lapkričio, 16 2021 PATVIRTINTA METAS SISTEMOJE Kvalifikacijos kėlimo mokymai „Geros higienos praktikos taisyklių taikymas viešojo maitinimo įmonėse“
Mokymai skirti ugdymo, gydymo įstaigų, restoranų, viešąjį maitinimą organizuojančių įstaigų personalui (virėjams, dietistams, maisto technologams, visuomenės sveikatos specialistams ir kita). Mokymų metu pateikiama metodinė medžiaga, reikalinga vykdant savikontrolę maisto ruošimo padalinyje.
Data: lapkričio 23 d. 16 val. ZOOM platformoje.
Mokymų metu sužinosite naujausius reikalavimus, keliamus maisto saugai, kaip pasiruošti kokybės auditui, susipažinsite su savikontrolės sistema maistą tvarkančioje įstaigoje, gausite išsamią mokomąją metodinę medžiagą. Mokymus išklausiusiems asmenims bus išduodami kvalifikacijos tobulinimo pažymėjimai.
Kaina: 24.90 eur/asm, akcija galioja iki lapkričio 20 d.!
Prisijungimas prie paskaitos atsiunčiamas atlikus mokėjimą už mokymus. Apmokėjimas pavedimu, pagal atsiųstą sąskaitą.*
>>>>ĮSIGYTI BILIETĄ<<<<
DĖMESIO! PROGRAMA SUDERINTA SU SVEIKATOS PRIEŽIŪROS IR FARMACIJOS SPECIALISTŲ KOMPETENCIJŲ CENTRU IR UŽREGISTRUOTA METAS SISTEMOJE.
MOKYMŲ PROGRAMA:
- Pagrindiniai GHP principai. GHP taisyklių naujovės, tikslai, išaiškinimas. Pagrindiniai rizikos veiksniai.
- Maisto produktų priėmimo, maisto žaliavų ir produktų laikymo žurnalų pildymo taisyklės ir reikalavimai.
- Naujausi teisės aktai susiję su maisto sauga. Higienos norma 15-2021.
- Biologinių, cheminių ir fizinių rizikos veiksnių apžvalga. Temperatūros poveikis mikroorganizmams. Virusiniai rizikos veiksniai.
- Viešojo maitinimo įmonės gaminamų patiekalų gamybos procesų etapai ir rizikos veiksniai. Rizikos veiksnių, prevencinių priemonių ir koregavimo veiksnių aprašymas.
- Šaldymas – rizikos veiksniai, prevencinės priemonės, koregavimo veiksniai. Produktų atšildymas (defrostavimas) – rizikos veiksniai, prevencinės priemonės, koregavimo veiksniai.
- Šiluminis paruošimas – rizikos veiksniai, prevencinės priemonės, koregavimo veiksniai.
- Akrilamido kiekio mažinimo priemonės.
- Žaliavų, pusgaminių, patiekalų priėmimo ir laikymo temperatūros sąlygos, laikymo terminai. Šaltųjų patiekalų ruošimas.
- Rankų plovimo instrukcija. Medicininių kaukių dėvėjimas, dėvėjimo klaidos. Reikalavimai darbo drabužiams.
- Rizikos veiksniai, prevencinės priemonės ir koregavimo veiksniai. Laikymas, transportavimas, patiekimas.
- Laboratorinė savikontrolė. Alergenai.
- Valymas, plovimas, dezinfekavimas.
- COVID19 – reikalavimai viešojo maitinimo įstaigoms.
- Vidinis RVASVT sistemos patikrinimas (auditas). GHPT audito klausimynas.
Kartu su šios el. paskaitos įrašu Jūs gaunate:
- Paskaitos dalomąją medžiagą;
- Teisės aktų, susijusių su maisto sauga suvestinė;
- Elektroninį dalyvio pažymėjimą.
Daugiau informacijos apie mokymus:
Tel. +370-609-10833
El.p. komunikacija@sveikataipalankus.lt