Kalakutienos filė kotletukai su paprika ir cukinija

Kategorija
Sveiki pietūs
Žymos:
Cukinija, Kalakutiena, paprika, sveika mityba, Sveiki pietūs


Jums reikės:
  • 600 g maltos kalakutienos krūtinėlės filė ;
  • 1 mažos žaliosios cukinijos (apie 300 g) ;
  • 1 saldžiosios raudonosios paprikos ;
  • 1 svogūno ;
  • 3-4 česnako skiltelių ;
  • 1 kiaušinio ;
  • 2 a.š. džiovinto raudonėlio ;
  • Žiupsnelis druskos ;
  • ½ a.š. šviežiai maltų juodųjų pipirų .
Gaminimo eiga:
  • Cukiniją sutarkuokite su burokine tarka, apibastykite druska, leiskite išsiskirti sultimis ir nusunkite. Papriką ir svogūną smulkiai supjaustykite. Česnaką smulkiai sukapokite.
  • Maltą kalakutienos krūtinėlės filė sumaišykite su smulkintomis daržovėmis, kiaušiniu, džiovintu raudonėliu, druska ir pipirais. Viską gerai išmaišykite.
  • Drėgnomis rankomis formuokite nedidelius plokščius kotletukus ir dėkite ant kepimo skardos išklotos kepimo popieriumi.
  • Kepti 180 °C temperatūroje apie 20 – 25 minučių (priklauso nuo maltinukų dydžio), kol paviršius lengvai apskrus. Jei orkaitėje turite garų funkciją (arba orkaitės funkciją „Kepimas didelėje drėgmėje“), panaudokite ją, kotletukai išlaikys daugiau drėgmės.
  • Skanaus!
0 0 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x