„Sveikatai palankus“ įkūrėja ir direktorė Raminta Bogušienė

sveiko maisto technologė ir sveikatos koučerė, vaikų maitinimo ekspertė, knygų autorė, lektorė, socialinio verslo VšĮ “Sveikatai palankus” įkūrėja ir vystytoja, maisto saugos ir kokybės specialistė, ekologiškų maisto produktų sertifikavimo ekspertė, būsima dietistė. Lietuvos dietistų asociacijos narė.

Profesinė patirtis

 

Daugiau...

Daugiau pasiekimų:

Temos, kuriomis kalbu:

  • Visa tiesa apie tai, kas iš tikrųjų yra mūsų maiste.
  • Sveikatai palankus maistas – kaip atpažinti?
  • Kaip valgydami tikrą maistą galite sutaupyti pinigų ir sveikatos.
  • Viskas apie cukrų ir jo alternatyvas.
  • Viskas apie riebalus.
  • Viskas apie maisto priedus ir kitas maisto sudedamąsias dalis.
  • Maistinė ir energinė vertė.
  • Ekologiškas maistas – kas tai? Kaip atpažinti? Privalumai ir trūkumai.
  • Sveikatai palankesnis maistas – simbolis „Rakto skylutė“. Privalumai ir trūkumai.
  • Maisto sistemos pokyčiai – mūsų vartotojų rankose.
  • Tvarumas maisto sistemoje.
  • Maistines savybes išsauganti tausojanti maisto gamyba.
  • Vaikų maitinimo organizavimas ugdymo įstaigose. Privalumai ir trūkumai.
  • Viešojo maitinimo sektorius – sveikatai palankaus maisto beieškant!
  • Sveikatai palanki mityba.
  • Šeimos sveikata.
  • Mityba nėštumo metu ir po gimdymo.
  • Kūdikių ir vaikų maisto produktų analizė.
  • Sveikos gyvensenos principai – asmeninė patirtis.

Praktinių užsiėmimų temos:

  • Sveiko maisto gamyba – tradiciniai patiekalai sveikiau.
  • Sveikuoliški desertai ir užkandžiai.
  • Sezoniniai patiekalai – ką gaminti pusryčiams, pietums, vakarienei.
  • Maisto švaistymo mažinimas – tvarūs patiekalai.
  • Ženklinimo etikečių analizės praktikumas.