PROGRAMA
Renginio vedėjas – Aurimas Perednis
9.00 – 10.00 val. – Dalyvių registracija, pasitikimo kava/ arbata.
10.00 – 11.00 val. – ŠVENTĖS ATIDARYMAS. APDOVANOJIMAI: GERIAUSIA EKOLOGINĖS GAMYBOS ĮMONĖ 2021, KOKYBE PAŽENKLINTAS MAISTAS 2021 IR SAVIVALDYBĖS, AKTYVIAI INTEGRAVUSIOS EKOLOGIŠKUS IR NACIONALINĖS KOKYBĖS PRODUKTUS VAIKŲ MAITINIME. ( Žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas)
I DALIS. KOKYBE PAŽENKLINTAS MAISTAS. VIEŠIEJI PIRKIMAI.
11.00 – 11.20 val. – MAISTO KOKYBĖS SISTEMŲ NAUJOVĖS IR AKTUALIJOS. (Žemės ūkio viceministras Paulius Lukševičius)
11.20 – 11.50 val. – MOKSLINIŲ TYRIMŲ ANALIZĖ, EKOLOGIŠKŲ IR ĮPRASTINIŲ PRODUKTŲ PALYGINIMAS PER MAISTINĘ VERTĘ. (Biomedicinos mokslų daktarė, LSU docentė Sandrija Čapkauskienė)
11.50 – 12.20 val. – BIOLOGIŠKAI VERTINGŲ PRODUKTŲ TRUMPŲJŲ TIEKIMO GRANDINIŲ IR VIETOS MAISTO SISTEMOS VYSTYMAS. (VDU Žemės ūkio akademijos profesorė dr. Vilma Atkočiūnienė)
12.20 – 12.40 val. – KOKYBE PAŽENKLINTAS MAISTAS – PERSPEKTYVOS PRODUKTŲ TIEKIMO GRANDINĖJE – NUO LAUKO IKI STALO. (Mobiliųjų ūkininkų turgelių sumanytojas, kooperatyvo „Lietuviška ūkio kokybė” vadovas Mindaugas Maciulevičius)
12.40 – 13.10 val. – Kavos/ arbatos pertraukėlė. Kokybiškų maisto produktų pristatymas ir degustacija.
II DALIS. KOKYBE PAŽENKLINAMAS MAISTAS. GEROJI PATIRTIS
13.10 – 13.50 val. – KOKYBIŠKŲ MAISTO PRODUKTŲ IR MITYBOS ĮTAKA SVEIKATAI. (VU Medicinos fakulteto Vaikų ligų klinikos profesorius ir VUL Santaros klinikų Pediatrijos centro gydytojas vaikų gastroenterologas Vaidotas Urbonas)
13.50 – 14.00 val. – KOKYBE PAŽENKLINTŲ MAISTO PRODUKTŲ GAMINTOJŲ GEROJI PATIRTIS: H. JASTRAMSKO ŪKIO IR VISOS GIMINĖS EKOLOGINIO ŪKININKAVIMO IR PERDIRBIMO GEROJI PATIRTIS. (Ūkio atstovė Justina Kreizaitė)
14.00 – 14:15 val. – NACIONALINE KOKYBE PAŽENKLINTŲ PRODUKTŲ GAMINTOJŲ GEROJI PATRITIS: G. CIMAKAUSKO ŪKIS. PERSPEKTYVOS IR IŠŠŪKIAI. (Rūta Cimakauskienė )
14.15 – 14:30 val. -KOKYBE PAŽENKLINTŲ MAISTO PRODUKTŲ GAMINTOJŲ GEROJI PATIRTIS: UAB „DU MEDU“. (UAB „Du medu“ atstovė Agnė Žemgulytė)
14.30 – 15.00 val. – KAIP IŠSIRINKTI KOKYBIŠKĄ ALYVUOGIŲ ALIEJŲ? ŽENKLINIMO INFORMACIJA IR ALYVUOGIŲ ALIEJAUS DEGUSTACIJA. (Aliejaus somelje Liana Davletšina)
15.00 – 15.30 val. – DISKUSIJA IR ŠVENTĖS UŽDARYMAS.
ŠVENTĖS METU VYKS KOKYBIŠKŲ PRODUKTŲ MUGĖ, KURIOS METU DEGUSTUOSIME PRODUKTUS, VERTINSITE JŲ JUSLINES SAVYBES – SKONĮ, KVAPĄ, IŠVAIZDĄ, IŠMOKSITE JUOS ATPAŽINTI PARDUOTUVIŲ LENTYNOSE.
Dalyviai gaus elektroninius pažymėjimus.
Į šventę dalyviai kviečiami su galimybių pasais ir asmens dokumentais.