Tausojame maistą – viskas iš bananų. RECEPTAI

 

Pernokusių bananų ledai

Jums reikės:

5 vnt. ekologiškų bananų (galite sunaudoti pernokusius bananus);

agavų sirupo arba medaus;

cinamono;

turimų riešutų;

įvairių uogų, geriausiai tinka šaldytos.

 

Gaminimo eiga:

  1. Bananus nulupame ir užšaldome – bent 3 val., bet geriausia per visą naktį.
  2. Šaldytus bananus ir uogas dedame į trintuvą, pilame medaus ar agavų sirupo. Sutriname, kad pasidarytų vientisa masė.
  3. Pagardiname turimais riešutais. Skanaus!

Cukinijų ir bananų blynai su chia sėklomis

Jums reikės:

1 vnt. ekologiškų cukinijų;

4 vnt. pernokusių bananų;

200 g ekologiškų miltų (viso grūdo ir ne 50/50);

20 g neraf. cukraus;

50 g ekologiško sviesto;

druskos;

chia sėklų;

nerafinuoto kokosų aliejaus arba lydyto sviesto.

 

Gaminimo eiga:

 

  1. Cukiniją su visa odele sutarkuojame burokine tarka, dedame miltus, bananus, cukraus, druskos, chia sėklų ir viską gerai išmaišome.
  2. Įkaitiname keptuvę su lydytu sviestu ir kepame blynus kol gražiai apskrunda.
  3. Tiekiame su trintomis uogomis ar graikišku jogurtu. Skanaus!

Bananiniai keksiukai su braškėmis

Jums reikės:

2 vnt. ekologiškų nepanaudotų pernokusių bananų;

3 vnt. ekologiškų kiaušinių;

200 ml pieno;

300 g ekologiškų miltų (50/50 viso grūdo ir ne viso grūdo);

150 g ekologiško sviesto;

braškių (šviežių arba šaldytų);

70 g neraf. cukraus;

žiupsnelio druskos.

 

Gaminimo eiga:

 

  1. Sviestą sumaišome su cukrumi.
  2. Į masę įmušame kiaušinius, pieną, miltus, likusius ingredientus ir viską išmaišme.
  3. Gautą masę pilame į keksiukų formeles ir kepame 30 min. 180 °C temperatūroje. Skanaus!

Bananų ir kriaušių kokteilis su jogurtu

Jums reikės:

2 vnt. ekologiškų pernokusių bananų;

40 ml ekologiško pieno;

100 ml natūralaus graikiško jogurto;

3 vnt. ekologiškų kriaušių;

šiek tiek rudojo neraf. cukraus;

2 – 4 vnt. ledukų (jei norime atvėsinti).

 

Gaminimo eiga:

 

 

  1. Bananą ir kriaušę nulupame, supjaustome ir dedame į plaktuvą.
  2. Pilame jogurtą, pieną, beriame cukrų, jei norime dedame kelis ledukus ir viską gerai išplakame. Skanaus!

 

Kepti bananai su medumi

Jums reikės:

4 vnt. ekologiškų pernokusių bananų;

1 v.š. natūralaus medaus;

2 v.š. smulkintų mėgstamų, turimų riešutų;

2 v.š. mėgstamų šviežių, šaldytų ar džiovintų uogų (šilauogės, avietės, braškės ir kt.);

šlakelis citrinų sulčių;

cinamono.

 

Gaminimo eiga:

 

  1. Nuplauname bananus, juos nulupame ir perpjauname išilgai pusiau.
  2. Kepimo skardą ištiesiame su kepimo popieriumi ir sudedame bananus. Pašlakstome citrinos sultimis, užbarstome cinamono.
  3. Įkaitiname orkaitę iki 180 °C temperatūros, dedame kepimo skardą su bananais į orkaitę ir kepame maždaug 10-15 min.
  4. Kol karšti bananai, apšlakstome juos medumi, užberiame riešutais bei uogomis ir skanaujame!

 

 

 

 

 

 

 

DAUGIAU RECEPTŲ RASITE ČIA – SPAUSTI ČIA. 

 

Patiko straipsnis – įvertink ir pasidalink juo su draugais ir artimaisiais! Turite mums klausimų? Rašykite komentarų skiltyje ir Jums atsakysime.

0 0 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Naujienlaiškio prenumerata!

Susipažink su išskirtine mitybos ir gyvensenos informacija, kuri padeda gyventi sveikiau ir jaustis energingiau. Nemokami receptai, patarimai, straipsniai, naujausi seminarai ir kursai.

Aš sutinku, kad mano įvesti duomenys bus saugomi ir naudojami naujienlaiškiams siųsti. Taip pat patvirtinu, kad susipažinau ir sutinku su sąlygomis ir taisyklėmis.

0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x