birželio, 17 2021 Pomidorų padažas – kokį išsirinkti?
Pomidorai puikus pasirinkimas, ypač termiškai apdoroti, nes juose esantis likopenas geriau pasisavinamas. Tačiau ar tikrai visi padažai viliojami marketingo savo tariamais ar tikrais privalumais palankūs mūsų sveikatai?
Originalus, karališkas, premium, be krakmolo, tradicinis, natural, klasikinis… Ką rinktis?
Renkantis pomidorų padažą dėmesį kreipiame tikrai ne į pirminę produkto pakuotę, o žiūrime kas yra sudedamųjų dalių sąraše. Kokia yra pirma sudėtinė dalis – ar tai yra pomidorų padažas ar vanduo? Pirmenybę teikiame produktui su kuo daugiau pomidorų pastos ar pomidorų tyrės.
Ne mažiau negu 70 proc. Atmetame visada kai pirma sudėtinė dalis vanduo.
Renkamės tą, kuriame cukraus yra iki 5 g/ 100 g, druskos iki 1 g / 100 g.
Svarbiausia – nesižavėkite užrašais, nes net ir į ekologišką maisto produktą galiu kiek noriu pridėti cukraus, druskos.
Ieškokite ekologiško pomidorų padažo, kurio pagrindinė sudėtinė dalis pomidorų tyrė, pasta ar trinti pomidorai ir jų ne mažiau 70 proc., cukraus iki 5 g, druskos iki 1 g/ 100 gramų produkto, tai yra atitinkantį sveikatai palankesnių produktų kriterijus.
Šia tema skaityti daugiau galite čia:
Pomidorų padažai ir kečupai – kaip išsirinkti ar pasigaminti? – https://sveikataipalankus.lt/pomidoru-padazai-ir-kecupai…/
Kečupas ar pomidorų padažas – kur daugiau pomidorų? – https://sveikataipalankus.lt/kecupas-ar-pomidoru-padazas…/
Patiko straipsnis – įvertink ir pasidalink juo su draugais ir artimaisiais! Turite mums klausimų? Rašykite komentarų skiltyje ir Jums atsakysime.