fbpx

Natūralūs kiaušinių marginimo būdai

Sveikiname su artėjančiomis šv. Velykomis!

„Sveikatai palankus“ komanda siūlo išbandyti natūralius kiaušinių marginimo būdus.

Geltonai spalvai išgauti

Jums reikės:

3 v.š. ciberžolės;

0,5 l vandens;

acto (vienam puodeliui dažančio skysčio reikė maždaug vieno šaukšto acto).

Dažymo eiga:

  1. Ciberžolę sudedame į puodą, užpilame vandeniu ir užverdame. Puodą uždengiame ir ant mažesnės temperatūros verdame apie 10 min, priklausomai nuo to, kokio ryškumo dažų pageidaujame.
  2. Paruoštus dažus paliekame atvėsti, ir įmaišome šiek tiek acto.
  3. Inde vienu sluoksniu išdėliojame kietai virtus kiaušinius ir juos užpilame atvėsusiais paruoštais dažais, kad jie būtų visiškai apsemti ir kad nusidažytų tolygiai.
  4. Kiaušinius dažuose laikykime tol, kol jie įgaus mums patinkančią spalvą. Ciberžolė atspalvį ima suteikti labai greitai, ji matosi jau po valandos ar net anksčiau.

*šiais dažais rudų kiaušinių dažyti nerekomenduojame, nes kiaušinis atrodys tiesiog tamsiau rudas, spalva sunkiai pastebima).

Mėlynai spalvai

Jums reikės:

200 g mėlynojo kopūsto;

0,5 l vandens;

acto (vienam puodeliui dažančio skysčio reikė maždaug vieno šaukšto acto).

Dažymo eiga:

  1. Mėlyną kopūstą supjaustome arba sutarkuojame kuo smulkiau (verdant stambiau supjaustytą kopūstą praeis daugiau laiko kol išsiskirs pakankamai pigmento).
  2. Viską dedame į puodą ir verdame uždengtu dangčiu apie 15min.
  3. Paruoštus dažus paliekame atvėsti, ir įmaišome šiek tiek acto.
  4. Inde vienu sluoksniu išdėliojame kietai virtus kiaušinius ir juos užpilame atvėsusiais paruoštais dažais, kad jie būtų visiškai apsemti ir, kad nusidažytų tolygiai.
  5. Kiaušinius dažuose laikykime tol, kol jie įgaus mums patinkančią spalvą. Raudonas kopūstas atspalvį ima suteikti po ilgesnio laiko, ryškiai spalva matosi po 3-6 val.

 

Raudonai spalvai

Jums reikės:

300 g burokėlių;

0,5 l vandens;

acto (vienam puodeliui dažančio skysčio reikė maždaug vieno šaukšto acto).

Dažymo eiga:

  1. Burokėlius smulkiai sutarkuojame.
  2. Viską dedame į puodą ir verdame uždengtu dangčiu apie 15 min.
  3. Inde vienu sluoksniu išdėliojame kietai virtus kiaušinius ir juos užpilame atvėsusiais paruoštais dažais, kad jie būtų visiškai apsemti ir kad nusidažytų tolygiai.
  4. Kiaušinius dažuose laikykime tol, kol jie įgaus mums patinkančią spalvą. Burokėliai atspalvį ima suteikti po kelių valandų.

 

Velykų stalo receptų, patarimų galite rasti čia:

Pasinaudokite mūsų atrinktais patarimais ir džiaukitės sveikatai palankiomis šventėmis!

Ką privalu žinoti renkantis kiaušinius Velykų stalui?

Patarimai, kaip išsirinkti Velykoms geriausius maisto produktus?

Dovanojame Jums Velykų proga paruoštą Velykinį valgiaraštį ir receptus visam šventiniam savaitgaliui. Kiekvienas iš Jūsų ras tinkamiausius patiekalus, kurių kiekvienai dienai ir valgymui rasite po kelis variantus.

 

Komentarų:

Įrašyti komentarą