Pasinaudokite mūsų atrinktais patarimais ir džiaukitės sveikatai palankiomis šventėmis!

Sveikiname su artėjančiomis šv. Velykomis!

Per šventes daugiau dėmesio skiriame bendravimui, žaidimams, pasimėgavimui artimiausiųjų draugija ir žinoma, šventiniam stalui.

Nedžiuginkime šeimos narių pirktais tortas ar pyragais, šokoladiniais kiaušiniais – verčiau patys pagaminkime kokį nors skanėstą. Jeigu jis bus gaminamas su meile, geru nusiteikimu, toks saldus desertas tikrai papuoš ir džiugins Jūsų šventinį stalą.

Pasinaudokite mūsų atrinktais patarimais ir džiaukitės sveikatai palankiomis šventėmis!

Kaip išsirinkti Velykoms geriausius maisto produktus?

  • Gaminti mažiau, bet kokybiškiau;
  • Maistas yra tuo sveikesnis, kuo mažiau apdorotas;
  • Maistas turi būti saugus ir kokybiškas, aiški jo kilmė ir užtikrinamas šviežumas;
  • Pirmenybę teikti neperdirbtiems, gryniems produktams – daržovėms, vaisiams, šviežiai mėsai, nesaldintiems pieno produktams, kiaušiniams, visavertėms grūdinėms kultūroms. Dar geriau, jeigu tai ekologiški produktai.
  • Renkantis duoną pirmenybė  viso grūdo duonai.
Daugiau patarimų

 

 

Tradicinės „Velykų bobos“ receptas

Jums reikės:

Velykų receptai sveika mityba

  • 150 g sviesto (82%) + formos patepimui;
  • 200 ml nesaldinto graikiško jogurto (10%);
  • 100 g nerafinuoto cukraus;
  • 2 citrinų žievelės;
  • ½ citrinos sulčių;
  • 2-3 v.š tarkuotos imbiero šaknies;
  • 1 v.š. aguonų;
  • 2 v.š. nuplikytų, smulkintų džiovintų abrikosų;
  • 280 g viso grūdo spelta miltų;
  • 6 kiaušinių;
  • 2,5 a.š. kepimo miltelių;
  • 1 a.š. ciberžolės;
  • 1 a.š. cinamono;
  • Žiupsnelio druskos;
  • Smulkintų riešutų (galima naudoti apibarstymui)

Gaminimo eiga:

  • Sviestą išsukite su cukrumi, po vieną įmaišykite kiaušinius.
  • Įmaišykite jogurtą, citrinos žievelę, sultis, smulkintą imbierą ir viską gerai išplakite.
  • Kitame inde sumaišykite miltus, kepimo miltelius, cinamoną, ciberžolę, druską ir suberkite į pirmą masę, išmaišykite, įdėkite aguonas, apvoliotus ir nuplautus/ išdžiovintus abrikosus ir išmaišykite.
  • Supilkite į kepimo indą išteptą sviestu ir kepkite 180ºC temperatūroje 40 min.
  • SKANAUS!

Patiko straipsnis, receptai– įvertink ir pasidalink juo su draugais ir artimaisiais! Turite mums klausimų? Rašykite komentarų skiltyje ir Jums atsakysime.

0 0 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x