JAUKAUS SEMINARO APIE VAIKŲ MITYBĄ AKIMIRKOS

Seminaro „Sveikatai palanki vaikų mityba“ degustaciniai receptai 

„Health friendly“ avižinis batonėlis

(Daug skaidulinių medžiagų, vitaminų, antioksidantų, termiškai neapdoroti, be pridėtinio cukraus ir riebalų)

 

300 g viso grūdo avižinių dribsnių (smulkių)

300 g šviežių datulių be kaulo

2 valg. šaukšt. maltų džiovintų burokėlių

Cinamonas

1 šviežiai spaustos citrinos sulčių

100 g maltų anakardžių riešutų

 

Viskas išminkoma ir suformuojami norimos formos batonėliai, laikyti šaldytuve iki 7 dienų.

 

 

„Health friendly DESSERT

Moliūgų pyragas

(Mažiau cukraus, daugiau skaidulinių medžiagų, vitaminų, mažiau riebalų, be pieno produktų)

 

1 stikl. tarkuoto (burokine tarka) moliūgo

2 bananai pjaustyti

Ciberžolė, cinamonas

3 valg. šaukštai neraf. cukraus

1 stikl. kukurūzų miltų

1 stikl. viso grūdo spelta miltų

Kepimo milteliai

2 kiaušiniai

3 valg. šaukštai ypač gryno alyvuogių aliejaus

3 valg. šaukštai grikių pieno (gali būti vanduo)

100 g razinų

Moliūgai, bananai, prieskoniai, cukrus, kiaušinių tryniai, aliejus, pienas – išmaišoma. Miltai išmaišomi su kepimo milteliais. Sumaišoma viskas ir įvedamas išplaktas kiaušinio baltymas. Pabaigoje miltuose apvoliotos razinos įmaišomos į tešlą. Apibarstoma viršus sezamo sėklomis. Kepama 170 laipsnių temperatūroje 30 min.

 

Sveikatai palankių maisto produktų partneris:

Žymos:
0 0 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
2 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Nijolė
2016-10-10 8:01

Ačiū už geras žinias. Man pravers darbe.

sveikataipalankus
2016-10-10 8:32
Atsakymas į  Nijolė

Puiku, kad vertinga!

2
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x