NAUJIENA! Kvalifikacijos kėlimo mokymai „Tausojančių patiekalų gamybos praktikumas“

Mokymai skirti: virėjams, dietistams, visuomenės sveikatos specialistams, maisto technologams, ugdymo, gydymo ir globos namų įstaigų vadovams ir kitiems už maitinimo organizavimą atsakingiems asmenims. Taip pat technologijų mokytojams ir visiems besidomintiems sveikatai palankiu maitinimu. 

Data: vasario 10 d. 16 val.

Trukmė: 4 ak. val.

Vieta: Zoom platforma

Kaina: 45 Eur,

>>> ĮSIGYTI MOKYMUS – SPAUSTI ČIA <<<

DĖMESIO! PROGRAMA DERINAMA SU SVEIKATOS PRIEŽIŪROS IR FARMACIJOS SPECIALISTŲ KOMPETENCIJŲ CENTRU IR REGISTRUOJAMA METAS SISTEMOJE.

Gausite teorines ir praktines žinias, priemones bei įrankius tausojančio maitinimo ir estetinio pateikimo organizavimui viešojo maitinimo įstaigose, vadovaujantis naujausiais teisės aktais, jų reikalavimais, rekomendacijomis ir įsigaliojusiais naujausiais pakeitimais! Šį puikų pasiūlymą sudaro: 2 sav. aktyvi prieiga paskaitos peržiūrai internete, vertinga dalomoji medžiaga, praktinės užduotys, technologinės kortelės, 1 mėnesis nuotolinių konsultacijų el. paštu ir elektroninis dalyvio pažymėjimas

Apie kvalifikacijos mokymus

Tausojančių patiekalų gamyba ir estetinis pateikimas – rimtas iššūkis kiekvienam specialistui. Svarbu gebėti ir pritaikyti teorines žinias praktiškai organizuojant tausojančio maisto gamybą, atitinkančią visus keliamus teisės aktų reikalavimus, o patiekalai būtų skanūs ir estetiškai pateikiami.

Gera žinia, kad VšĮ „Sveikatai palankus” ilgametė patirtis ir darbas su maitinimą organizuojančiomis įstaigomis, leidžia dar geriau suprasti ir žinoti būdus, kaip Jums padėti!

Dalyvaukite mokymuose, kuris vyksta tik vieną kartą metuose ir sužinok naujausias šių metų tausojančio maisto gaminimo tendencijas, naujienas, kad maitinimo organizavimas ir estetinis pateikimas tavo įstaigoje būtų dar kokybiškesnis!

LEKTORĖ:

INGA PUPELIENĖ – KTU Cheminės technologijos fakultete baigta maisto produktų technologijos studijų programa ir įgytas chemijos inžinerijos mokslo bakalauro laipsnis bei maisto chemijos ir technologijos magistro laipsnis su pagyrimu.

Nuo 2010 m. Kauno kolegijos lektorė. Pagrindiniai dėstomi dalykai – maisto kokybė ir sauga, mityba, augalinio maisto technologijos.

Nuolat keliama dalykinė kvalifikacija dalyvaujant konferencijose, mokymuose, seminaruose. Keleto receptų knygų autorė.

 

MOKYMŲ TIKSLAS:

Suteikti teorines ir praktines žinias bei priemones specialistams, padėsiančias organizuoti tausojančio maisto gamybą, išsaugant maistinę vertę ir neužteršiant kancerogeninėmis medžiagomis.

MOKYMŲ PROGRAMA:

  • (Ne) Tausojantys patiekalai – jų apibrėžtis, praktinis taikymas.
  • Pagrindiniai sveikatai palankaus maisto gaminimo principai ir jų praktinis pritaikymas.
  • Tausojančių patiekalų gamybai reikalinga įranga ir priemonės – naujausios tendencijos.
  • Žaliavų maisto sauga, kokybė ir sveikatai palankumas.
  • Žaliavų techninės specifikacijos – ką nurodyti tiekėjams, kad nupirkti produktai būtų saugūs, kokybiški ir sveikatai palankūs?
  • Maistinės vertės išsaugojimo principai. Subalansuotas patiekalas.
  • Kancerogeninės medžiagos – praktinis jų (ne) susidarymas.
  • Žuvies, mėsos, daržovių, ankštinių kultūrų ir kitų patiekalų gaminimas – sveikai ir skaniai? Praktiniai patarimai.
  • Patiekalų juslinės savybės – skonis, spalva, kvapas, konsistencija. Ingredientai ir gaminimo principai, kurie turi būti taikomi, kad išgauti kokybišką patiekalą.
  • Madingi patiekalai (pica, plokštainis, bulvytės, karbonadai, gruzdinta mėsa ir kita) – pritaikymas tausojančių technologijų.
  • Karštų ir šaltų patiekalų sveikatai palankūs gaminimo principai, receptūros, patekimas ir dekoravimas lėkštėje.
  • Patiekalų estetinis pateikimas – vaizdas lėkštėje. Valgiaraščio rengimo principai ir kombinacijos (pusryčiai, pietūs, vakarienė, užkandžiai), kad lėkštėse būtų estetinis vaizdas. Papildomos priemonės, gaminant ir pateikiant kokybišką, saugų ir sveikatai palankų maistą.
  • Patiekalų kokybės vertinimas. Praktiniai įrankiai ir priemonės.
  • Tausojančių ir sveikatai palankių patiekalų technologinių kortelių parengimas ir jų praktinis įgyvendinimas.

PO ŠIŲ MOKYMŲ:

  • Įgysite saugaus, kokybiško ir sveikatai maisto gaminimo įgūdžių.
  • Sužinosite naujausias tausojančių patiekalų gamybos technologijas.
  • Gebėsite estetiškai pateikti patiekalus.
  • Pagerinsite maitinimo kokybę savo įstaigose.
  • Gebėsite integruoti  naujausias gamybos technologijas į įstaigų valgiaraščius.

YPAČ REKOMENDUOJAME MOKYMUS:

  • virėjams;
  • dietistams;
  • visuomenės sveikatos specialistams;
  • maisto technologams;
  • technologijų mokytojams;
  • viešojo maitinimo įstaigų vadovams ir kitiems už maitinimo organizavimą atsakingiems specialistams;
  • jaunoms mamos ir kiekvienam besirūpinančiam sveika šeimos mityba!

MOKYMŲ DALYVIAI GAUS:

  • 2 sav. aktyvią prieigą prie nuotolinės paskaitos „Tausojančių patiekalų gamybos praktikumas“.
  • Paskaitos dalomąją medžiagą;
  • Naujausias technologines korteles ir jų estetinį pateikimą;
  • Praktines užduotis;
  • Konsultacijas el. paštu 1 mėnesį po mokymų, integruojant naujus patiekalus į valgiaraščius;
  • Kvalifikacijos kėlimą patvirtinantį elektroninį pažymėjimą.*

*Pažymėjimas: VšĮ „Sveikatai palankus” išduodamas kvalifikacijos kėlimą patvirtinantis elektroninis paskaitos išklausymo pažymėjimas (pdf formatu). Atsiunčiamas po paskaitos Jūsų nurodytu elektroniniu paštu. Šis sertifikatas Jums primins apie daugybę naujų žinių ir įgūdžių bei motyvuos mokytis toliau.

 

DĖMESIO! PROGRAMA DERINAMA SU SVEIKATOS PRIEŽIŪROS IR FARMACIJOS SPECIALISTŲ KOMPETENCIJŲ CENTRU IR REGISTRUOJAMA METAS SISTEMOJE.

 

Paskaitų dalyvių atsiliepimai: 

„Daug vertingos praktikoje pritaikomos informacijos!“ – Edita

„Puiki medžiaga. Patogu, kad galima išklausyti viską po paskaitos dar kartą!“ – Jurgita

„Patiko lektorės dėstymas. Paprastai ir aiškiai. Taip pat galėjau pasitikslinti po mokymų iškilus klausimus“ – Rasa

„Visos reikalingiausios žinios vienoje vietoje. Nuoširdžiai ačiū organizatoriams. “ – Vilma

 

Daugiau informacijos apie mokymus:

Tel. +370-609-10833

El.p. komunikacija@sveikataipalankus.lt

0 0 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x