PATVIRTINTA METAS SISTEMOJE Kvalifikacijos kėlimo mokymai „Geros higienos praktikos taisyklių taikymas viešojo maitinimo įmonėse“

Mokymai skirti ugdymo, gydymo įstaigų, restoranų, viešąjį maitinimą organizuojančių įstaigų personalui (virėjams, dietistams, maisto technologams, visuomenės sveikatos specialistams ir kita). Mokymų metu pateikiama metodinė medžiaga, reikalinga vykdant savikontrolę maisto ruošimo padalinyje.

Data: lapkričio 23 d. 16 val.  ZOOM platformoje.

Trukmė: 4 ak. valandos

Mokymų  metu sužinosite naujausius reikalavimus, keliamus maisto saugai, kaip pasiruošti kokybės auditui, susipažinsite su savikontrolės sistema maistą tvarkančioje įstaigoje, gausite išsamią mokomąją metodinę medžiagą. Mokymus išklausiusiems asmenims bus išduodami kvalifikacijos tobulinimo pažymėjimai.

Kaina: 24.90 eur/asm, akcija galioja iki lapkričio 20 d.!

Prisijungimas prie paskaitos atsiunčiamas atlikus mokėjimą už mokymus. Apmokėjimas pavedimu, pagal atsiųstą sąskaitą.*

 

>>>>ĮSIGYTI BILIETĄ<<<<

*Apmokėjimas biudžetinėms įstaigos galimas per 2 mėnesius nuo išankstinės sąskaitos gavimo, prieš mokymus pateikus garantinį raštą.
Mokymų  metu sužinosite naujausius reikalavimus, keliamus maisto saugai, kaip pasiruošti kokybės auditui, susipažinsite su savikontrolės sistema maistą tvarkančioje įstaigoje, gausite išsamią mokomąją metodinę medžiagą. Mokymus išklausiusiems asmenims bus išduodami kvalifikacijos tobulinimo pažymėjimai.
Lektorė: INGA PUPELIENĖ – KTU Cheminės technologijos fakultete baigta Maisto produktų technologijos studijų programa ir įgytas Chemijos inžinerijos mokslo bakalauro laipsnis bei Maisto chemijos ir technologijos magistro laipsnis su pagyrimu. Nuo 2010 m. Kauno kolegijos lektorė. Pagrindiniai dėstomi dalykai – Maisto kokybė ir sauga, Mityba, Augalinio maisto technologijos. Nuolat keliama dalykinė kvalifikacija dalyvaujant konferencijose, mokymuose, seminaruose. Keleto receptų knygų autorė.
Dalyviai: ugdymo, gydymo, ir kitų viešojo maitinimo įstaigų darbuotojai.

DĖMESIO! PROGRAMA SUDERINTA SU SVEIKATOS PRIEŽIŪROS IR FARMACIJOS SPECIALISTŲ KOMPETENCIJŲ CENTRU IR UŽREGISTRUOTA METAS SISTEMOJE.

 

MOKYMŲ PROGRAMA:

  • Pagrindiniai GHP principai. GHP taisyklių naujovės, tikslai, išaiškinimas. Pagrindiniai rizikos veiksniai.
  • Maisto produktų priėmimo, maisto žaliavų ir produktų laikymo žurnalų pildymo taisyklės ir reikalavimai. 
  • Naujausi teisės aktai susiję su maisto sauga. Higienos norma 15-2021.
  • Biologinių, cheminių ir fizinių rizikos veiksnių apžvalga. Temperatūros poveikis mikroorganizmams. Virusiniai rizikos veiksniai. 
  • Viešojo maitinimo įmonės gaminamų patiekalų gamybos procesų etapai ir rizikos veiksniai. Rizikos veiksnių, prevencinių priemonių ir koregavimo veiksnių aprašymas. 
  • Šaldymas – rizikos veiksniai, prevencinės priemonės, koregavimo veiksniai. Produktų atšildymas (defrostavimas) – rizikos veiksniai, prevencinės priemonės, koregavimo veiksniai. 
  • Šiluminis paruošimas – rizikos veiksniai, prevencinės priemonės, koregavimo veiksniai. 
  • Akrilamido kiekio mažinimo priemonės. 
  • Žaliavų, pusgaminių, patiekalų priėmimo ir laikymo temperatūros sąlygos, laikymo terminai. Šaltųjų patiekalų ruošimas. 
  • Rankų plovimo instrukcija. Medicininių kaukių dėvėjimas, dėvėjimo klaidos. Reikalavimai darbo drabužiams. 
  • Rizikos veiksniai, prevencinės priemonės ir koregavimo veiksniai. Laikymas, transportavimas, patiekimas.
  • Laboratorinė savikontrolė. Alergenai.
  • Valymas, plovimas, dezinfekavimas. 
  • COVID19 – reikalavimai viešojo maitinimo įstaigoms. 
  • Vidinis RVASVT sistemos patikrinimas (auditas). GHPT audito klausimynas.

 

Kartu su šios el. paskaitos įrašu Jūs gaunate:

  • Paskaitos dalomąją medžiagą;
  • Teisės aktų, susijusių su maisto sauga suvestinė;
  • Elektroninį dalyvio pažymėjimą.

 

DĖMESIO! PROGRAMA DERINAMA METAS SISITEMOJE. 
Pažymėjimas: VšĮ „Sveikatai palankus“ išduodamas elektroninis paskaitos išklausymo  pažymėjimas (pdf formatu). Atsiunčiamas po paskaitos Jūsų nurodytu elektroniniu paštu.

 

Daugiau informacijos apie mokymus:

Tel. +370-609-10833

El.p. komunikacija@sveikataipalankus.lt

Komentarų:

Įrašyti komentarą