kovo, 29 2021 Tausojame maistą – viskas iš bananų. RECEPTAI
Pernokusių bananų ledai
Jums reikės:
5 vnt. ekologiškų bananų (galite sunaudoti pernokusius bananus);
agavų sirupo arba medaus;
cinamono;
turimų riešutų;
įvairių uogų, geriausiai tinka šaldytos.
Gaminimo eiga:
- Bananus nulupame ir užšaldome – bent 3 val., bet geriausia per visą naktį.
- Šaldytus bananus ir uogas dedame į trintuvą, pilame medaus ar agavų sirupo. Sutriname, kad pasidarytų vientisa masė.
- Pagardiname turimais riešutais. Skanaus!
Cukinijų ir bananų blynai su chia sėklomis
Jums reikės:
1 vnt. ekologiškų cukinijų;
4 vnt. pernokusių bananų;
200 g ekologiškų miltų (viso grūdo ir ne 50/50);
20 g neraf. cukraus;
50 g ekologiško sviesto;
druskos;
chia sėklų;
nerafinuoto kokosų aliejaus arba lydyto sviesto.
Gaminimo eiga:
- Cukiniją su visa odele sutarkuojame burokine tarka, dedame miltus, bananus, cukraus, druskos, chia sėklų ir viską gerai išmaišome.
- Įkaitiname keptuvę su lydytu sviestu ir kepame blynus kol gražiai apskrunda.
- Tiekiame su trintomis uogomis ar graikišku jogurtu. Skanaus!
Bananiniai keksiukai su braškėmis
Jums reikės:
2 vnt. ekologiškų nepanaudotų pernokusių bananų;
3 vnt. ekologiškų kiaušinių;
200 ml pieno;
300 g ekologiškų miltų (50/50 viso grūdo ir ne viso grūdo);
150 g ekologiško sviesto;
braškių (šviežių arba šaldytų);
70 g neraf. cukraus;
žiupsnelio druskos.
Gaminimo eiga:
- Sviestą sumaišome su cukrumi.
- Į masę įmušame kiaušinius, pieną, miltus, likusius ingredientus ir viską išmaišme.
- Gautą masę pilame į keksiukų formeles ir kepame 30 min. 180 °C temperatūroje. Skanaus!
Bananų ir kriaušių kokteilis su jogurtu
Jums reikės:
2 vnt. ekologiškų pernokusių bananų;
40 ml ekologiško pieno;
100 ml natūralaus graikiško jogurto;
3 vnt. ekologiškų kriaušių;
šiek tiek rudojo neraf. cukraus;
2 – 4 vnt. ledukų (jei norime atvėsinti).
Gaminimo eiga:
- Bananą ir kriaušę nulupame, supjaustome ir dedame į plaktuvą.
- Pilame jogurtą, pieną, beriame cukrų, jei norime dedame kelis ledukus ir viską gerai išplakame. Skanaus!
Kepti bananai su medumi
Jums reikės:
4 vnt. ekologiškų pernokusių bananų;
1 v.š. natūralaus medaus;
2 v.š. smulkintų mėgstamų, turimų riešutų;
2 v.š. mėgstamų šviežių, šaldytų ar džiovintų uogų (šilauogės, avietės, braškės ir kt.);
šlakelis citrinų sulčių;
cinamono.
Gaminimo eiga:
- Nuplauname bananus, juos nulupame ir perpjauname išilgai pusiau.
- Kepimo skardą ištiesiame su kepimo popieriumi ir sudedame bananus. Pašlakstome citrinos sultimis, užbarstome cinamono.
- Įkaitiname orkaitę iki 180 °C temperatūros, dedame kepimo skardą su bananais į orkaitę ir kepame maždaug 10-15 min.
- Kol karšti bananai, apšlakstome juos medumi, užberiame riešutais bei uogomis ir skanaujame!
DAUGIAU RECEPTŲ RASITE ČIA – SPAUSTI ČIA.
Patiko straipsnis – įvertink ir pasidalink juo su draugais ir artimaisiais! Turite mums klausimų? Rašykite komentarų skiltyje ir Jums atsakysime.