Kvalifikacijos kėlimo mokymai „Naujausios maisto gaminimo technologijos. Valgiaraščių ir technologinių kortelių sudarymo praktikumas“

(3 pirkėjų atsiliepimai)

65.00

Sužinokite naujausias maisto gaminimo tendencijas ir praktiškai išmokite sudaryti valgiaraščius bei technologines korteles. Mokymai skirti atnaujinti žinias apie šiuolaikinius maisto gaminimo sprendimus. Dalyviai išmoks sudaryti  technologines ir kalkuliacines korteles, turės galimybę patys rengti, koreguoti, keisti valgiaraščius bei pritaikyti inovatyvias gamybos technologijas kasdienėje veikloje.

PROGRAMOS STRUKTŪRA – 3 KOMPLEKSINĖS DALYS:

I. Tausojančio, sveikatai palankaus, saugaus ir kokybiško maisto gamybos technologijos

II. Technologinių ir kalkuliacinių kortelių sudarymo praktikumas

III. Valgiaraščių sudarymo sistema ir praktinis jos valdymas

Kodėl tai verta įsigyti? Nes Jūs gaunate:

Aiškią, praktinę sistemą, kaip gaminti saugiai, tausojančiai ir laikantis reikalavimų pagal naujausius reikalavimus bei tendencijas.
Technologinių ir kalkuliacinių kortelių rengimo sistemą, kuri padeda tiksliai parengti, apskaičiuoti išeigas, nuostolius, maistinę vertę ir savikainą.
Galimybę įsigyti paruoštą valgiaraščių sudarymo bazę su apmokymais, kuri leidžia dirbti savarankiškai, be priklausomybės nuo kitų įstaigų ar šablonų.

Mokymai skirti: darželių, mokyklų, globos namų ir gydymo įstaigų virėjams, dietistams, dietologams, visuomenės sveikatos specialistams, maisto technologams, ugdymo, gydymo ir globos namų įstaigų vadovams, kavinių, restoranų ir kitų viešojo maitinimo įstaigų specialistams, už maitinimo organizavimą atsakingiems asmenims.

 

Trukmė: 4 ak. valandos

Vieta: Youtube platformoje.

 

 

Mokėjimo krepšelyje, pastabų skiltyje, būtina nurodyti seminaro dalyvio vardą ir pavardę.*

Paskaitos įrašo nuoroda ir metodinė medžiaga atsiunčiami atlikus mokėjimą už mokymus. Apmokėjimas pavedimu, pagal atsiųstą sąskaitą. **

**Apmokėjimas biudžetinėms įstaigos galimas per 2 mėnesius nuo išankstinės sąskaitos gavimo, pateikus garantinį raštą.

Aprašymas

Šiandien nebeužtenka tiesiog „gaminti“ – reikia gaminti atsakingai, sveikatai palankiai, efektyviai ir pagal naujausius teisės aktus.

Būtent šie kvalifikacijos kėlimo mokymai suteiks visas reikalingas žinias bei įrankius, kad galėtumėte:
✔ Užtikrinti maisto kokybę ir saugą
✔ Įgyvendinti naujausias maisto gamybos technologijas
✔ Savarankiškai valdyti valgiaraščius bei technologines/ kalkuliacines korteles

MOKYMŲ PROGRAMA

I. Tausojančio, sveikatai palankaus, saugaus ir kokybiško maisto gamybos technologijos

  • Pagrindiniai maisto gaminimo principai ir jų praktinis pritaikymas. Naujausios pasaulinės tendencijos viešojo maitinimo sektoriuje. 
  • Naujo maisto technmologijos viešojo maitinimo sektoriuje – tausojantys ir augaliniai patiekalai, dietinis maitinimas, alergiškų asmenų pritaikytas maitinimas. Praktiniai pavyzdžiai ir rekomendacijos.
  • Augalinių baltymų integravimo į viešojo maitinimo sektorių praktinės idėjos, naujausios tendencijos Europos teisės aktuose. 
  • Dietinio ir alergiškiems pritaikyto maisto gamybos ypatumai ir rekomendacijos.
  • Tausojančių patiekalų terminio apdorojimo būdai (kuriuos geriau naudoti, o kurių nesirinkti sveikesnei gamybai) ir maisto saugos užtikrinimas.
  • Patiekalų gamybai reikalinga įranga ir priemonės – naujausios tendencijos.
  • Žaliavų techninės specifikacijos – ką nurodyti tiekėjams, kad nupirkti produktai būtų saugūs ir kokybiški?
  • Maistinės vertės išsaugojimo principai, kaip neužteršti kancerogeninėmis medžiagomis
  • Alergenų, akrilamidų valdymas patiekalų gamybos metu (akrilamidų mažinimo rekomendacijos, informacijos apie alergenus pateikimas, patiekalai be alergenų).
  • Žaliavų pasirinkimas, pirminis paruošimas gamybai (plovimas, lupimas, pjaustymas, marinavimas, minkštinimas, malimas).
  • Įvairių rūšių tausojančių patiekalų (kiaušinių, pieno produktų, mėsos, žuvies, daržovių, ankštinių) kokybės rodikliai, pasitaikančios ydos, defektai ir jų šalinimo būdai.
  • Maisto saugos ir kokybės užtikrinimas nuo žaliavų iki galutinio pateikalo pateikimo. 
  • Receptūros ir sveiko maisto gaminimo idėjos. Skanus, iš paprastų ingredientų ir nesudėtingų technologijų pagamintas maistas.

II. Technologinių ir kalkuliacinių kortelių sudarymo praktikumas

  • Technologinių ir kalkuliacinių kortelių sudarymo sistema ir pagalbinio įrankio pristatymas, kurį turi turėti kiekvienas maitinimo organizavimo specialistas (automatizuotas kainos, maistinės ir energinės vertės skaičiavimas ir sujungimas su valgiaraščiais).
  • Privaloma informacija technologinėje kortelėje apie maisto produktą/ žaliavą (riebumas, rūšis, klasė, perdirbimo būdas).
  • Pirminių mechaninių (valymo, defrostavimo) ir antrinių (terminių) nuostolių ir patiekalo išeigos nustatymas. 
  • Sezoniškumo įtaka pirminiams daržovių nuostoliams. 
  • Žuvies teisingas nuostolių vertinimas. 
  • Technologinių procesų aprašymų reikalavimai (pirminis apdorojimas, terminiai procesai, terminio apdorojimo rėžimų ir laiko ribos).
  • Alergenai ir jų žymėjimas technologinėse kortelėse, informacija apie alergiją ir netoleravimą sukeliančias medžiagas.
  • Patiekalo realizavimo trukmės nustatymas ir nurodymas technologinėje kortelėje.
  • Patiekalo maistinės ir energinės vertės nustatymas, skaičiavimo metodikos. 
  • Maistingumo deklaracijos skaičiuoklė.
  • Naujų patiekalų įvedimas į gamybą, kontroliniai bandymai. Technologinės kortelės praktinis sudarymo pavyzdys.

III. Valgiaraščių sudarymo sistema ir praktinis jos valdymas

  • Valgiaraščių ir technologinių kortelių sudarymo sistemos pristatymas ir galimybė įsigyti technologinių kortelių ir valgiaraščių sudarymo bazę su apmokymu ir paruošimu darbuotojų. 
  • Tai praktinis įrankis, kuris palengvina kiekvienos įšstaigos darbą, neesate priklausomi nuo kitų įstaigų sudarytų valgiaraščių, jūs patys juos koreguojate, keičiate lengvai ir greitai. Pagal jūsų žaliavas aiškiai matote savikainą. 

Lektorė INGA PUPELIENĖ – KTU Cheminės technologijos fakultete baigta maisto produktų technologijos studijų programa ir įgytas chemijos inžinerijos mokslo bakalauro laipsnis bei maisto chemijos ir technologijos magistro laipsnis su pagyrimu.

Nuo 2010 m. Kauno kolegijos lektorė. Pagrindiniai dėstomi dalykai – maisto kokybė ir sauga, mityba, augalinio maisto technologijos.

Nuolat keliama dalykinė kvalifikacija dalyvaujant konferencijose, mokymuose, seminaruose. Keleto receptų knygų autorė.

 

 

MOKYMŲ TIKSLAS

Suteikti viešojo maitinimo organizatoriams, maisto technologams, dietistams ir įstaigų vadovams:

  • aiškią, struktūruotą ir naujausiais teisės aktais grįstą žinių sistemą,
  • praktinius įrankius, palengvinančius valgiaraščių, technologinių ir kalkuliacinių kortelių sudarymą,
  • ir galimybę savarankiškai valdyti maitinimo procesą, nepriklausant nuo trečiųjų šalių ar šabloninių sprendimų.

MOKYMŲ DALYVIAI GAUS:

  • 4 sav. aktyvią prieigą prie nuotolinės paskaitos vaizdo įrašo;
  • Paskaitos dalomąją medžiagą;
  • El. konsultacijas 1 mėnesį po mokymų;
  • Geriausią pasiūlymą įsigyti technologinių kortelių ir valgiaraščių bazės su paruoštomis technologinėmis kortelėmis;
  • Kvalifikacijos kėlimą patvirtinantį elektroninį pažymėjimą.*

*Pažymėjimas: „Sveikatai palankus” išduodamas kvalifikacijos kėlimą patvirtinantis elektroninis paskaitos išklausymo pažymėjimas (pdf formatu). Kreipkitės el.paštu [email protected] nurodydami dalyvio vardą, pavardę bei užsakymo numerį. Šis sertifikatas Jums primins apie daugybę naujų žinių ir įgūdžių bei motyvuos mokytis toliau. Pastaba: mokėjimo krepšelyje, pastabų skiltyje, būtina nurodyti seminaro dalyvio vardą ir pavardę.

Platinti paskaitų įrašus bei metodinę medžiagą be autoriaus sutikimo – griežtai draudžiama! Pinigai už produktą negrąžinami.  Autorė, leidėjas ir platintojas pabrėžtinai atsiriboja nuo bet kokios atsakomybės, nuostolių ar rizikos – tiek asmeninės, finansinės, tiek kitokios, kuri tiesiogiai ar netiesiogiai gali kilti dėl bet kurių šių paskaitos įrašų dalies naudojimo ir pritaikymo. 

Daugiau informacijos apie mokymus:

Tel. +370-609-10833

El.p. [email protected]

Atsiliepimai (3)
Įvertinimas
5.00 iš 5

3 atsiliepimai apie Kvalifikacijos kėlimo mokymai „Naujausios maisto gaminimo technologijos. Valgiaraščių ir technologinių kortelių sudarymo praktikumas“

  1. Anonimas (įsigijo produktą)

    puikiai

  2. Anonimas (įsigijo produktą)

    Visada gaunama naujų žinių, o jeigu kas neaišku visada atsakoma ir paaiškinama. Ačiū

  3. Anonimas (įsigijo produktą)

Prašome palikite savo atsiliepimą!

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Naujienlaiškio prenumerata!

Susipažink su išskirtine mitybos ir gyvensenos informacija, kuri padeda gyventi sveikiau ir jaustis energingiau. Nemokami receptai, patarimai, straipsniai, naujausi seminarai ir kursai.

Aš sutinku, kad mano įvesti duomenys bus saugomi ir naudojami naujienlaiškiams siųsti. Taip pat patvirtinu, kad susipažinau ir sutinku su sąlygomis ir taisyklėmis.

Kvalifikacijos kėlimo mokymai „Naujausios maisto gaminimo technologijos. Valgiaraščių ir technologinių kortelių sudarymo praktikumas“
65.00