Akcija

MITYBOS IR MAISTO GAMYBOS STOVYKLA

(10 pirkėjų atsiliepimai)

369.00 299.00

Pasiklydai tarp mitybos teorijų, tai riebalai blogis, tai gėris, tai angliavandeniai blogis, tai baltymai gėris! Laikytis protarpinio badavimo, ar valgyti 5 kartus per dieną? Laikytis keto ar subalansuotos dietos? Kur ta tikroji tiesa…

Ieškote teisingiausio kelio svorio korekcijai ir sveikatos išsaugojimui.

Siekiate mitybos ir sveikatingumo žinių, norite gaminti ir valgyti sveikai! Ši stovykla su profesionaliai parengta mitybos ir sveiko maisto gamybos programa skirta tau.

Kada? 2024 m. sausio mėn. 26-28 d.

Kur? Lietuvos širdyje Kauno raj.

Kam skirta? Asmenims, kurie nori žinių ir praktinių įgūdžių savo ar kitų asmenų sveikatos gerinimui. Kviečiami dalyvauti visi, kurie siekia mitybos žinių, praktinių sveiko maisto gaminimo įgūdžių ir noriu pagerinti savo sveikatą, atsikratyti papildomų kilogramų ar gautas žinias ir įgūdžius panaudoti savo darbe susijusiame su sveikatos priežiūra.

Ką gausite?

  1. Mitybos ir maisto gaminimo programą;
  2. Dalomąją medžiagą (receptai, metodinė dalis);
  3. Po stovyklos 21 dienos konsultacijos el. paštu/ messenger ir kitomis programomis;
  4. Kvalifikacijos kėlimo Sveikatos priežiūros ir farmacijos specialistų kompetencijų centre registruotą programos pažymėjimą ir „Sveikatai palankus“ pažymėjimą.

Kiek? Išankstinė kaina 299 Eur, kaina kils iki 369 Eur. Vietų skaičius ribotas.

Kas įeina į kainą: viskas įskaičiuota (apgyvendinimas, pilnas maitinimas, 21 dienos palaikymas po stovyklos).

Galimas apmokėjimas iš karto per el.parduotuvę arba išankstine sąskaita per el.parduotuvę. Gavus išankstinę sąskaitą, gausite rekvizitus avansiniam apmokėjimui (200 Eur), likusi suma sumokama iki stovyklos likus ne vėliau kaip savaitei.

 

 

Aprašymas

Svorio ir gyvenimo būdo korekcijai. Subalansuota moterims!

Nors mitybos pagrindiniai principai žinomi daugeliui, tačiau jų taikymas praktikoje pavyksta tik retam žmogui.

Galimos keturios priežastys: pirma, dietų ir mitybos mitų gausa, neleidžianti atsirinkti mokslu pagrįstos informacijos. Antra, nemokėjimas išsirinkti individualiai jums tinkamų maisto produktų, mitybos režimo ir porcijų dydžio. Trečia, nežinojimas lengvų, greitų, skanių ir vertingų patiekalų receptų. Ketvirta, žinios dar nieko nereiškia, jos turi tapti įgūdžiais.

Būtent ši praktinė mitybos ir maisto gaminimo stovykla padės jums atsirinkti tinkamą mitybą, maisto produktus, išmokysite lengvai ir skaniai gaminti, bei suformuosite įgūdžius, kuriems taikysime 21 dienos palaikymo programą.

Keliaukite sveikatingumo keliu kartu su Raminta Bogušiene ir „Sveikatai palankus“ komanda, jei:

  • pasiklydote tarp mitybos teorijų, tai riebalai blogis, tai gėris, tai angliavandeniai blogis, tai baltymai gėris! Laikytis protarpinio badavimo, ar valgyti 5 kartus per dieną? Kur ta tikroji tiesa!;
  • norite subalansuoti savo mitybą ir susigrąžinti gerą savijautą, lengvumą;
  • ieškote teisingiausio kelio svorio korekcijai;
  • nuolat tobulėjate ir domitės naujovėmis;
  • norite pažinti ir degustuoti kokybiškus maisto produktus;
  • mėgstate gaminti ir norite valgyti ne tik sveikai, bet skaniai ir estetiškai;
  • trūksta naujų idėjų, ką gaminti, kad būtų ne tik sveikatai naudinga, bet svarbiausia – skanu;
  • ieškote bendraminčių ir mėgstate bendrauti;
  • domitės sveika mityba ir gyvenimo būdu;
  • rūpinatės savo sveikata ir suprantate, kad maistas, emocinis balansas, tausojantis fizinis aktyvumas, geras miegas ir poilsis, socialinis bendravimas yra sveikatos raktas!

 

Tai ši 3 dienų sveikatingumo stovykla skirta būtent Jums tam, kad įneštų į Jūsų gyvenimą daugiau supratimo, žinojimo ir lengvumo!

Gaminsime visi kartu iš kokybiškų maisto produktų pusryčius, pietus, vakarienes, užkandžius ir desertus. Jūsų laukia ne tik teoriniai ir praktiniai mitybos užsiėmimai, bet ir laikas sau bei emocinės sveikatos stiprinimas per poilsį, gerą miegą, fizinį aktyvumą ir atsigręžimą į save. Vakarais dalinsimės įspūdžiais, laukia ne tik mitybos paskaitos, bet ir individualios konsultacijos, beieškant Jums geriausio rakto į gerą savijautą.

Ši stovykla Jums suteiks jėgų gyventi pozityviau, skaniau ir sveikiau, pasijusite lieknesni ir tvirtesni, daugiau besišypsantys, kils naujų idėjų ir minčių naujam gyvenimo etapui nuostabių bendraminčių būryje.

Stovyklos metu pažadame: praktiškai išbandysite ir išdegustuosite daug naujų receptų, pusei metų į priekį nereiks galvoti – ką gaminti ir valgyti, laiką leisite jaukioje atmosferoje, įgysite praktinių mitybos žinių ir įgūdžių, susidarysite mitybos programą, kurią taikysite ir grįžę namo.

 

Stovyklos lektorė Raminta Bogušienė – dietistė, maisto technologė ir sveikatos ICF koučerė, buvusi krepšininkė ir sveikatai palankaus fizinio aktyvumo entuziastė, vaikų ir dietinio maitinimo ekspertė.

Knygų autorė: KNYGA „Sveiko maisto gamyba. 322 technologinių kortelių, valgiaraščių ir metodinės medžiagos rinkinys“ , Sveikatos pasaka „Brokoliukas ir Braškytė sveikatos karalystėje“ ,  „Sveikatai palankus technologinių kortelių ir valgiaraščių rinkinys”. Ir kitų el. leidinių autorė.

 

 

 

 

 

 

Stovyklos fizinio aktyvumo trenerė Viktorija – licencijuota sveikatingumo trenerė, turinti ilgametę patirtį individualiose ir grupinėse treniruotėse, kurios tikslas padėti kiekvienam iš Jūsų, kad aktyvus gyvenimo būdas padėtų užlipti į aukščiausius gyvenimo kalnus, o tvirtas kūnas taptų šalutiniu efektu. Judėjimas išlaisvina, tad judėkit, mylėkit ir mėgaukitės gyvenimu.

 

 

 

 

 

 

 

 

PRELIMINARI STOVYKLOS PROGRAMA

Atvykimas 10 val.

1 diena 

I. Sveiko maisto gamyba: pietūs, pavakariai ir vakarienė

II. Fizinis aktyvumas: vakarinė mankšta, pasivaikščiojimas

III. Kitos veiklos: sąmoningo valgymo kultūros terapijos, kokybiško miego pamokos ir ne tik

IV. Teorinės ir praktinės paskaitos: Mitybos režimas ir sveiko maisto gamyba (8 ak. val.)

  • Mitybos režimo įtaka sveikatai ir svorio kontrolei. Persivalgymas – dažniausiai pasitaikančios mitybos režimo ir gyvenimo būdo klaidos. Kaip jų išvengti?
  • Nuolatinis alkis. Saldumynų ir miltinių gaminių poreikis. Ką daryti, kad jaustis sočiam, pasiekti normalų kūno svorį ir jį išlaikyti.
  • Pusryčiai – ką gaminti, kada, kiek ir kaip valgyti. Netinkami pusryčių pasirinkimai. Protarpinis badavimas už ir prieš. Maistingų ir skanių pusryčių receptai ir idėjos. Praktinė sveiko maisto gamyba.
  • Pietūs – ką gaminti, kada, kiek ir kaip valgyti. Netinkami pietų pasirinkimai. Maistingų ir skanių pietų receptai ir idėjos. Praktinė sveiko maisto gamyba.
  • Vakarienė – ką gaminti, kada, kiek ir kaip valgyti. Netinkami vakarienės pasirinkimai. Maistingos ir skanios vakarienės receptai ir idėjos. Praktinė sveiko maisto gamyba.
  • Tarpiniai valgymai (priešpiečiai, pavakariai) – ką gaminti, kada, kiek ir kaip valgyti. Tarpinių valgymų dažniausiai pasitaikančios klaidos ir kaip jų išvengti. Maistingų ir skanių užkandžių receptai ir idėjos. Praktinė sveiko maisto gamyba.
  • Desertai – ką gaminti, kada, kiek ir kaip valgyti. Netinkami desertai ir kuo juos keisti. Maistingų ir skanių desertų receptai ir idėjos. Praktinė sveiko maisto gamyba.
  • Individualios konsultacijos, klausimai-atsakymai, praktinės užduotys.

2 diena 

I. Sveiko maisto gamyba: pusryčiai, pietūs, pavakariai ir vakarienė

II. Fizinis aktyvumas: rytinė mankšta, žygis

III. Kitos veiklos: sąmoningo valgymo kultūros terapijos ir ne tik

IV. Teorinės ir praktinės paskaitos: Mitybos racionas – maisto produktų analizė (6 ak. val.).

  • Maistinės medžiagos ir energinė vertė. Makro medžiagos: baltymai, riebalai, angliavandeniai. Gerieji ir blogieji. Gyvūninės ir augalinės kilmės maistas. Mikro medžiagos: vitaminai, skaidulinės medžiagos, mineralinės medžiagos ir kitos biologiškai aktyvios medžiagos. Tuščios ir pilnavertės kalorijos.
  • Vienkomponenčiai maisto produktai (daržovės, vaisiai, uogos; kruopos, dribsniai, miltai; ankštiniai; kiaušiniai; mėsa; žuvis; pieno produktai; riebalai; riešutai sėklos; cukrus, druska ir kiti prieskoniai). Kaip išsirinkti sveikatai palankius maisto produktus, kokie kriterijai svarbiausi? Praktinė apžvalga ir patarimai, renkantis vienkomponenčius maisto produktus.
  • Daugiakomponenčiai maisto produktai (duona; mėsos gaminiai; sausainiai; konservuoti produktai; batonėliai; sausi pusryčiai ir t.t.) . Praktinės užduotys – ženklinimo etikečių analizė. Maisto priedai – leistini, vengtini, ribojami. Riebalai – leistini, vengtini, ribojami. Maistinė vertė ir sudedamosios dalys – svarbiausių kriterijų analizė.
  • Vanduo. Kiekis, forma, vartojimo laikas. Mineralinis vanduo. Sultys ir kiti gėrimai. Kava, arbata ir kiti gėrimai.
  • Individualios konsultacijos, klausimai-atsakymai, praktinės užduotys.

V. Teorinės ir praktinės paskaitos: Individualaus mitybos plano sudarymas (4 ak. val.)

  • Mitybos ypatumai pagal amžių ir fizinį aktyvumą. Individuali mityba ir jos praktinis pritaikomumas. Mitybos rekomendacijos pagrįstos mokslu.
  • Individualios mitybos programos sudarymas.
  • Individualios konsultacijos, praktiniai įrankiai, klausimai- atsakymai.

3 diena 

I. Sveiko maisto gamyba: pusryčiai, pietūs ir pavakariai

II. Fizinis aktyvumas: rytinė mankšta, pasivaikščiojimai

III. Kitos veiklos: viktorinos-konkursai, sąmoningo valgymo kultūros terapijos ir ne tik

IV. Teorinės ir praktinės paskaitos: Prevencinė ir gydomoji mityba (6 ak. val.)

  • Dietos, mitybos režimai ir jų (ne)pagrįstumas mokslu. Mitybos mitų analizė ir kritinio mąstymo formavimas.
  • Cholesterolis, gliukozė disbalansas – ką rodo tyrimai; priežastys ir pasekmės; ką daryti, kad šie rodikliai būtų rekomenduojamose ribose? Tyrimų analizė.
  • Omega-3 ir omega-6 riebalų rūgščių disbalansas – ką rodo tyrimai; priežastys ir pasekmės; ką daryti, kad šis rodiklis būtų rekomenduojamose ribose? Tyrimų analizė.
  • Vitaminas D disbalansas – ką rodo tyrimai; priežastys ir pasekmės; ką daryti, kad šis rodiklis būtų rekomenduojamose ribose? Tyrimų analizė.
  • Geležis, kalcis ir kitos mineralinės medžiagos bei vitaminai – ką daryti, kad jų organizme būtų pakankamai? Požymiai rodantys, kad jų trūksta. Maistas turtingas jais.
  • Klausimai-atsakymai, praktinės užduotys.
  • Lėtinės neinfekcinės ligos susijusios su mityba. II tipo cukrinis diabetas, širdies kraujagyslių ligos, tam tikri vėžiniai susirgimai – prevencinė ir gydomoji mityba.
  • Autoimuninės ligos ir jų sąsaja su maistu. Maisto alergijos ir netoleravimas. Glitimas, laktozė ir kiti alergenai.
  • Mitybos rekomendacijos lėtinių neinfekcinių ligų profilaktikai. Pagrindiniai mitybos principai ir jų praktinis pritaikymas.
  • Klausimai-atsakymai, praktinės užduotys.

Išvykimas 16 val.

Ką gausite?

  1. Mitybos ir maisto gaminimo programą;
  2. Dalomąją medžiagą (receptai, metodinė dalis);
  3. Po stovyklos 21 dienos konsultacijos el. paštu/ messenger ir kitomis programomis;
  4. Kvalifikacijos kėlimo Sveikatos priežiūros ir farmacijos specialistų kompetencijų centre registruotą programos pažymėjimą ir „Sveikatai palankus“ pažymėjimą.

Kodėl verta dalyvauti?

  1. Profesionali lektorė Raminta Bogušienė ir „Sveikatai palankus“ komanda perduos žinias, tam, kad nekiltų abejonių, koks maistas, mitybos ir gyvenimo būdas Jums yra sveikatai palankiausias;
  2. Praktiškai išbandytų receptų gausite turbūt daugiau nei pusei metų į priekį;
  3. Po stovyklos turėsite aiškų vaizdą ir planą, ką, kada ir keik valgyti? Kaip išsaugoti sveikatą ir normalų kūno svorį;
  4. Nuostabi, švari, jauki sodyba, gamtos apsuptyje, ramybės dvelksmas;
  5. Skanaus ir kokybiško maisto gamyba leis suprasti esminius gaminimo principus ir jų taikymą kasdienybėje;
  6. Programa tvirtinama Sveikatos priežiūros ir farmacijos specialistų kompetencijų centru ir bus išduodami dalyvavimą patvirtinantys pažymėjimai net 24 ak. val.*;
  7. Laikas bendraminčių būryje, naujos pažintys, nauji gyvenimo atradimai;
  8. Fizinis aktyvumas, žaidimai, viktorinos, smagūs vakarai.

*DĖMESIO! PROGRAMA SUDERINTA SU SVEIKATOS PRIEŽIŪROS IR FARMACIJOS SPECIALISTŲ KOMPETENCIJŲ CENTRU IR  REGISTRUOTA METAS SISTEMOJE. Pažymėjimas bus patvirtintas specialiu METAS registracijos numeriu su 24 ak. val. išklausymo prierašu. Pažymėjimai skirti profesinės kvalifikacijos specialistams: bendrosios praktikos slaugytojams; dietistams; gyvensenos medicinos specialistams; kineziterapiautams; medicinos gydytojams; visuomenės sveikatos specialistams bei visiems kitiems besidomintiems sveika gyvensena bei subalansuota mityba.

Kada? 2024 m. sausio mėn. 26-28 d.

Kur? SODYBA  (Žiedų g. 1 Mozūriškių kaimas, Kauno raj., šalia Kulautuvos)

 VAIZDAI RUOŠIAMI

Kam skirta? Asmenims, kurie nori žinių ir praktinių įgūdžių savo ar kitų asmenų sveikatos gerinimui. Kviečiami dalyvauti visi, kurie siekia mitybos žinių, praktinių sveiko maisto gaminimo įgūdžių ir noriu pagerinti savo sveikatą, atsikratyti papildomų kilogramų ar gautas žinias ir įgūdžius panaudoti savo darbe susijusiame su sveikatos priežiūra.

Kiek? Išankstinė kaina – 299 Eur, vėliau kaina kils iki 369 Eur. VIETŲ SKAIČIUS RIBOTAS.

Galimas apmokėjimas iš karto per el. parduotuvę arba išankstine sąskaita per el. parduotuvę. Gavus išankstinę sąskaitą, gausite rekvizitus avansiniam apmokėjimui (200 Eur), likusi suma sumokama iki stovyklos likus ne vėliau kaip savaitei.

Jei kils klausimų, ar Jums ši stovykla tinkama, būtinai susisiekite su „Sveikatai palankus” komanda: el. paštu info@sveikataipalankus.lt arba tel. +370 609 10833

Renginys bus filmuojamas ir fotografuojamas.

AKIMIRKOS IR ATSILIEPIMAI IŠ BUVUSIOS STOVYKLOS

Atsiliepimai (10)
Įvertinimas
5.00 iš 5

10 atsiliepimų apie MITYBOS IR MAISTO GAMYBOS STOVYKLA

  1. Violeta

    Iš stovyklos, kurioje dalyvavau išsivežiau didžiulį gūsį teigiamų emocijų ir puikios nuotaikos. Išsivežu žinias, planus ateities veikloms. Labai džiaugiausi laiku skirtu pačiai sau, solidarumu ir susikalbėjimu virtuvėje ir komandos profesionalumu. Labai visiems ačiū.

  2. Lina

    Stovykla, kurioje dalyvavau labai man patiko, sutikau daug bendraminčių, labai malonių ir gražių žmonių. Tikiuosi, kad žinios kurias gavau padės ne tik teoriniam įsivaizdavimui, tačiau ir praktiniame gyvenime. Daugiau daržovių, rėžimo, ir geros nuotaikos.

  3. Miglė

    Sveikos mitybos stovykloje rugsėjo mėnesį pasisėmiau daug teorinių žinių – kada, kaip dažnai ir ką valgyti, kad mityba būtų subalansuota, kaip gaminti ir kaip išsirinkti produktus, kad jie suteiktų energijos, sveikatos ir geros nuotaikos.
    O svarbiausia, kad Raminta Bogušienė atsakydama į dalyvių klausimus visada pagrįsdavo – kodėl? Jautėsi lektorės profesionalumas ir gilios visapusiškos žinios.
    Taip pat labai patiko, kad daug gaminome bei dalinomės patirtimi virtuvėje su kitomis dalyvėmis. Taip išbandžiau ir išragavau naujus patiekalus, kuriuos dabar galiu drąsiai gaminti ir namuose, nes žinau, koks bus procesas ir rezultatas.
    Grįžau namo motyvuota gaminti sveiką ir skanų maistą bei pasipildžiusi naujais receptais ir idėjomis.

  4. Kristina

    Stovykla, kurioje dalyvavau vienareikšmiškai yra atsipalaidavimas, bendrystė, draugystė, naujos žinios, daug gamybos, daug praktikos. Visiems labai rekomenduoju.

  5. Vilma

    Iš stovyklos, kurioje dalyvavau išsinešiau nuostabius, puikius ir sočius Ramintos receptus ir labai nuostabių lektorių paskaitas, kurios tikiuosi man padės ateityje.

  6. Monika G

    Nors pati esu sukaupusi nemenką žinių bagažą, Ramintą laikau didžiausiu autoritetu sveikos mitybos srityje Lietuvoje. Sužinojusi apie jos organizuojamą trijų dienų stovyklą rugsėjo mėnesį nedvejodama užsiregistravau ir nenusivyliau.
    Buvo puikus komandinis darbas. Norisi padėkoti visai „Sveikatai palankus“ komandai už puikų organizacinį darbą, sklandų stovyklos turinio įgyvendinimą. Rekomenduočiau šioje stovykloje sudalyvauti visiems, kuriems svarbu, ką valgo patys ir ką gamina savo šeimos nariams. Visiems, kurie nepasitiki savo įgūdžiais virtuvėje, kurie netiki, kad sveiki patiekalai gaminami paprastai ir yra labai skanūs. Taip pat tiems, kas galvoja, kad žino viską apie sveiką mitybą, – šiose stovykloje griūna daugelis klaidingų mitų ir įsitikinimų.

  7. Živilė S.

    Labai džiaugiuosi, kad teko sudalyvauti šioje stovykloje rugsėjo mėnesį. Mano pačios geriausios rekomendacijos!
    Žaviuosi lektore Raminta kaip specialiste jau seniai. Jos žinių bagažas tikrąja to žodžio prasme neišsemiamas, tačiau kurso informacija buvo pateikta koncentruotai, konkrečiai, struktūruotai ir lengvai suprantamai. Raminta nepalieka neatsakytų klausimų, tad kai kurios aktualios auditorijai temos buvo giliau panarstytos. Patiko ir etikečių skaitymo praktika. Sužinojau daug naudingų patarimų. Parsivežiau ir visą glėbį naujų pažinčių. Tokios entuziastingos ir trykštančios noru gaminti maistą auditorijos man dar nebuvo tekę sutikti.

  8. Neringa

    Dalyvavau pirmoje organizuojamoje sveikos mitybos stovykloje ir galiu pasakyti, kad po šios stovyklos parsivešiu labai didelį bagažą žinių, labai gerą nuotaiką ir svarbiausią motyvaciją.

  9. Živilė

    Po stovyklos išsivežu labai didelį žinių bagažą, struktūrą, kurios man labai trūko savo darbe bei kasdienybėje, išsivežiau daug idėjų ir receptų, o svarbiausia žinutę pačiai sau, kad miegas yra visa ko pagrindas. Tad prižadu, miegoti daugiau.

  10. Tatjana

    Stovyklos metu sutikau daug įdomių, nuostabių žmonių. Didelis AČIŪ Ramintai už pasitikėjimą, padrąsinimą ir nuoširdumą. Ačiū visai jos puikiai komandai! Grįžau labiau savimi pasitikinti, žinoda kad einu teisingu keliu!

Prašome palikite savo atsiliepimą!

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

MITYBOS IR MAISTO GAMYBOS STOVYKLA
369.00 299.00