druska, leiskite išsiskirti sultimis ir nusunkite. Papriką ir svogūną smulkiai supjaustykite. Česnaką smulkiai sukapokite.
Maltą kalakutienos krūtinėlės filė sumaišykite su smulkintomis daržovėmis, kiaušiniu, džiovintu raudonėliu, druska ir pipirais. Viską gerai išmaišykite.
Drėgnomis rankomis formuokite nedidelius plokščius kotletukus ir dėkite ant kepimo skardos išklotos kepimo popieriumi.
Kepti 180 °C temperatūroje apie 20 – 25 minučių (priklauso nuo maltinukų dydžio), kol paviršius lengvai apskrus. Jei orkaitėje turite garų funkciją (arba orkaitės funkciją „Kepimas didelėje drėgmėje“), panaudokite ją, kotletukai išlaikys daugiau drėgmės.