AKIMIRKOS IŠ SEMINARO APIE VAIKŲ MITYBĄ. RECEPTAI

 

img_1082Pagaminta su meile maisto technologės ir mitybos specialistės Ramintos Bogušienės 

Seminare ne tik dalinamos informacija, diskutavome, degustavome gardų pyragą, saliero ir mango kokteilį, atpažinome kokybiškiausią alyvuogių aliejų, rinkome sveikatai palankiausius produktus, analizavome patiekalų receptūras ir sveikatai palankesnius valgiaraščius,

Dalyviai gavo dovanų – Malsena kviečių ir rugių sėlenų, gemalų, kuriais praturtins košes, blynus ir pyragus. Bei grikių, avižų, viso grūdo ruginių, viso grūdo spelta miltų, kad paįvairintų vaikų mitybą ne tik namuose, bet ir ugdymo įstaigose.

Juk artėjant Kalėdoms negalėjome apsieiti ir be daugiau dovanų: tikrasis juodasis šokoladas 81 proc., prieskoninės žolelės, ryžių trapučiai su juoduoju šokoladu, sveikatai palankiau su Lidl.

SVEIKATAI PALANKŪS AVIŽINIAI SAUSAINIAI

(daug skaidulinių medžiagų, be pieno, be glitimo, be kiaušinių)

PRIEŠPIEČIŲ DĖŽUTĖ

6 Bananai

0,5 kg Viso grūdo avižiniai dribsniai stambūs

5 šaukštai Ypač tyro alyvuogių aliejaus (tinkamo kepimui)

Razinos

Ciberžolė, cinamonas, vanilė

  1. Gerai išmaišykite ir palikite 15 min. Formuokite apvalius blynelius ir dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą arba kepkite silikoninėse formelėse.
  2. Kepkite iki 170 0C įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 min, kol gražiai pagels.

Visuomet į priešpiečių dėžutę įdėkite šviežių vaisių ar daržovių.

img_1774

 Avinžirnių užtepėlė su džiovintais burokėliais

(Daug baltymų, skaidulinių medžiagų, vitaminų)

Skardinė avinžirnių

0,5 skiltelės česnako,

1 šaukštas šviežios citrinos sulčių,

2 valgomieji šaukštai nerafinuoto ypač tyro alyvuogių aliejaus,

žiupsnelis Himalajų druskos,

Juodųjų pipirų,

Džiovintų burokėlių miltelių,

Skysčio iš skardinės (kad užtepėlės konsistencija būtų tirštesnė nei riebios grietinės).

Sudėkite ingredientus išplakite iki vientisos masės.

Šaldytuve atvėsintą užtepėlę tiekite prie pjaustytų ir ledukuose palaikytų cukinijų, morkų, paprikų ar tepkite ant grikių arba kukurūzų trapučių.

 

AVOKADO UŽTEPĖLĖ

(Kokybiški riebalai, vitamino C, omega-3 šaltinis)

 

2,5 vnt. prinokusių avokadų

2,5 valg. šaukštai nerafinuoto ypač tyro alyvuogių aliejaus,

1 šviežiai spaustos citrinos

Juodieji pipirai

Žiupsnelis Himalajų druskos

Galima česnako.

Viskas sumalama iki vientisos masės. Tiekti su pjaustytomis paprikomis.

img_1782

„Health friendly“ avižinis batonėlis

(Daug skaidulinių medžiagų, vitaminų, antioksidantų, termiškai neapdoroti, be pridėtinio cukraus ir riebalų)

300 g viso grūdo stambių avižinių dribsnių

200 g datulės (mirkytos arba 300 g šviežių)

2 valg. šaukšt. maltų džiovintų aviečių

2 šviežiai spaustos citrinos sulčių

100 g kepintų maltų lazdyno riešutų

Galima maltų linų sėmenų, islandinio šalavijo sėklų.

Viskas išminkoma ir suformuojami norimos formos batonėliai, laikyti šaldytuve iki 7 dienų.

img_1727

 

Žiemiškai gardus kokteilis – bananai, mangas, špinatai, imbieras, apelsinas ir viskas šviežia ir kokybiška iš Lidl Lietuva bei apibarstyta Malsena avižų sėlenomis.

 

SALDŽIŲ BULVIŲ, KUKURŪZŲ IR AVIŽŲ PYRAGAS
(Daug skaidulinių medžiagų, vitaminų, antioksidantų, kokybiški riebalai)

1 stikl. Kukurūzų miltų
1 stikl. Avižų miltų
Cinamonas, ciberžolė
Kepimo milteliai
4 kiaušiniai
Bananas
2 šaukšt. Lidl Lietuva gėlių žiedų medaus
70 ml ypač tyro alyvuogių aliejaus
1,5 stikl. Vandens
1 tarkuota saldžioji bulvė (per burokinę tarką)

Sausi ingredientai viename inde išmaišyti, kiti ingredientai kitame ir viskas sujungta įvedant galiausiai saldžiąją bulvę. Apibarstyta sezamų sėklomis.

Seminaro akimirkos, kuriame dalyvavo ne tik vaikų maitinimo organizatoriai, bet ir tėveliai, močiutės.

0 0 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x