Kvalifikacijos kėlimo mokymai „Viešojo maitinimo organizavimas ir maisto sauga – produktų pirkimas, priėmimas, laikymas, grąžinimai, gamyba“

49.00

Kvalifikacijos kėlimo mokymai, kuriuose gausite teorinių žinių ir praktinių patarimų kaip patobulinti maitinimo proceso eigą nuo technologinių kortelių sudarymo, žaliavų įsigijimo, laikymo, gamybos iki estetiško patiekimo. Lektorė ilgametė šios srities profesionalė padės Jums tobulėti ir pagerinti maitinimą Jūsų įstaigoje.

Mokymai skirti: dietistams, gyvensenos medicinos specialistams, virėjams, sandėlininkams, maisto technologams, maitinimo tiekėjų atstovams, ugdymo įstaigų vadovams ir kitiems už maitinimo organizavimą atsakingiems specialistams. Suteikiamos 3 kvalifikacijos kėlimo ak. valandos. Visi mokymų dalyviai gaus kvalifikaciją patvirtinantį elektroninį pažymėjimą. 

Data: 2024 m. rugsėjo 25 d.

Trukmė: 3 ak. nuo 15 iki 17 :15 valandos

Vieta: ZOOM platformoje.
Kaina: 49 Eur.
DĖMESIO! PROGRAMA PATVIRTINTA SVEIKATOS PRIEŽIŪROS IR FARMACIJOS SPECIALISTŲ KOMPETENCIJŲ CENTRO IR REGISTRUOTA METAS SISTEMOJE.

Šį puikų pasiūlymą sudaro: online paskaita ir 2 sav. aktyvi prieiga paskaitos peržiūrai internete, vertinga dalomoji medžiaga, 1 mėnesis nuotolinių konsultacijų el. paštu ir elektroninis dalyvio META pažymėjimas

Prisijungimas prie paskaitos atsiunčiamas atlikus mokėjimą už mokymus likus kelioms dienos iki mokymų. Apmokėjimas pavedimu, pagal atsiųstą sąskaitą.*

*Apmokėjimas biudžetinėms įstaigos galimas per 2 mėnesius nuo išankstinės sąskaitos gavimo, prieš mokymus pateikus garantinį raštą.
Aprašymas

Apie mokymus

Organizuojant viešojo maitinimo procesą, reikia išmanyti ir gerai organizuoti maitinimą nuo technologinių kortelių sudarymo iki  estetiško patiekalų pateikimo, užtikrinant saugaus, kokybiško, estetiško maisto gamybą, atitinkančią visus teisės aktų keliamus reikalavimus, reikalinga patirtis ir gebėjimas tai pritaikyti praktikoje. Šių mokymų metu gausite praktines žinias iš šios srities profesionalės. Mokymai leis pagerinti maitinimo organizavimo procesą Jūsų maitinimo įstaigoje, patobulėti Jums kaip specialistui, išvengti dažniausiai pasitaikančių neatitikčių.

 

 

Lektorė Stasė Juodienė – baigusi Klaipėdos medicinos mokyklą, Kauno technologijos universitete įgijusi maisto inžinieriaus – technologo išsilavinimą. Lektorė turi ilgametę patirtį kaip mitybos specialistė bei maisto ekspertė (8 metų patirtis dirbant akademinėse veiklose ir 31 metų darbo patirtis maitinimo srityje). Nuo 2014 m. Klaipėdos kolegijos dietetikos programos lektorė. Nuo 1990 m. viešojo maitinimo įstaigų (ligoninių ir ne tik) maisto technologė, gamybos vadovė.

 

 

 

MOKYMŲ TIKSLAS:

Atnaujinti turimas žinias, maitinimą organizuojantiems darbuotojams, supažindinti su naujausiais reikalavimais nuo produktų priėmimo iki jų gamybos bei pateikimo.

MOKYMŲ PROGRAMA:

I dalis. Maisto produktų įsigijimas:

  • specifikacijų, norimiems pirkti maisto produktams, rengimas;
  • pirkimo-pardavimo sutartyse „saugiklių“, užkertančių kelią nekokybiškiems produktams, nusimatymas .

II dalis. Maisto produktų (žaliavų) priėmimas ir laikymas:

  • SVT 1 užtikrinimas (ar nepažeistos produkto laikymo sąlygos transportavimo metu);
  • Nustačius neatitiktis, maisto produkto grąžinimo tvarka ir pretenzijų parengimas tiekėjui;
  • SVT 2 maisto produktų laikymas, produktų išdavimas į gamybą.

III dalis. Patiekalų gamyba:

  • Įrengimų ir virtuvės inventoriaus priežiūra;
  • Maisto saugos užtikrinimas, patiekalų gamybos metu SVT3;
  • Gamybos technologijos svarba, ruošiant patiekalus;
  • Paruoštų patiekalų laikymas / transportavimas iki atleidimo SVT4.

IV dalis. Patiekalų patiekimas:

  • Vaikams (darželiuose ir mokyklose);
  • Sveikatos priežiūros įstaigose besigydantiems pacientams;
  • Globos įstaigos gyventojams.

V dalis. Grįžtamojo ryšio svarba maitinimo organizavime:

  • Apklausos;
  • Klientų/pacientų lankymas valgymo metu;
  • Maisto likučių kontrolė ir vertinimas.

 

PO ŠIŲ MOKYMŲ:

  • Pagerinsite maitinimo kokybę.
  • Įgysite naujausių žinių bei rekomendacijų apie produktų ir patiekalų organizavimo eigą.
  • Įgysite praktinių įgūdžių, kas leis sužinoti apie kokybiškos žaliavos pasirinkimą bei jos apruošimą.
  • Sužinosite, kaip užtikrinti kokybišką maisto patiekalų gamybą, taikant sveikatai palankius gamybos būdus.
  • Gausite išsamią mokomąją metodinę medžiagą.
  • Mokymus išklausiusiems asmenims bus išduodami kvalifikacijos tobulinimo pažymėjimai.

YPAČ REKOMENDUOJAME MOKYMUS:

Ugdymo, sveikatos priežiūros ir globos įstaigų, kavinių, restoranų ir kitų viešojo maitinimo įstaigų darbuotojams.

MOKYMŲ DALYVIAI GAUS:

  • 2 sav. aktyvų mokymų įrašą, kurį galėsite peržiūrėti Jums patogiu metu;
  • Paskaitos dalomąją medžiagą;
  • Kvalifikacijos kėlimą patvirtinantį elektroninį pažymėjimą.*

 

*Pažymėjimas: VšĮ „Sveikatai palankus“ išduodamas elektroninis paskaitos išklausymo  pažymėjimas (word formatu). Atsiunčiamas po paskaitos Jūsų nurodytu elektroniniu paštu.

DĖMESIO! PROGRAMA SUDERINTA IR PATVIRTINTA SU SVEIKATOS PRIEŽIŪROS IR FARMACIJOS SPECIALISTŲ KOMPETENCIJŲ CENTRU IR REGISTRUOTA METAS SISTEMOJE

Atsiliepimai (0)

Atsiliepimai

Atsiliepimų dar nėra.

Pasidalinkite savo atsiliepimu apie: “Kvalifikacijos kėlimo mokymai „Viešojo maitinimo organizavimas ir maisto sauga – produktų pirkimas, priėmimas, laikymas, grąžinimai, gamyba“”

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Kvalifikacijos kėlimo mokymai „Viešojo maitinimo organizavimas ir maisto sauga - produktų pirkimas, priėmimas, laikymas, grąžinimai, gamyba“
49.00