„Mitybos ir sveiko maisto gamybos stovykla 2023“ – DALYVIŲ ATSILIEPIMAI

Rugsėjo 22-24 d. Kauno r. įvyko „Mitybos ir sveiko maisto gamybos stovykla”, kurioje dalyvavo beveik 20 dalyvių iš visos Lietuvos. Mokėmės mitybos pagrindinių principų, labai daug gaminome ir degustavome, buvome fiziškai aktyvios, sportavome ir leidome prasmingai laiką bendraminčių būryje. Tai laikas skirtas sau ir naujų pažinčių užmezgimui, kai iš stovyklos nesinorėjo net išvažiuoti. Gautos žinios, įgūdžiai ir motyvacija dalyviams padės jų gyvenimo kasdienybėje – valgyti skaniau ir vertingiau, numesti papildomus kilogramus, pagerinti sveikatą. Ši stovykla ir atsiliepimai po jos mums sako, turime organizuoti ir toliau tokius renginius. 

 

Stovyklos dalyvės, tinklaraščio valgespalve.lt autorės ir fotografės Živilės Stumbrienės atsiliepimas

 

Didelis AČIŪ visai komandai už puikiai suorganizuotą mitybos ir sveiko maisto stovyklą. Visas savaitgalis buvo apgalvotas ir paruoštas iki smulkmenų, o stovyklautojoms teliko atsipalaiduoti ir turtinti žinias.

Man labai patiko programos intensyvumas: daug naudingos teorinės medžiagos, maisto gaminimo praktikų, fizinė veikla. Maisto gaminimas – mano hobis, tad būtent maisto gaminimas buvo tai kuo ši stovykla man pasirodė išskirtinė, tačiau iš stovyklos parsivežiau kur kas daugiau nei tik receptus.

Tiesą sakant, tai buvo kursas sustatęs mano visas turėtas sveikos mitybos patirtis ir žinias į vietas, ir jas dar labiau praturtinęs. Sveikos mitybos klausimuose nebuvau naujokė, tačiau turėtos žinios buvo padrikos ir taikomos chaotiškai. Tad išvažiavau tikrai turtingesnė tiek žiniomis, tiek ir patirtimis. O svarbiausiai jos apsijungė į bendrą visumą. Pradedant nuo to, kad iškarto po stovyklos pradėjaumiegoti bent 7-8h ir valgyti 5 kartus per dieną, ko niekada gyvenime nedariau. Atsirado sistema. Ir tai veikia! Rytai lengvesni, o savijauta geresnė.

Žaviuosi lektore Raminta kaip specialiste jau seniai. Jos žinių bagažas tikrąja žodžio prasme neišsemiamas, tačiau kurso informacija buvo pateikta koncentruotai, konkrečiai,  struktūruotai ir lengvai suprantamai. Raminta nepalieka neatsakytų klausimų, tad kai kurios aktualios auditorijai temos buvo gilokai panarstytos. Patiko ir etikečių skaitymo praktika. Sužinojau daug naudingų patarimų.

Didelis ačiū ir sporto trenerei Viktorijai Morozovaitei, kuri patarimus problemoms spręsti dalino kaip saldainius ir dietologei Evelinai Sabonaitytei už koncentruotas žinias apie populiarias dietasir mitybos sutrikimus.

Parsivežiau ir visą glėbį naujų pažinčių. Tokios entuziastingos ir trykštančios noru gaminti maistą auditorijos man dar nebuvo tekę sutikti. Tad buvo daug smagaus gaminimo, dalinimosi patirtimis ir skanaus pačių pasigaminto maisto. Bendrystė stovykla nesibaigė – bendraujame ir atradimais dalinamės bendroje socialinių tinklų grupėje.

Labai džiaugiuosi, kad teko sudalyvauti šioje stovykloje. Mano pačios geriausios rekomendacijos! 

 

Stovyklos dalyvės Miglės Rudaitienės atsiliepimas

Sveikos mitybos stovykloje pasisėmiau daug teorinių žinių – kada, kaip dažnai ir ką valgyti, kad mityba būtų subalansuota, kaip gaminti ir kaip išsirinkti produktus, kad jie suteiktų energijos, sveikatos ir geros nuotaikos. 

O svarbiausia, kad Raminta Bogušienė atsakydama į dalyvių klausimus visada pagrįsdavo – kodėl? Jautėsi lektorės profesionalumas ir gilios visapusiškos žinios.

Taip pat labai patiko, kad daug gaminome bei dalinomės patirtimi virtuvėje su kitomis dalyvėmis. Taip išbandžiau ir išragavau naujus patiekalus, kuriuos dabar galiu drąsiai gaminti ir namuose, nes žinau, koks bus procesas ir rezultatas.
Grįžau namo motyvuota gaminti sveiką ir skanų maistą bei pasipildžiusi naujais receptais ir idėjomis. 

Stovyklos dalyvės Monikos Giedrienės atsiliepimas

„Sveikatai palankus“ veiklą seku jau seniai. Nors pati esu sukaupusi nemenką žinių bagažą, Ramintą laikau didžiausiu autoritetu sveikos mitybos srityje Lietuvoje. Sužinojusi apie jos organizuojamą trijų dienų stovyklą nedvejodama užsiregistravau ir nenusivyliau.

Atpalaiduojanti aplinka. Puikiai parinkta sodyba leido jaukiai įsikurti su visais patogumais. Pertraukėlių tarp paskaitų metu buvo nuostabu įkvėpti gryno oro, paganyti akis po išpuoselėtą sodybos teritoriją bei ją juosiančius miškus.

Pakrautas žinių bagažas. Kaip ir tikėjausi, Raminta nustebino giliomis, nuosekliai pateiktomis žiniomis. Galvoje viskas nugulė į gražią, vientisą sistemą, pradedant miego bei režimo svarba ir baigiant papildų vartojimu. Paskaitų metu atliktos praktinės užduotys padėjo geriau įsisavinti bei užfiksuoti naują informaciją. Buvo įdomu „naujomis akimis“ pažvelgti konkrečių produktų etiketėse nurodytas sudėtis, sudaryti sau mitybos planą, įgytas žinias patikrinti stovyklos pabaigoje surengtoje viktorinoje. Gyd. dietologės Evelinos Sabonaitytės paskaita atsakė į daugybę klausimų, susijusių su įvairių dietų poveikiu sveikatai, valgymo sutrikimais, mitybos ypatumais sergant tam tikromis ligomis.

Įgyti praktiniai įgūdžiai virtuvėje. Bene smagiausia šios stovyklos dalis buvo sveiko maisto gamyba bei ragavimas. Neįtikėtina, kiek daug gali nuveikti motyvuota 15-os moterų kompanija! Niekada gyvenime nesu pagaminusi tiek patiekalų, kiek per šias tris stovyklos dienas. Procesas, vadovaujamas Ramintos, vyko sklandžiai, sužinojome daugybę niuansų ir paslapčių, kaip gaminti sveikai, o svarbiausia – skaniai. Nuo salotų ir košių iki žuvies ir fantastiškų tortų! Neslėpsiu, kad būtent virtuvėje vykęs veiksmas atmintyje įsirėžė ryškiausiai.

Fizinė veikla. Stovyklos metu trenerė Viktorija Morozovaitė neleido užsisėdėti, kasdien vedė skirtingas treniruotes, pritaikytas įvairaus fizinio pasirengimo moterims. Nuostabus požiūris į žmogaus kūną, į judesį, sveiką krūvį nepaliko abejingų – visos mielai jungėmės ir apipylėme trenerę klausimais apie sportą. Neišdildomą įspūdį paliko ir Ramintos organizuotas žygis po apylinkėse plytinčius miškus. Grynas oras, optimalus ėjimo tempas ir puiki kompanija puikiai „pravėdino galvą“ ir pakrovė nauja energija.

Puikus komandinis darbas. Norisi padėkoti visai „Sveikatai palankus“ komandai už puikų organizacinį darbą, sklandų stovyklos turinio įgyvendinimą. Rekomenduočiau šioje stovykloje sudalyvauti visiems, kuriems svarbu, ką valgo patys ir ką gamina savo šeimos nariams. Visiems, kurie nepasitiki savo įgūdžiais virtuvėje, kurie netiki, kad sveiki patiekalai gaminami paprastai ir yra labai skanūs. Taip pat tiems, kas galvoja, kad žino viską apie sveiką mitybą, – šioje stovykloje griūna daugelis klaidingų mitų ir įsitikinimų.

Esu tikra, kad visos dalyvavusios namo grįžome kupinos entuziazmo gaminti sveikiau, įdomiau bei formuoti naujus, sveikus įpročius!

 

Skelbiame naujos stovyklos registraciją – 2024 m. sausio mėn. 26-28 d. 

Jei siekiate mitybos ir sveikatingumo žinių, norite gaminti ir valgyti sveikai – ši stovykla su profesionaliai parengta mitybos ir sveiko maisto gamybos programa skirta būtent Jums!

Patiko stovykla? – įvertink ir pasidalink juo su draugais ir artimaisiais! Turite mums klausimų? Rašykite komentarų skiltyje ir Jums atsakysime.

 

 

0 0 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
2 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Aušra
2023-11-24 21:02

Laba diena,norėčiau sužinoti,kiek kainuoja sudalyvauti stovykloje?

2
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x