Lietuvoje jau ketvirtą kartą bus surengta kokybiško maisto šventė

Jau ketvirtus metus iš eilės rugsėjo mėnesį, Vilniuje bus surengta Kokybiško maisto šventė. Jos tikslas ‒ didinti žmonių sąmoningumą renkantis kokybe paženklintus maisto produktus bei populiarinti jų vartojimą Lietuvoje.

Praėjusiais metai šventėje dalyvavęs LR Žemės ūkio ministras Andrius Palionis džiaugėsi, jog per kelerius metus įvyko pokyčių – daugėja dalyvių šventėje, žinia sklinda iš lūpų į lūpas.

Kaip ir kiekvienais metais renginio metu vyks konferencija, kurios metu žinomi sveikos mitybos specialistai, mokslininkai, gamintojai dalinsis naudinga informacija apie nacionalinės kokybės, ekologiškus, tradicinius maisto produktus ir jų įtaka sveikatai.

Kokybiško maisto šventės dalyviai bus kviečiami ne tik įsitraukti į įvairias diskusijas, klausytis pranešimų, bet ir paragauti kokybe paženklintų produktų degustacijoje, kuri vyks viso renginio metu. Ūkininkai ir gamintojai pristatys įvairiausius gaminius –  grūdų, pieno produktus, daržovių ir vaisių produktus, gėrimus, medaus gaminius, įvairiausius gardėsius.

Šventės metu bus paskelbtos ir geriausios šalies įmonės, gaminančios ekologinius maisto produktus. Praėjusiais metais ekologiškų produktų kategorijoje nominacija atiteko išskirtiniam „Ekofrisa“ produktui „Ekologiškam batonėliui iš grikių su brokoliais ir svarainiais“. Geriausiu produktu su saugoma geografine nuoroda išrinktas „Lukšių pieninės“ „Lietuviškas varškės sūris „Senolių“ 22% rieb.“.„Vyšnių uogienė“, ūkininkas Mindaugas Šlapkauskas – pagal nacionalinę kokybės sistemą pagamintas produktas. Ukmergės, Panevėžio, Lazdijų, Kauno rajono ir Vilniaus miesto savivaldybėms įteikti prizai už aktyvų ekologiškų ir pagal nacionalinę žemės ūkio ir maisto kokybės sistemą pagamintų maisto produktų gaminimo, populiarinimo ir vartojimo skatinimą.

Konferencijos tikslas propaguoti produktus su ES lygiu saugomomis kilmės vietos (SKVN), geografine (SGN) ar garantuoto tradicinio gaminio (GTG) nuoroda, ekologiškus ir pagal nacionalinę žemės ūkio ir maisto kokybės sistemą pagamintus produktus. Suteikti informacijos ir skatinti rinktis šiuos produktus kasdieninėje mityboje, formuoti pozityvų požiūrį į šiuos produktus ir valgymo kultūrą Lietuvoje.

Konferencija skirta – visuomenei, maisto pramonės technologams, kokybės vadovams, gamybos vadovams, pardavimų ir marketingo vadovams, viešojo maitinimo atstovams.

Šventė vyks 2021 m. rugsėjo 14 d. 10 val. Viešbutyje „Crowne Plaza Vilnius“, M. K. Čiurlionio g. 84, Vilnius

Renginys NEMOKAMAS.

Būtina registracija: spauskite ČIA

Registruokitės jau dabar! Vietų skaičius ribotas.

 

PARSISIŲSTI PROGRAMĄ- SPAUSTI ČIA.  

Daugiau informacijos: tel. +37068401315 el.p. kokybepazenklintasmaistas@gmail.com ir  www.sveikataipalankus.lt

 

0 0 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x