sausio, 17 2022 NAUJIENA! Kvalifikacijos kėlimo mokymai „Maisto saugos ir kokybės praktinis pritaikymas viešojo maitinimo įmonėse“
Mokymai skirti: virėjams, dietistams, visuomenės sveikatos specialistams, maisto technologams, ugdymo, gydymo ir globos namų įstaigų vadovams, kavinių, restoranų ir kitų viešojo maitinimo įstaigų specialistams ir kitiems už maitinimo organizavimą atsakingiems asmenims.
Data: vasario 22 d. 16 val.
Trukmė: 4 ak. val.
Vieta: Zoom platforma
Kaina: 40 Eur
>>> ĮSIGYTI MOKYMUS – SPAUSTI ČIA <<<
DĖMESIO! PROGRAMA DERINAMA SU SVEIKATOS PRIEŽIŪROS IR FARMACIJOS SPECIALISTŲ KOMPETENCIJŲ CENTRU IR REGISTRUOJAMA METAS SISTEMOJE.
Gausite teorines ir praktines žinias, priemones bei įrankius tausojančio maitinimo ir estetinio pateikimo organizavimui viešojo maitinimo įstaigose, vadovaujantis naujausiais teisės aktais, jų reikalavimais, rekomendacijomis ir įsigaliojusiais naujausiais pakeitimais! Šį puikų pasiūlymą sudaro: 2 sav. aktyvi prieiga paskaitos peržiūrai internete, vertinga dalomoji medžiaga, 1 mėnesis nuotolinių konsultacijų el. paštu ir elektroninis dalyvio pažymėjimas.
Apie kvalifikacijos mokymus
Maisto saugos ir kokybės praktinis pritaikymas viešojo maitinimo įmonėse sudėtingas ir daug iššūkių keliantis procesas specialistams. Organizuojant saugaus ir kokybiško maisto gamybą, atitinkančią visus keliamus teisės aktų reikalavimus reikalinga išmanyti ne tik naujausius įstatymus, bet ir turėti praktinių žinių bei įgūdžių jų taikyme.
Gera žinia, kad VšĮ „Sveikatai palankus” ilgametė patirtis ir darbas su įvairiomis maitinimą organizuojančiomis įstaigomis, leidžia dar geriau suprasti ir žinoti būdus, kaip Jums padėti!
Dalyvaukite mokymuose ir sužinok naujausius šių metų teisės aktų pakitimus ir reikalavimas, kad maitinimo organizavimas tavo įstaigoje būtų kokybiškas ir saugus!
LEKTORĖ:

INGA PUPELIENĖ – KTU Cheminės technologijos fakultete baigta maisto produktų technologijos studijų programa ir įgytas chemijos inžinerijos mokslo bakalauro laipsnis bei maisto chemijos ir technologijos magistro laipsnis su pagyrimu.
Nuo 2010 m. Kauno kolegijos lektorė. Pagrindiniai dėstomi dalykai – maisto kokybė ir sauga, mityba, augalinio maisto technologijos.
Nuolat keliama dalykinė kvalifikacija dalyvaujant konferencijose, mokymuose, seminaruose. Keleto receptų knygų autorė.
MOKYMŲ TIKSLAS:
Suteikti teorines ir praktines žinias, priemones bei įrankius saugaus ir kokybiško maisto gamybai ir gamybos organizavimui viešojo maitinimo įstaigose, vadovaujantis naujausiais teisės aktais, jų reikalavimais, rekomendacijomis ir įsigaliojusiais naujausiais pakeitimais.
MOKYMŲ PROGRAMA:
- Praktinis išaiškinimas HN 15: 2021 „Maisto higiena“.
- Viešojo maitinimo GHP taisyklių praktinis taikymas.
- Pagrindinių rizikos veiksnių maisto gamyboje valdymas. Prevencinės priemonės, stebėsena, kontrolė ir privalomas fiksavimas žurnaluose.
- Maisto produktų priėmimas: maisto žaliavų ir su maistu besiliečiančių žaliavų laikymo sąlygos. Pagamintų produktų laikymas ir pateikimas. Praktiniai patarimai.
- Gamybos procesų etapai ir juose galimų rizikos veiksnių praktinis valdymas.
- Maisto žaliavų ir produktų kokybinių rodiklių išlaikymas: šaldymo, defrostavimo, laikymo ir pateikimo metu.
- Transriebalai ir akrilamidai – maitinimo procese. Kancerogeninės medžiagos, jų susidarymas ir mažinimo būdai.
- Karštųjų ir šaltųjų patiekalų gamybos ypatumai, laikymo sąlygos, kokybės išlaikymas, praktiniai patarimai.
- Alergenai ir jų valdymas. Maitinimo organizavimas alergiškiems. Žaliavų kontrolė, paslėpti alergenai, įrangos atskyrimas ir kita. Pagrindinių alergenų eliminavimas ir pakeitimas (kiaušiniai, pienas, glitimas, riešutai ir t.t.).
- Patiekalų kokybės užtikrinimas, vertinimas ir kontrolė.
- Patiekalų receptai naudojant sveikatai palankesnius produktus bei tradicinių receptų keitimas sveikesniais.
- Praktinis saugaus, kokybiško ir sveikatai palankaus maitinimo organizavimo užtikrinimas.
PO ŠIŲ MOKYMŲ:
- Įgysite naujausių žinių apie maitinimą reglamentuojančius teisės aktus ir jų pakeitimus.
- Įgysite praktinių patarimų GHP taisyklių pritaikymą, apie pagrindinius rizikos veiksnius maisto gamyboje bei jų valdymą.
- Išmoksite minimalizuoti kancerogeninių medžiagų susidarymą.
- Gebėsite organizuoti maitinimą alergiškiems, eliminuoti pagrindinius alergenus.
- Suteiks praktinių žinių nuo žaliavų priėmimo, laikymo iki galutinio produkto išleidimo, kad pagamintas maistas būtų saugus, kokybiškas ir sveikatai palankus.
- Pagerinsite maitinimo kokybę savo įstaigose.
YPAČ REKOMENDUOJAME MOKYMUS:
- virėjams;
- dietistams;
- visuomenės sveikatos specialistams;
- maisto technologams;
- viešojo maitinimo įstaigų vadovams ir kitiems už maitinimo organizavimą atsakingiems specialistams.
MOKYMŲ DALYVIAI GAUS:
- 2 sav. aktyvią prieigą prie nuotolinės paskaitos „Maisto saugos ir kokybės praktinis pritaikymas viešojo maitinimo įmonėse“;
- Paskaitos dalomąją medžiagą;
- Konsultacijas el. paštu 1 mėnesį po mokymų;
- Kvalifikacijos kėlimą patvirtinantį elektroninį pažymėjimą.*
*Pažymėjimas: VšĮ „Sveikatai palankus” išduodamas kvalifikacijos kėlimą patvirtinantis elektroninis paskaitos išklausymo pažymėjimas (pdf formatu). Atsiunčiamas po paskaitos Jūsų nurodytu elektroniniu paštu. Šis sertifikatas Jums primins apie daugybę naujų žinių ir įgūdžių bei motyvuos mokytis toliau.
DĖMESIO! PROGRAMA DERINAMA SU SVEIKATOS PRIEŽIŪROS IR FARMACIJOS SPECIALISTŲ KOMPETENCIJŲ CENTRU IR REGISTRUOJAMA METAS SISTEMOJE.
Paskaitų dalyvių atsiliepimai:
„Daug vertingos praktikoje pritaikomos informacijos!“ – Edita
„Puiki medžiaga. Patogu, kad galima išklausyti viską po paskaitos dar kartą!“ – Jurgita
„Patiko lektorės dėstymas. Paprastai ir aiškiai. Taip pat galėjau pasitikslinti po mokymų iškilus klausimus“ – Rasa
„Visos reikalingiausios žinios vienoje vietoje. Nuoširdžiai ačiū organizatoriams. “ – Vilma
Tel. +370-609-10833
El.p. [email protected]