spalio, 26 2016 Motyvacinio seminaro apie vaikų mitybą Vilniuje patiekalų receptai
„health friendly“ avižinis batonėlis (Daug skaidulinių medžiagų, vitaminų, antioksidantų, termiškai neapdoroti, be pridėtinio cukraus ir riebalų)
300 g viso grūdo avižinių dribsnių (smulkių) 250 g lazdyno riešutų (kepintų orkaitėje be papildomų riebalų, poto susmulkinta kavamale) 35 vnt. datulių be kaulo išmirkytų vandenyje 2 valg. šaukšt. maltų džiovintų juodųjų serbentų 1 val. šaukštas maltų linų sėmenų 2 šviežiai spaustos citrinos sulčių Malta citrininė melisa Viskas išminkoma ir suformuojami norimos formos batonėliai, laikyti šaldytuve iki 7 dienų.
|
Cukinijos keksiukai
(Mažiau cukraus, daugiau skaidulinių medžiagų, vitaminų, mažiau riebalų, be pieno produktų)
4 stikl. tarkuotos (burokine tarka) cukinijos Ciberžolė, cinamonas, 3 valg. šaukštai neraf. cukraus 2 stikl. kukurūzų miltų Kepimo milteliai 2 kiaušiniai 3 valg. šaukštai ypač gryno alyvuogių aliejaus Cukinijos, prieskoniai, cukrus, kiaušinių tryniai, aliejus – išmaišoma. Miltai išmaišomi su kepimo milteliais. Sumaišoma viskas ir įvedamas išplaktas kiaušinio baltymas. Apibarstoma viršus sezamo sėklomis. Kepama 170 laipsnių temperatūroje 30 min. Rekomenduojama valgyti šiltus!
|