fbpx

Maisto technologė įvardijo, kokių mišrainių ir salotų nesirinkti prekybos centruose. Video

Tikriausiai ne kartą norėdami sutaupyti laiko, rinkotės parduotuvėje jau paruoštus patiekalus. Atrodytų, kuo gali skirtis, namuose gaminta mišrainė nuo pirktos prekybos vietose. „Alfas live“ laidoje atskleidė: kokių papildomų ingredientų galite rasti pirktoje mišrainėje? Ir kokių salotų nereikėtų rinktis?

Alfas Ivanauskas savo laidoje kalbino Ramintą Bogušienę – maisto technologę ir „Sveikatai palanku“ įkūrėja.

Maisto technologė pokalbį pradėjo pastebėjimu apie mišrainių ir salotų populiarumą:

Prieš porą metų teko girdėti vieno prekybos centro komunikacijos vadovę, kuri pasakė, kad ir kaip mes bandytume kalbėti apie sveiką maistą, mitybą, bet baltoji mišrainė yra pats populiariausias produktas. Nežinau šių metų statistikos, bet šią mišrainę mes turime rinkoje, vadinasi ji yra perkama. Labai dažnai, jei žmogus pamato žodį salotos, galvoja, kad tai yra sveikiau. Sakoma, kad jei tau rūpi mityba, tai valgai tik salotas. Bet iš pavadinimo spręsti ar tai sveika, ar ne, neturėtumėme. Tiek salotos, tiek mišrainės gali būti sveikatai palankios arba ne. Pavadinimas nieko nereiškia, priklauso nuo to, ką tu įdedi į tą produktą. Todėl salotos ne visada yra sveikatai palankus pasirinkimas.

Mišrainės ir salotos. Ar yra kažkoks šių produktų reglamentavimas?

Jau rodytuose pavyzdžiuose matome, kad jokio reglamentavimo nėra, tai tiesiog žodžių žaismas. Dažnai salotas suprantame iš to, jog matome salotų lapus. Tokias salotas galime rasti ir degalinėse, ir garsiuose greito maisto restoranuose. Mane labai džiugina, kad atsiranda įvairiausių ryškių spalvų, daugybė daržovių, ankštinių daržovių integracija, įvairiausių sūrių, žuvies salotų. Viena blogybė perkant tokias salotas – padažas. Tačiau yra ir gera dalis, jog padažas patiekiamas atskirai, neužpilant jo ant salotų. Rekomenduočiau daryti taip, kaip darau aš pati, jei tenka sustoti degalinėje ir nusipirkti tokių salotų, padažo tiesiog nepilu.

Vieno greito maisto restorane patiekiami du padažai: majonezinis ir žolelių. Ar teiktumėte pirmenybę žolelių padažui?

Tikrai būčiau už jį, bet pirmiausia rinkčiausi namuose gamintą su kokybišku aliejumi. Nes aliejus, kurį valgome kavinėse yra rafinuotas, dezodoruotas, ne ypač tyras alyvuogių aliejus. Geriau valgyti tokį maistą, kurį pasigaminame su kokybiškais ingredientais, savo rankomis namuose. Bet jeigu yra laiko trūkumas rinkčiausi žolelių padažą, o ne majonezinį.

Alfas laidoje gamino kvapniuosius cinamoninius sausainius ir lengvai paruošiamas, traškias salotas. Laidos pabaigoje uždavė klausimą gydytojai: „Ar tiesa, kad propoguojant veganizmą svarbu papildomai vartoti geležies?“

 

Šaltinis DELFI.LT

Komentarų:

Įrašyti komentarą