Kokybiško maisto šventė-logo

Lietuvoje jau penktą kartą vyks kokybiško maisto šventė

Jau penktus metus iš eilės rugsėjo mėnesį, Vilniuje bus surengta Kokybiško maisto šventė. Jos tikslas ‒ didinti žmonių sąmoningumą renkantis kokybe paženklintus maisto produktus bei populiarinti jų vartojimą Lietuvoje.

Kokybiško maisto šventė

 

 

 

 

 

Kaip teigė jau ne vienerius metus šventę organizuojanti VšĮ „Sveikatai palankus“ vadovė Raminta Bogušienė, ši šventė – puiki galimybė ne tik susipažinti su kokybiško maisto gamintojais, bet ir plėsti žinias apie kokybiško maisto vartojimą, skatinti žmonių sąmoningumą rinktis kokybiškus produktus.

„Labai svarbu, kad kuo daugiau žmonių atpažintų ekologiškus, pagal nacionalinę žemės ūkio ir maisto kokybės sistemą pagamintus, su saugoma geografine nuoroda produktus. Jeigu vartotojai ne tik juos atpažins, bet ir ieškos tokių produktų, bus reiklūs gamintojams, tai keisis ir gamintojai, pateiks į rinką vis daugiau kokybe paženklinto maisto, kuris bus palankesnis ne tik gamtai, bet ir žmogaus sveikatai,“ – sakė Raminta Bogušienė.

Kaip ir kiekvienais metais renginio metu vyks konferencija, kurios metu žinomi sveikos mitybos specialistai, mokslininkai, gamintojai dalinsis naudinga informacija apie nacionalinės kokybės, ekologiškus, tradicinius maisto produktus ir jų įtaka sveikatai.

Kokybiško maisto šventės dalyviai bus kviečiami ne tik įsitraukti į įvairias diskusijas, klausytis pranešimų, bet ir paragauti kokybe paženklintų produktų degustacijoje, kuri vyks viso renginio metu. Ūkininkai ir gamintojai pristatys įvairiausius gaminius –  grūdų, pieno produktus, daržovių ir vaisių produktus, gėrimus, medaus gaminius, įvairiausius gardėsius. Planuojama apdovanoti geriausius kokybe paženklintų produktų gamintojus.

Konferencijos tikslas – propaguoti produktus su ES lygiu saugomomis kilmės vietos (SKVN), geografine (SGN) ar garantuoto tradicinio gaminio (GTG) nuoroda, ekologiškus ir pagal nacionalinę maisto kokybės sistemą pagamintus produktus. Suteikti informacijos ir skatinti rinktis šiuos produktus kasdieninėje mityboje, formuoti pozityvų požiūrį į šiuos produktus ir valgymo kultūrą Lietuvoje.

Konferencija skirta – visuomenei, maisto pramonės technologams, kokybės vadovams, visuomenės sveikatos specialistams, dietistams, gydytojams, gamybos vadovams, pardavimų ir marketingo vadovams, viešojo maitinimo atstovams.

Šventė vyks 2022 m. rugsėjo 29 d. viešbutis „Crowne Plaza Vilnius”, M. K. Čiurlionio g. 84, Vilnius. Programa derinama.

Renginys NEMOKAMAS.

Būtina registracija: spauskite ČIA

Registruokitės jau dabar! Vietų skaičius ribotas.

Daugiau informacijos: tel. +370 609 10833  el.p. kokybepazenklintasmaistas@gmail.com

Visas naujienas stebėkite: www.sveikataipalankus.lt

 

Komentarų:

Įrašyti komentarą