fbpx

PRAKTINIS SEMINARAS „SVEIKATAI PALANKI VAIKŲ MITYBA“ I DIENA

Informacija, sveikatai palankus maistas, nuoširdžios emocijos, jauki aplinka 😉
Prasmingai praleistas vakaras su bendraminčių būriu 😉 Jaunos mamos, darželių ir mokyklų dietistės, vaikų maitinimo organizacijų vadovės 😉

Ačiū, kad Jums taip pat svarbu jaunosios kartos sveikata 😉

Tik sudarydami vaikams palankias sąlygas rinktis sveikatai palankų maistą ir ugdydami vaikų sąmoningumą auginsime sveikus ir laimingus vaikus 😉 O pirmiausia esame ir būsime teigiami pavyzdžiai savo vaikams 😉

Degustavome ir mėgavomės:

 

Avinžirnių užtepėlė su džiovintais burokėliais

(Daug baltymų, skaidulinių medžiagų, vitaminų)

 

2 stiklinės virtų avinžirnių,

1 skiltelė česnako,

0,5 šviežios citrinos sulčių,

3 valgomieji šaukštai nerafinuoto alyvuogių aliejaus,

žiupsnelis Himalajų druskos,

Juodųjų pipirų,

Džiovintų burokėlių miltelių,

vandens (kad užtepėlės konsistencija būtų tirštesnė nei riebios grietinės).

 

Avinžirnius išmirkykite 24 val., perplaukite ir virkite 1 val. vandenyje su lauro lapu. Nukoštus ir atvėsintus suberkite į plakimo indą, sudėkite kitus ingredientus išplakite iki vientisos masės.

 

Šaldytuve atvėsintą užtepėlę tiekite prie pjaustytų ir ledukuose palaikytų agurkų, cukinijų, morkų, paprikų ar tepkite ant grikių arba kukurūzų trapučių.

 

 

Moliūgų ir grikių miltų keksiukai

(Be pieno produktų, cukraus ne daugiau 5 g/100 g, kokybiški nesotieji riebalai, daug skaidulinių medžiagų ir vitaminų)
4 stiklinės tarkuoto moliūgo su odele tyrės

3 stiklinė grikių miltų,

3 kiaušiniai,

0,5 stiklinės yapč gryno alyvuogių aliejaus (tinkamo kepimui),
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių,
0,7 stiklinės nerafinuoto cukraus,
Cinamonas, imbieras, ciberžolė,

Aviečių milteliai,

Šaldytos avietės (į keksiuko vidurį).

Mėta, mėtos ir aviečių milteliai dekoravimui.

 

Moliūgą sutarkuoti su bulvių tarkavimo mašina kartu su visa odele, įdėti cukrų, kiaušinio trynius ir išmaišyti. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, prieskoniais. Abu indus išmaišyti.  Galiausiai įvesti aliejų ir išplaktą kiaušinio baltymą. Į keksiuko vidurį įdėti šaldytą avietę.
Kepkite 170 oC temp., 40 min. Geriausiai tinka silikoninės formelės, kad keksiukai nepliliptų prie sienelių, ar popieriaus.

Dekoruoti kvapniais mėtų lapeliais ir aviečių bei mėtų milteliais.