fbpx

Kviečiame į Kokybiško maisto šventę 2019

2019 m. rugsėjo 26 d. 10 val. Viešbutyje „Crown Plaza Vilnius“, M. K. Čiurlionio g. 84, Vilnius

Konferencijos tikslas propaguoti produktus su ES lygiu saugomomis kilmės vietos (SKVN), geografine (SGN) ar garantuoto tradicinio gaminio (GTG) nuoroda, ekologiškus ir pagal nacionalinę žemės ūkio ir maisto kokybės sistemą pagamintus produktus. Suteikti informacijos ir skatinti rinktis šiuos produktus kasdieninėje mityboje, formuoti pozityvų požiūrį į šiuos produktus ir valgymo kultūrą Lietuvoje.

Konferencija skirta – Visuomenei, maisto pramonės technologams, kokybės vadovams, gamybos vadovams, pardavimų ir marketingo vadovams, viešojo maitinimo atstovams.

Renginys nemokamas.

Būtina registracija: spauskite ČIA
Daugiau informacijos: tel. + 370(609)10833  www.sveikataipalankus.lt

Registruokitės jau dabar! Vietų skaičius ribotas.

PRELIMINARI PROGRAMA

 9.30 – 10.00 val. – Dalyvių registracija, pasitikimo kava/ arbata.

10.00 – 10.40 val. – ŠVENTĖS ATIDARYMAS. „KOKYBE PAŽENKLINTO MAISTO 2019” APDOVANOJIMAI. GERIAUSIO EKOLOGINĖS GAMYBOS ŪKIO APDOVANOJIMAI. (LR Žemės ūkio ministras, LR Sveikatos apsaugos ministras)

I DALIS. KOKYBIŠKAS MAISTAS SVEIKESNEI VAIKŲ MITYBAI – GEROJI PATIRTIS

10.40 – 11.00 val. – EKOLOGIŠKŲ PRODUKTŲ INTEGRAVIMAS – MAITINIMUI DARŽELIUOSE. (Ukmergės darželio atstovas)

11.00 – 11.15 val. – EKOLOGIŠKŲ IR PAGAL NACIONALINĘ KOKYBĖS SISTEMĄ PAGAMINTŲ PRODUKTŲ GALIMYBĖS VAIKŲ MAITINIME. (Lazdijų r. savivaldybės merė Ausma Miškinienė)

11.15 – 11.30 val. – VAIKŲ MAITINIMAS ŠVEDIŠKO STALO PRINCIPU. (Kauno r. savivaldybės kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vyr. specialistė Žydra Narbutienė)

11.30 – 12.00 val. – APVALAUS STALO DISKUSIJA. KOKYBE PAŽENKLINTAS MAISTAS ANT MŪSŲ STALO!

12.00 – 12.30 val. – Kavos/ arbatos pertraukėlė. Kokybiškų maisto produktų pristatymas ir degustacija.

II DALIS. KOKYBIŠKI PRODUKTAI IR SVEIKATINGUMAS

12.30 – 13.30 val. – NEUROMOKSLIŠKAI PAGRĮSTAS SVEIKATINGUMAS. (Dr. Kęstutis Skauminas)

13.30 – 14.00 val. – SUBALANSUOTOS MITYBOS PRINCIPAI. KAIP KOKYBIŠKI MAISTO PRODUKTAI PRISIDEDA PRIE ŠEIMOS SVEIKATINGUMO. (Gydytoja dietologė Rūta Petereit)

14.00 – 14:15 val. – Pertrauka.

14.15 – 14:30 val. – ES KOKYBE PAŽENKLINTI MAISTO PRODUKTAI MITAI IR TIKROVĖ. („Say cheese“ sūrio ekspertas Vytautas Vaga)

14.30 – 14:45 val. – SŪRIO „DŽIUGAS“ SU ES SAUGOMA GEOGRAFINE NUORODA KOKYBĖS ASPEKTAI. (AB „Žemaitijos pienas“ atstovas)

14.45 – 15:00 val.  – UAB „BIOGAMI“ – GEROJI EKOLOGIŠKŲ PRODUKTŲ MAŽIAUSIESIEMS GAMYBOS PATIRTIS. (UAB „Biogami“ atstovas)

15.00 – 15.15 val. – EKOFRISA – EKOLOGIŠKŲ PRODUKTŲ GEROJI GAMYBOS PATIRTIS. (UAB „Ekofrisa“ atstovas)

15.15 – 15.30 val. – KUO SKIRIASI EKOLOGIŠKAS IR NKP MEDUS? (Lietuvos bitininkų sąjungos prezidentas prof. habil. dr. A. Skirkevičius)

VISO RENGINIO METU VYKS KOKYBIŠKŲ MAISTO PRODUKTŲ PRISTATYMAS.

15.30 val. – ŠVENTĖS PABAIGA.