vasario, 2 2019 Kvalifikacijos mokymų akimirkos darželių specialistėms
Vasarį pradėjome šauniu susitikimu su specialistėmis iš skirtingų Lietuvos ugdymo įstaigų. Mokymų tema – subalansuoto maisto gamyba ir pateikimas vaikams, šalies mokyklose ir darželiuose. Juk tai viena iš kelių svarbiausių vietų, kur formuojasi mažųjų mitybos samprata.
Kartu su SVEIKATAI PALANKUS vadove Raminta Bogušienė aptarusios naujuosius vaikų maitinimo reikalavimus bei žaliavų atrankos kriterijus, mokymų dalyvės ėmėsi gamybos.
Sveiko maisto gamyba
Didžioji dalis patiekalų, kuriuos gamino, vertino ir degustavo mokymų dalyvės – nauji, vos sausio pabaigoje pristatyti SVEIKATAI PALANKUS receptai. Visi jie atitinka naujuosius mitybos reikalavimus darželiams ir ugdymo įstaigoms.
Tarp patiekalų – sveikatai palankūs speltos varškėtukai, viso grūdo sumuštinukai ir tortilijos suktinukai, trinta daržovių sriuba, lašišos ir vištienos karštieji patiekalai, daržovių pica bei kiti gardūs, vaikų pusryčiams, pietums ir vakarienei tinkami patiekalai.
Taip pat susitikimo eigoje dalyvės išbandė savo skonio receptorius, atlikdamos aliejaus atpažinimo degustaciją.
Receptus įvertinti vizualiai galite žemiau esančioje mokymų galerijoje. Na, o norintys tapti mokymų dalyviais, reikiamą informaciją rasite ČIA
Jei norite, kad atvyktume pas Jus į įstaigą, susisiekite tel. 860910833, el. paštu info@sveikataipalankus.lt
Būkite sveiki ir laimingi! Gražaus savaitgalio linki SVEIKATAI PALANKUS komanda.