Mokymai skirti maisto pramonės technologams, kokybės specialistams, sveikatos priežiūros, ugdymo įstaigų, globos įstaigų ir restoranų bei kavinių viešojo maitinimo organizavimo personalui, technologams, dietologams, dietistams ir visuomenės sveikatos specialistams.
Trukmė: 3 ak. valandos
Vieta: YOUTUBE video įrašas
Gausite teorines ir praktines žinias bei konsultacijas, kaip sudaryti technologines korteles ir naudotis jomis praktiškai. Šį puikų pasiūlymą sudaro: 1 mėn. aktyvi prieiga prie paskaitos įrašų, praktinės užduotys ir dalomoji medžiaga, elektroninis dalyvio pažymėjimas.
Mokymus išklausiusiems asmenims bus išduodami kvalifikacijos tobulinimo pažymėjimai, kreipiantis el.paštu: [email protected]
Prisijungimas prie paskaitos atsiunčiamas atlikus mokėjimą už mokymus. Apmokėjimas pavedimu, pagal atsiųstą išankstinę sąskaitą.*
*Apmokėjimas biudžetinėms įstaigos galimas per 2 mėnesius nuo išankstinės sąskaitos gavimo, pateikus garantinį raštą.
Technologinės kortelės – vienas svarbiausių maitinimo sektoriaus dokumentų, todėl mokėjimas jas teisingai sudaryti, mokėjimas jomis vadovautis – nulemia patiekalų kokybę, teisingą savikainos apskaičiavimą. Visi maitinimo organizavimo specialistai turi mokėti jas sudaryti, naudotis jomis praktikoje.
„Sveikatai palankus” ilgametė patirtis ir darbas su įvairiomis maitinimą organizuojančiomis įstaigomis, leidžia dar geriau suprasti ir žinoti būdus, kaip Jums padėti, kad maitinimas Jūsų įstaigoje būtų atitinkantis teisės aktus, kokybiškas, skanus ir sveikatai palankus!
Įsigykite mokymus, sustiprinkite žinias, įgykite praktinės patirties ir gaukite konsultacijas iš profesionalų!
Foto aut. P. Zaborskis
Lektorė RAMINTA BOGUŠIENĖ – dietistė, sveiko maisto technologė ir sveikatos trenerė, lektorė, portalo sveikataipalankus.lt įkūrėja, leidinių apie sveiką mitybą autorė, maisto saugos ir kokybės specialistė, ekologiškų maisto produktų sertifikavimo ekspertė, turinti KTU magistro laipsnį maisto technologijos srityje ir pedagogo kvalifikaciją, sertifikuota ICF koučerė.
Mokymų tikslas suteikti teorines ir praktines žinias bei priemones technologinių kortelių sudarymui ugdymo, gydymo ir kitoms maitinimą organizuojančioms įstaigoms, kad specialistai mokėtų sudaryti ir naudotis technologinėmis kortelėmis praktikoje.
MOKYMŲ PROGRAMA
Technologinių kortelių sudarymo pagrindiniai principai.
Privaloma informacija technologinėje kortelėje apie maisto produktą/ žaliavą (riebumas, rūšis, klasė, perdirbimo būdas).
Pirminių mechaninių (valymo, defrostavimo) ir antrinių (terminių) nuostolių ir patiekalo išeigos nusatytmas. Sezoniškumo įtaka pirminiams daržovių nuostoliams.
Technologinių procesų aprašymų reikalavimai (pirminis apdorojimas, terminiai procesai, terminio apdorojimo rėžimų ir laiko ribos).
Alergenai ir jų žymėjimas technologinėse kortelėse, informacija apie alergiją ir netoleravimą sukeliančias medžiagas.
Patiekalo realizavimo trukmės nusatytmas ir nurodymas technologinėje kortelėje.
Patiekalo maistinės ir energinės vertės nusatytmas, skaičiavimo metodikos.
Maistingumo deklaracijos skaičiuoklė.
Naujų patiekalų įvedimas į gamybą, kontroliniai bandymai. Technologinės kortelės praktinis sudarymo pavyzdys.
Atskirų technologinių kortelių sudarymo praktiniai pavyzdžiai (sriubos, salotos, troškiniai, maltinukai, apkepai ir kita).
Technologinių kortelių grupavimo, numeravimo ir praktiniai technologinių kortelių sudarymo patarimai.
„Puiki lektorė, gavau daug informacijos, kuri domino. Be priekaištų!“ – Kazys
Platinti paskaitų įrašus/ metodinę medžiagą/ užduotis be autoriaus sutikimo – griežtai draudžiama! Pinigai už produktą negrąžinami. Autorė, leidėjas ir platintojas pabrėžtinai atsiriboja nuo bet kokios atsakomybės, nuostolių ar rizikos – tiek asmeninės, finansinės, tiek kitokios, kuri tiesiogiai ar netiesiogiai gali kilti dėl bet kurių šių paskaitos įrašų dalies naudojimo ir pritaikymo.
Susipažink su išskirtine mitybos ir gyvensenos informacija, kuri padeda gyventi sveikiau ir jaustis energingiau. Nemokami receptai, patarimai, straipsniai, naujausi seminarai ir kursai.
Aš sutinku, kad mano įvesti duomenys bus saugomi ir naudojami naujienlaiškiams siųsti. Taip pat patvirtinu, kad susipažinau ir sutinku su sąlygomis ir taisyklėmis.
Kvalifikacijos kėlimo mokymų įrašas „TECHNOLOGINIŲ KORTELIŲ SUDARYMAS“
Vaidas –
Išsamus praktikumas, naudinga informacija
Lina –
Gavau labai naudingos informacijos