fbpx

„Maisto produktų ženklinimas – išmok atpažinti“ – seminaro įrašas

Spalio 16 d., kaip ir kasmet, švenčiame pasaulinę maisto dieną, tad šia proga dovanojame Jums informacinį, nemokamą seminarą apie maisto produktų ženklinimą.

Paskaita skirta kiekvienam vartotojui, kuris kasdien renkasi maisto produktus ir nori žinoti, kokią informaciją perduoda įvairiausi ant pakuočių esantys ženklai. Kodėl tai svarbu? Maisto produktų ženklinimu siekiama informuoti ir apsaugoti vartotoją. Ženklo pavidalu pateikta informacija yra tiesioginė nuoroda, kuri padeda įvertinti ir išsirinkti tinkamą maisto produktą. Vis tik ženklų yra daug ir pačių įvairiausių, todėl dažnai vartotojai taip ir nežino jų tikrosios reikšmės.

Seminaro metu sužinosite struktūrizuotą informaciją apie:
⦁ Valstybės kontroliuojamus ženklus – „Ekologinis žemės ūkis“, „Nacionalinės kokybės produktas“, „Saugoma kilmės vietos nuoroda“, „Saugoma geografinė nuoroda“, „Garantuotas tradicinis gaminys“.
⦁ Kitus rinkoje esančius ženklus – „Be glitimo“, „Be cukraus“, „Iš gamtos“, „Lietuviškas ūkis“, „Užauginta Lietuvoje“, „100% natūralus“ ir kt.
⦁ Simbolį „Rakto skylutė“.

Kokia šių ženklų tikroji reikšmė, žinutė ir svarba vartotojui? Kuriais iš jų galima pasitikėti? Kuriems reikėtų teikti pirmenybę? Kokie apskritai bendrieji ženklinimo reikalavimai, kuriuos turi žinoti vartotojas? Apie tai ir daugiau sužinosite seminare.

Lektorius Raminta Bogušienė – maisto technologė ir sveikatos specialistė, VšĮ „Sveikatai palankus“ įkūrėja, sveiko maisto gamintoja, lektorė, maisto srities leidinių autorė ir sveikos gyvensenos propaguotoja, turinti KTU magistro laipsnį maisto technologijos srityje ir pedagogo kvalifikaciją. Maisto saugos ir kokybės specialistė, ekologiškų maisto produktų sertifikavimo ekspertė. Visoje Lietuvoje pravesta daugybė mitybos mokymų nuo visuomenės iki specialistų.

 

 

 

 

Seminaro įrašas čia –

 

MTTV projekto rėmėjas:

Komentarų:

Įrašyti komentarą