fbpx

PRAKTINIS SEMINARAS „SVEIKATAI PALANKI VAIKŲ MITYBA“ II DIENA

Išsiaiškinome, kokius pirkti maisto produktus, ką iš jų gaminti, kad vaikų mityba būtų sveikatai palanki 😉 Degustavome „Health friendly“ avižinį batonėlį, moliūgų ir brokolių keksiukus bei daržovių ir viso grūdo Spelta makaronų apkepą su avokado ir jūros kopūstų užtepėle 😉 Mokymus vedė, maisto patiekalus kūrė ir gamino sveikatai palankaus maisto technologė ir mitybos specialistė Raminta Bogušienė
Visi dalyviai gaminosi savo vaikui sveikatai palankius priešpiešius ir išsinešė namo 😉
Prasmingas vakaras, daugybė praktinių žinių 😉
Dėkojame mūsų draugams Lidl Lietuva už sveikatai palankius maisto produktus 😉 Už džiovintus daržovių, uogų miltelius tariame ačiū URBAN FOOD Už kanapių produktus dėkojame Hempus 😉
Ačiū dalyviams ir draugams, kad palaikote šią iniciatyvą 😉

 

„health friendly“ batonėlis

(Daug skaidulinių medžiagų, vitaminų, antioksidantų, termiškai neapdoroti)

 

700 g viso grūdo avižinių dribsnių

5 valg. šaukštai nerafinuoto kokosų aliejaus

600 g šviežių datulių

1 arb. šaukšt. maltos džiovintos citrininės mėtos (nebūtinai)

1 arb. šaukšt. maltų džiovintų juodųjų serbentų (nebūtinai, galima keisti citrinos žievele)

1 arb. šaukšt. maltų linų sėmenų

0,5 šviežioos citrinos sulčių.

 

Viskas išminkoma ir suformuojami norimos formos batonėliai, laikyti šaldytuve.

 

 

 

„health friendly“ DARŽOVIŲ KEKSIUKAI

(Be pieno produktų, druskos ne daugiau 0,5 g/100 g, kokybiški nesotieji riebalai, daug skaidulinių medžiagų ir vitaminų)
Pjaustyti porai

Pjaustyti brokoliai

Tarkuotas moliūgas (per burokinę tarką)

Juodieji pipirai, kalendra, šviežios petražolės

Žiupsnelis himalajų druskos

Pora šaukštų yapč gryno alyvuogių aliejaus (tinkamas kepimui)

Pora šaukštų grikių ir kukurūzų miltai (priklauso nuo daržovių kiekio)

Kiaušiniai (priklauso nuo daržovių kiekio)

 

Viską sumaišyti ir kepti kepkite 170 oC temp., 40 min. Geriausiai tinka silikoninės formelės, kad keksiukai nepliliptų prie sienelių, ar popieriaus.

 

 

„health friendly“ DARŽOVIŲ APKEPAS SU VISO GRŪDO SPETA MAKARONAIS IR LUKŠTENTOMIS KANAPIŲ SĖKLOMIS

(Be pieno produktų, druskos ne daugiau 0,5 g/100 g, kokybiški nesotieji riebalai, daug skaidulinių medžiagų ir vitaminų)
Pjaustyti porai

Pjaustyti brokoliai

Tarkuotas moliūgas (per burokinę tarką)

Juodieji pipirai, kalendra, šviežios petražolės

Žiupsnelis himalajų druskos

Pora šaukštų yapč gryno alyvuogių aliejaus (tinkamas kepimui)

Pora šaukštų grikių ir kukurūzų miltai (priklauso nuo daržovių kiekio)

Kiaušiniai (priklauso nuo daržovių kiekio)

Virti viso grūdo spelta makaronai

Lukštentos kanapių sėklos

 

Viską sumaišyti ir kepti kepkite 170 oC temp., 40 min. (priklauso nuo apkepo storio) ant viršaus apibarstant lukštentomis kanapių sėklomis. Geriausiai tinka kepti kepimo popieriuje.

 

 

„health friendly“ AVOKADO UŽTEPĖLĖ SU JŪROS KOPŪSTAIS

(Kokybiški riebalai, jodo ir vitamino C šaltinis)

 

 

2,5 vnt. prinokusių avokadų

2,5 valg. šaukšt. ypač gryno alyvuogių aliejaus

0,5 šviežiai spaustos citrinos

1 skiltelė česnako

Juodieji pipirai

Pora šaukštų mirkytų džiovintų jūros kopūstų

 

 

Viskas sumalama iki vientisos masės.

 

 

 

 

 

 

Dėkojame maisto produktų rėmėjui: 

lidl_cmyk

[/su_custom_gallery]