Apie kvalifikacijos mokymus
Technologinės kortelės – vienas svarbiausių maitinimo sektoriaus dokumentų, todėl mokėjimas jas teisingai sudaryti, mokėjimas jomis vadovautis – nulemia patiekalų kokybę, teisingą savikainos apskaičiavimą. Be technologinių kortelių nebūtų ir valgiaraščių. Norint sukurti valgiaraščius būtina išmanyti teisinį reglamentavimą ir turėti darbo įrankius bei sistemą.
VšĮ „Sveikatai palankus” ilgametė patirtis ir darbas su įvairiomis maitinimą organizuojančiomis įstaigomis, leidžia dar geriau suprasti ir žinoti būdus, kaip Jums padėti, kad maitinimas Jūsų įstaigoje būtų atitinkantis teisės aktus, kokybiškas, skanus ir sveikatai palankus!
Įsigykite mokymus, sustiprinkite žinias, įgykite praktinės patirties ir gaukite konsultacijas iš profesionalų!

Nuotr. Aut. P. Zaborskis
Lektorė RAMINTA BOGUŠIENĖ – dietistė, sveiko maisto technologė ir sveikatos trenerė, lektorė, portalo sveikataipalankus.lt įkūrėja, leidinių apie sveiką mitybą autorė, maisto saugos ir kokybės specialistė, ekologiškų maisto produktų sertifikavimo ekspertė, sertifikuota ICF koučerė.
Daugiau informacijos spaudoje:
Mokymų tikslas suteikti teorines ir praktines žinias bei priemones technologinių kortelių sudarymui ugdymo, gydymo ir kitoms maitinimą organizuojančioms įstaigoms.
MOKYMŲ PROGRAMA
- Teisės aktų reikalavimai sudarant valgiaraščius ir organizuojant maitinimą.
- Valgiaraščio sudarymas ugdymo įstaigų maitinimo organizavime (darželiuose, mokyklose).
- Valgiaraščių sudarymo praktikumas 4-7 metų amžiaus vaikams, pasirenkamas meniu mokykloms.
- Valgiaraščių sudarymo praktikumas pritaikytam maitinimui (be laktozės, be glitimo ir kita).
- Valgiaraščio sudarymas gydymo įstaigų (standartinės ir gydomosios dietos), senelių namų, globos įstaigų maitinimo organizavime.
- Valgiaraščių sudarymo praktikumas P1, P3, P4 ir kita.
- Praktiniai patarimai sudarant valgiaraščius (maistinės ir energinės vertės atitikimas kiekvieno valgymo metu ir visos dienos metu).
- Maisto produktų derinimas, patiekalų suderinamumas. Ką svarbu žinoti rengiant valgiaraščius?
- Valgiaraščių vertinimo sisteminiai savikontrolės įrankiai.
- Pagrindiniams valgymams tinkami patiekalai ir jų deriniai (pusryčiai, priešpiečiai, pietūs, vakarienė, pavakariai).
- Valgiaraščių sudarymo sistema, kaip palengvinti specialisto darbą sudarant valgiaraščius ir padidinti darbo efektyvumą.
- Konsultavimo principai kitų asmenų ar jų grupių tinkamo maitinimosi klausimais.
- Kokybės kontrolė, maitinimo stebėsenos praktinis vykdymas.
- Praktinės technologinių kortelių ir valgiaraščio sudarymo užduotys.
- Planiniai ir faktiniai valgiaraščiai, sisteminių įgūdžių perdavimas.
PO ŠIŲ MOKYMŲ:
- Sužinosite naujausius teisinius reikalavimus, keliamus sudarant valgiaraščius maitinimo organizavime;
- Susipažinsite su technologinių kortelių ir valgiarasčių sudarymo principais;
- Gausite metodinę medžiagą;
- Galėsite patobulinti, atnaujinti įstaigose technologines korteles bei valgiaraščius;
- Mokymus išklausiusiems asmenims bus išduodami kvalifikacijos tobulinimo pažymėjimai.
YPAČ REKOMENDUOJAME MOKYMUS:
Ugdymo, gydymo, globos ir senelių namų maitinimo įstaigų darbuotojams.
PO MOKYMŲ DALYVIAI GAUS:
- Paskaitos dalomąją medžiagą, praktines užduotis;
- 1 mėn. aktyvią prieigą prie paskaitos įrašo;
- Nemokamą individualią konsultaciją (60 min. per ZOOM platformą arba telefonu/ el. paštu);
- Elektroninį dalyvio pažymėjimą*.
Pažymėjimas: VšĮ „Sveikatai palankus“ išduodamas elektroninis paskaitos išklausymo pažymėjimas (pdf formatu). Atsiunčiamas po paskaitos Jūsų nurodytu elektroniniu paštu, kreipiantis el.paštu: sveikata@sveikataipalankus.lt
Lektorės paskaitų dalyvių atsiliepimai:
„Niekur kitur tiek žinių ir informacijso negausite vienu metu“ – Karolina
„Profesionalu, pritaikoma praktikoje“ – Aldona
„Sisteminga, viskas vienoje vietoje ir konsultacijos šiltos bei profesionalios“ – Ieva
Platinti paskaitų įrašus/ metodinę medžiagą/ užduotis be autoriaus sutikimo – griežtai draudžiama! Pinigai už produktą negrąžinami. Autorė, leidėjas ir platintojas pabrėžtinai atsiriboja nuo bet kokios atsakomybės, nuostolių ar rizikos – tiek asmeninės, finansinės, tiek kitokios, kuri tiesiogiai ar netiesiogiai gali kilti dėl bet kurių šių paskaitos įrašų dalies naudojimo ir pritaikymo.
Daugiau informacijos apie mokymus:
Tel. +370-609-10833
El.p. info@sveikataipalankus.lt
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.