fbpx

VšĮ “Sveikatai palankus” – ugdo visuomenės sveikatai palankios mitybos ir gyvensenos raštingumą, didinant jų sąmoningumą, kad rinktųsi sveikatai palankius maisto produktus ir gyvenimo būdą.

Taip pat siekia, kad prekybos centruose, viešojo maitinimo sektoriuje, ikimokyklinio ir mokyklinio amžiaus ugdymo, gydymo įstaigose, socialinės globos namusoe būtų kokybiškas ir sveikatai palankus maistas.

VšĮ „Sveikatai palankus“ komandoje – maisto technologai, dietistai, mitybos ir visuomenės sveikatos specialistai, maisto saugos ir kokybės ekspertai, ekologiškų maisto produktų sertifikavimo konsultantai.

VšĮ „Sveikatai palankus“ tikslas, kad vartotojai atpažintų ir turėtų pasirinkimą sveikatai palankaus maisto prekybos centruose, kavinėse, ugdymo, gydymo įstaigose, greito maisto restoranuose, ar net degalinėse ir vaistinėse.

Misija

Skleisti sveikatingumo principus, formuoti valgymo kultūrą Lietuvoje, vienyti sąmoningus gamintojus ir vartotojus.

Vizija

Sąmoningi vartotojai turi pasirinkimą sveikatai palankaus ir kokybiško maisto, sveikatingumo produktų ir paslaugų.

Veiklos:

  • Mokymai, seminarai, renginiai, konferencijos.
  • El. ir spausdinti leidiniai.
  • Projektai.
  • Konsultacijos: RVASVT rengimas, valgiaraščių ir technologinių bei kalkuliacinių kortelių rengimas, žaliavų specifikacijos, ekologiškų maisto produktų sertifikavimas, maisto papildų notifikavimas, ženklinimo etikečių rengimas; Taip pat rengiame dokumentus ir padedame gauti leidimus: higienos paso gavimas, socialinės globos įstaigų licencijos gavimas, asmens sveikatos priežiūros įstaigų licencijos gavimas, maisto tvarkymo subjekto patvirtinimo pažymėjimo gavimas ir įregistravimas. Taip pat infekcijų kontrolės procedūrų vadovo parengimas sveikatos priežiūros įstaigoms
  • Individualios visuomenės mitybos ir sveikos gyvensenos konsultacijos (mitybos planai, apsilankymas kartu maisto produktų parduotuvėje, gaminimo pamokos ir kita).

Pagrindinės šviečiamosios veiklos kryptys

Temos, kuriomis kalba maisto technologė ir sveikos gyvensenos mokytoja Raminta Bogušienė 

  •  Visa tiesa, kas ištikrųjų yra mūsų maiste.
  •  Sveikatai palankus maistas – kaip atpažinti?
  •  Kaip valgydami tikrą maistą galite sutaupyti pinigų ir sveikatos.
  •  Viskas apie cukrų ir jo alternatyvas.
  •  Viskas apie riebalus.
  •  Viskas apie maisto priedus ir kitas maisto sudedamąsias dalis.
  •  Maistinė ir energinė vertė.
  •  Ekologiškas maistas – kas tai? Kaip atpažinti? Privalumai ir trūkumai.
  •  Sveikatai palankesnis maistas – simbolis „Rakto skylutė“. Privalumai ir trūkumai.
  •  Maisto sistemos pokyčiai – mūsų vartotojų rankose.
  •  Tvarumas maisto sistemoje.
  •  Maistines savybes išsauganti – tausojanti maisto gamyba.
  •  Vaikų maitinimo organizavimas ugdymo įstaigose. Privalumai ir trūkumai.
  •  Viešojo maitinimo sektorius – sveikatai palankaus maisto beieškant!
  •  Sveikatai palanki mityba.
  •  Sveikos gyvensenos principai – asmeninė patirtis.

Temos, kuriomis praktinius užsiėmimus veda maisto technologė ir sveikos gyvensenos mokytoja Raminta Bogušienė 

  •  Sveiko maisto gamyba – tradiciniai patiekalai sveikiau.
  •  Sveikuoliški desertai ir užkandžiai.
  •  Sezoniniai patiekalai – ką gaminti pusryčiams, pietums, vakarienei?
  • Maisto švaistymo mažinimas – tvarūs patiekalai!
  • Ženklinimo etikečių analizės praktikumas.
  • Mitybos programos sudarymo praktikumas – tapk savo mitybos specialistu!

Prisijunkite prie mūsų valgykime ir gyvenkime sveikiau!

Daugiau straipsnių ir informacijos apie „Sveikatai palankus”