spalio, 7 2016 JAUKAUS SEMINARO APIE VAIKŲ MITYBĄ AKIMIRKOS
Seminaro „Sveikatai palanki vaikų mityba“ degustaciniai receptai
„Health friendly“ avižinis batonėlis
(Daug skaidulinių medžiagų, vitaminų, antioksidantų, termiškai neapdoroti, be pridėtinio cukraus ir riebalų)
300 g viso grūdo avižinių dribsnių (smulkių) 300 g šviežių datulių be kaulo 2 valg. šaukšt. maltų džiovintų burokėlių Cinamonas 1 šviežiai spaustos citrinos sulčių 100 g maltų anakardžių riešutų
Viskas išminkoma ir suformuojami norimos formos batonėliai, laikyti šaldytuve iki 7 dienų.
|
„Health friendly DESSERT“
Moliūgų pyragas (Mažiau cukraus, daugiau skaidulinių medžiagų, vitaminų, mažiau riebalų, be pieno produktų)
1 stikl. tarkuoto (burokine tarka) moliūgo 2 bananai pjaustyti Ciberžolė, cinamonas 3 valg. šaukštai neraf. cukraus 1 stikl. kukurūzų miltų 1 stikl. viso grūdo spelta miltų Kepimo milteliai 2 kiaušiniai 3 valg. šaukštai ypač gryno alyvuogių aliejaus 3 valg. šaukštai grikių pieno (gali būti vanduo) 100 g razinų Moliūgai, bananai, prieskoniai, cukrus, kiaušinių tryniai, aliejus, pienas – išmaišoma. Miltai išmaišomi su kepimo milteliais. Sumaišoma viskas ir įvedamas išplaktas kiaušinio baltymas. Pabaigoje miltuose apvoliotos razinos įmaišomos į tešlą. Apibarstoma viršus sezamo sėklomis. Kepama 170 laipsnių temperatūroje 30 min.
|
Sveikatai palankių maisto produktų partneris:
Ačiū už geras žinias. Man pravers darbe.
Puiku, kad vertinga!