395.00€
Užsisakykite sukurtą dietistės, maisto technologės Ramintos Bogušienės PIRMĄ LIETUVOJE DARBO ĮRANKĮ – net 784 puslapių KNYGĄ “SVEIKO MAISTO GAMYBA. 322 TECHNOLOGINIŲ KORTELIŲ, VALGIARAŠČIŲ IR METODINĖS MEDŽIAGOS RINKINYS” su profesionaliomis nuotraukomis ir kompaktiniu disku (CD) bei autorės konsultacijomis ir palengvinkite savo darbą!
SKIRTA sveikatos priežiūros ir globos, švietimo ir ugdymo įstaigoms, kavinėms ir tiesiog namams!
Darbo įrankyje–knygoje (spausdinta knyga+kompaktinis diskas) rasite:
LEIDINYS RECENZUOTAS
Autorius: Raminta Bogušienė
Leidėjas: VšĮ „Sveikatai palankus“
Metai: 2022
Puslapiai: 784
Kalba: Lietuvių
ISBN: ISBN 978-609-8234-29-9
Formatas: 20,5×26,0x4,49 cm, kietas viršelis, spalvota
NORINT ĮSIGYTI TIK KNYGĄ
(BE KOMPAKTINIO DISKO IR KONSULTACIJŲ) PIRKITE ČIA: KNYGA “Sveiko maisto gamyba”
Produkto kiekis ribotas, todėl platintojui išlieka teisė, bet kuriuo metu akciją nutraukti. Norint įsigyti didesnius kiekius, susisiekti nurodytais kontaktais žemiau.
DĖMESIO! DARBO ĮRANKĮ-KNYGĄ GALIMA APŽIŪRĖTI GYVAI IR ĮSIGYTI KAUNE! SUSISIEKITE tel. +370 609 10833
Profesionalu, estetiška, skanu ir praktiška!
„Sveiko maisto gamyba. 322 technologinių kortelių, valgiaraščių ir metodinės medžiagos rinkinys“ – pirmoji Lietuvoje specializuota maisto technologijų knyga, kurioje net 322 ištobulinti patiekalai, pateikti su nepaprasto grožio nuotraukomis bei profesionaliai parengti subalansuoti valgiaraščiai. Praktiniais patarimais grįsta metodinė medžiaga leis maitinimo organizavimo specialistui kvalifikaciją pakelti į aukštesnį lygmenį. Knygoje aptariami esminiai sveikos mitybos ir maisto saugos principai, pateikiami maisto produktų kokybiniai kriterijai ir sveiko maisto gamybos praktiniai patarimai, estetinio patiekimo ir maisto tausojimo rekomendacijos, technologinių kortelių ir valgiaraščių sudarymo sistema. Šis darbo įrankis būtinas kiekvienam pradedančiam ir kvalifikaciją norinčiam pakelti maitinimo organizavimo specialistui, kuris kasdien ieško būdų, kaip lengvai ir skaniai pagaminti sveikatai palankesnį maistą!
Jūs gausite ne tik jau parengtas technologines korteles ir valgiaraščius, bet ir visą praktinę darbo sistemą – žaliavų pasirinkimo ir sudarymo techninių specifikacijų viešiesiems pirkimams principai, atskirų patiekalų kategorijų gaminimo praktiniai patarimai, patiekalų ir gamybos kokybės kontrolės rodiklių vertinimo aprašai, valgiaraščių ir technologinių kortelių sudarymo praktinė mokomoji medžiaga. Tai palengvins ne tik Jūsų darbą, bet pakels kvalifikaciją į aukštesnį lygmenį.
Darbo įrankio–knygos „Sveiko maisto gamyba. 322 technologinių kortelių, valgiaraščių ir metodinės medžiagos rinkinys“ + kompaktinis diskas (CD) + konsultacijos tikslas – palengvinti kiekvieno maitinimo organizavimo specialisto darbą ir suteikti žinių ne tik profesionalui, bet ir studentui.
LEIDINYS RECENZUOTAS
SVARBU! UGDYMO ĮSTAIGŲ VALGIARAŠČIAI ATITINKA VAIKŲ MAITINIMO APRAŠĄ (SU VMVT DERINIMAS NEREIKALINGAS)
SVARBU! GYDYMO ĮSTAIGŲ VALGIARAŠČIAI ATITINKA DIETINIO MAITINIMO APRAŠĄ (SU VMVT DERINIMAS NEREIKALINGAS)
Spausdintos knygos „Sveiko maisto gamyba. 322 technologinių kortelių, valgiaraščių ir metodinės medžiagos rinkinys“ recenzentų atsiliepimai
Gydytoja dietologė Auksė Gečionienė
Užburiančios, fantastiškos nuotraukos… Receptų paprastumas ir įmantrus rezultatas skatina keliauti tiesiai į virtuvę ir joje apsigyventi. Vartant Ramintos kūrinį, iškyla ne tik malonūs vaikystės prisiminimai ir kvapai iš mamos virtuvės, bet ir noras dovanoti šią knygą visiems kolegoms, su kuriais kasdieną sukame galvas – ką dar tokio nuostabaus, tradiciško, sveikatai palankaus galėtume įtraukti į ligonio mitybą. Manau, šioje knygoje rasime ne vieną atsakymą…
Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Visuomenės sveikatos fakulteto Profilaktinės medicinos katedros prof. dr. Vilma Kriaučionienė
Knyga bus naudinga tiek besidomintiems sveikos mitybos subtilybėmis ir siekiantiems pagilinti savo žinias šioje srityje, tiek dirbantiems maitinimo specialistams, tiek tėvams, ieškantiems naujų sveiko maisto gaminimo idėjų, tiek neturintiems mitybos srityje žinių ir įgūdžių, kuriems ši knyga bus pirmas laiptelis į tolimesnę sveikos mitybos kelionę. Knyga supažindins ne tik su pagrindinėmis sveikos mitybos taisyklėmis, bet ir padės pasisemti sveikų ir gardžių patiekalų gamybos idėjų, kurie ruošti panaudojant įvairius, sveikatai palankius ingredientus. Pateikti pavyzdiniai meniu bus puikus pagalbininkas maitinimo specialistams, organizuojantiems sveikatai palankų maitinimą. Skaitytojas šioje knygoje ras idėjų, puikiai pritaikomų kiekvienoje virtuvėje: ne tik lengvai pagaminamų mėsos ir žuvies patiekalų, sriubų, salotų bei užkandžių, vegetariškų patiekalų, bet ir skanių bei sveikų receptų iš plačiai mūsų šalyje naudojamų produktų. Tikiu, kad ši knyga paskatins maitintis sveikiau, skaniau ir išradingiau.
Kauno kolegijos Maisto ir agrotechnologijų katedros docentė, maisto saugos ir kokybės auditorė, dr. Ernesta Trečiokienė
Šis leidinys yra puiki priemonė besimokantiems maitinimo organizavimo specialistams, nes pateikiama susisteminta informacija, daug praktiškų patarimų ir puiki galimybė išbandyti patiekalų gamybą praktikoje. Taip pat šis leidinys yra puiki pagalbinė priemonė ikimokyklinių įstaigų, mokyklų, vaikų stovyklų, socialinės globos ir rūpybos įstaigų maitinimo organizatoriams, sudarantiems valgiaraščius ir planuojantiems maisto gaminimą.
Darbo įrankio–knygos „Sveiko maisto gamyba. 322 technologinių kortelių, valgiaraščių ir metodinės medžiagos rinkinys“+ kompaktinis diskas (CD) AUTORĖ, MAISTO FOTOGRAFĖ
Nuotr. aut. P.Zaborskis
Esi virėjas, maisto technologas, dietistas, dietologas, visuomenės sveikatos specialistas, kitas mitybos ar maitinimo organizavimo specialistas, tavo darbas yra tiesiogiai susijęs su žmonių sveikata. Pasisemk žinių, motyvacijos ir gauk darbo priemonę, kuri bus didžiulė pagalba dirbti nelengvą, kupiną nuolatinių iššūkių darbą ir su dar didesne aistra, atsakomybe pažvelk į jį, per maistą perteik žmogui meilę ir sveikatą!
Autorė Raminta Bogušienė
RAMINTA BOGUŠIENĖ – dietistė, sveiko maisto technologė, Kauno technologijos universiteto maisto technologijos ir inžinerijos magistrė. Sertifikuota ICF sveikatos koučerė, įgijusi pedagogo ir virėjo kvalifikaciją, lektorė, socialinio verslo plėtotoja, leidinių ir mokymų programų apie sveiką mitybą autorė, maisto saugos ir kokybės specialistė, ekologiškų maisto produktų sertifikavimo ekspertė.
Daugiau informacijos spaudoje:
322 TECHNOLOGINĖS KORTELĖS SPAUSDINTAME LEIDINYJE
Visos technologinės kortelės 1000 g išeigai ir kiekviena technologinė kortelė su nuotrauka daryta maisto fotografės Ramintos Bogušienės. Prie kiekvieno patiekalo rasite kriterijus (mažiau druskos, tausojantis, veganiškas, be glitimo, be pieno produktų ir t. t.), kurie leis Jums greičiau atpažinti ir tinkamai pritaikyti patiekalą valgiaraščiuose.
22 – Sriubų
24 – Salotų ir padažų
19 – Kruopų patiekalų
31 – Daržovių ir ankštinių daržovių patiekalų
29 – Miltinių patiekalų
43 – Pieno produktų ir kiaušinių patiekalų
15 – Žuvies patiekalų
53 – Mėsos patiekalų
43 – Desertų
43 – Užkandžių ir gėrimų
VALGIARAŠČIAI SPAUSDINTAME LEIDINYJE
METODINĖ MEDŽIAGA SPAUSDINTAME LEIDINYJE
KOMPAKTINIAME DISKE (CD)
Valgiaraščiai ir technologinės kortelės pateikiami exsel‘io formate, kas leis Jums koreguoti, papildyti, redaguoti. Pateikiamos technologinės kortelės įeinančios į valgiaraščius 1 kg ir porcijos (100 g, 150 g, 50 g ir t. t.), numatytos valgiaraštyje, išeigų.
SVEIKO MAISTO GAMYBA. 322 TECHNOLOGINIŲ KORTELIŲ, VALGIARAŠČIŲ IR METODINĖS MEDŽIAGOS RINKINYS DARBO ĮRANKIO–KNYGOS technologinių kortelių ir valgiaraščių išskirtinumai – privalumai:
TECHNOLOGINĖS KORTELĖS: Patiekalai visų mėgstami, net kai kurie tradiciniai ir net lietuviški ar ukrainietiški valgiai. Čia rasite picą, cepelinus, kugelį, kebabą, panakotą, tortilijas, švediškus kukulius, prancūziškus ragelius, ukrainietiškus barščius, lietuvišką baltą mišrainę, lietuviškus koldūnus, balandėlius, guliašą, befstrogeną, karbonadą ar net kepsnį, skaniausius pyragus ir net tortus ar ledus, o kur dar bandelės su dešrele ar prancūziškas skrebutis, fokačijos duonelė, vaisių štrudeliai, makaronai, blynai, rizotas, pudingai, įvairios košės; Didžioji dalis patiekalų yra tausojantys; Technologinėse kortelėse integruotos ekologiškos žaliavos; Daugiau produktų ir patiekalų iš pilnaverčių grūdinių kultūrų: viso grūdo miltų, viso grūdo kruopų, viso grūdo makaronų, viso grūdo duonos ir pan. Nedidelis cukraus, druskos kiekis (1 g/100g druskos, ne daugiau 5 g/100 g cukraus, desertuose iki 16 g/100 g). Siūloma naudoti kokybiškus riebalus. Tačiau norint technologines korteles, kurios įeina į valgiaraščius, koreguoti (pavadinimą, porcijų dydžius, žaliavas ir t. t.), tą bus galima atlikti exsel’io faile. Galimybė tiesiogiai su autore konsultuotis, praktiniame įgyvendinimo etape.
VALGIARAŠČIAI: Valgiaraščiai sukurti atsakingai ieškant geriausių maisto derinimo principų, atitinkantys teisinius reglamentavimus ir šiuolaikiški. Dietinio maitinimo valgiaraščiai sudaryti vadovaujantis Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro 2019 m. rugpjūčio 20 d. įsakymu Nr. V-1000 „Dėl pacientų maitinimo organizavimo asmens sveikatos priežiūros įstaigose tvarkos aprašo patvirtinimo“. Vaikų maitinimui skirti valgiaraščiai sudaryti vadovaujantis Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro 2011 m. lapkričio 11 d. įsakymu Nr. V-964 „Dėl vaikų maitinimo organizavimo tvarkos aprašo patvirtinimo“. Siūlomi valgiaraščiai recenzuoti, šiuolaikiški ir įvairūs. Atsižvelgiama į sezoniškumą. Tačiau, keičiantis teisės aktams ar konkrečios įstaigos poreikiams, valgiaraščiai gali būti koreguojami pateiktame kompaktinio disko exsel‘io formate.Galimybė tiesiogiai su autore konsultuotis, praktiniame įgyvendinimo etape.
KUO YPATINGAS ŠIS DARBO ĮRANKIS–KNYGA?
Šiame darbo įrankyje – knygoje rasite net 322 patiekalus su nepaprasto grožio nuotraukomis, jau parengtus valgiaraščius, žinias, praktinius patarimus ir motyvaciją gaminti ir kurti sveikesnį maitinimą Lietuvos viešojo maitinimo įstaigose ir tiesiog namuose. Tai žadins paprasti, lietuviški, tradiciniai ir visų mėgstami patiekalai, kurie net ir išrankiausiam valgytojui įtiks. Knyga subalansuota specialistui, tai tarsi virtuvės biblija, kuri padės tau tapti tikru sveiko maisto gaminimo profesionalu ir šis be galo prasmingas darbas neš vaisius ne tik šiai, bet ir ateinančioms kartoms! Knyga išskirtinė savo spalvingumu, kiekviena technologinė kortelė su profesionaliomis nuotraukomis, išdirbtu receptu, valgiaraščiai atitinkantys teisinį reglamentavimą, recenzuoti, bet kartu ir maisto deriniai tinkantys išrankiausiam skoniui. Konsultacijos su autore praktiniame įgyvendinimo etape.
DARBO ĮRANKIO–KNYGOS VERTĖ
Bendra vertė – daugiau nei 8000 Eur, plius neribotos KONSULTACIJOS. Šiandien gaukite šį pasiūlymą tik už 395 Eur!
SU DARBO ĮRANKIU–KNYGA JŪS GAUNATE
DARBO ĮRANKIO–KNYGOS KAINA
395 Eur su PVM + kompaktinis diskas (CD)+ konsultacijos. NEMOKAMAS DARBO ĮRANKIO–KNYGOS PRISTATYMAS VISOJE LIETUVOJE. Norint įsigyti didesnius kiekius, susisiekti nurodytais kontaktais žemiau. DĖMESIO! DARBO ĮRANKĮ-KNYGĄ GALIMA APŽIŪRĖTI GYVAI IR ĮSIGYTI KAUNE! SUSISIEKITE tel. +370 609 10833
Galimas išankstinės sąskaitos išsiėmimas ir garantinis raštas dėl apmokėjimo sveikatos priežiūros ir globos, švietimo ir ugdymo įstaigų su vadovų parašais, apmokėjimas galimas vėliau iki darbo įrankio–knygos išsiuntimo. Ši išlyga negalioja pavieniams pirkėjams, kavinėms, verslo subjektams.
YPATINGAI REKOMENDUOJAME ŠĮ DARBO ĮRANKĮ–KNYGĄ ŠIEMS ŽMONĖMS:
–dietistams;
–visuomenės sveikatos specialistams;
–dietologams;
–maisto technologams;
–kokybės kontrolės specialistams;
–viešojo maitinimo įstaigų vadovams;
–virtuvės šefams, virėjams;
–kitiems maitinimo organizavimo specialistams;
–ir kiekvienam besirūpinančiam savo mityba, sveikata ir gera savijauta!
Kilus klausimų kreipkitės, mielai atsakysime Jums: el. paštu [email protected] arba tel. +370 609 10833, +370 683 84710.
“Tik paėmus tai į rankas emocijos užplūsta neapsakomos, o ką šnekėt apie turiny!!!! Tai nuostabu! labai viskas aiskiai aprašyta, daug informacijos, tikra ta žodžio prasme, Enciklopedija! Dabar beliko jūsų patiekalais džiugint pacientus”, Živilė
„Įsigyjus R.Bogušienės knygą „Sveiko maisto gamyba. 322 technologinių kortelių, valgiaraščių ir metodinės medžiagos rinkinys“, kardinaliai pasikeitė darželio maistas – tik į gerąją pusę. Atnaujintas meniu skanesnis, gražesnis. Vaikai patenkinti. Labiausiai, aišku, laukia picų. Tėveliai taip pat džiaugiasi. Išmetamo maisto žymiai sumažėjo”, – Mickūnų vaikų lopšelis-darželis.
“Tai nuostabi knyga, vaikams labai patinkantys patiekalai,truputį pakeitėme kai kuriuos patiekalus, nes nėra galimybių darželio virtuvėje jų paruošti. Mūsų darželis nėra perėjęs prie visiško ekologiško maisto, naudojame tik kai kuriuos iš ūkininkų pirktus produktus ir pieno produktus, ” – Anykščių vaikų lopšelis-darželis “Žiogelis”.
Platinti darbo įrankį–knygą be autoriaus sutikimo – griežtai draudžiama! Pinigai už produktą negrąžinami. Autorė, leidėjas ir platintojas pabrėžtinai atsiriboja nuo bet kokios atsakomybės, nuostolių ar rizikos – tiek asmeninės, finansinės, tiek kitokios, kuri tiesiogiai ar netiesiogiai gali kilti dėl bet kurios šio darbo įrankio–knygos dalies naudojimo ir pritaikymo. Produkto kiekis ribotas, todėl platintojui išlieka teisė, bet kuriuo metu akciją nutraukti.
Darbo įrankio-knygos “Sveiko maisto gamyba” pristatymo renginio Kaune akimirkos
Darbo įrankis maitinimo specialistams – gaminti ir kurti sveikesnį maistą!
Svoris | 2.4 kg |
---|
Ana –
Esame patenkinti įsigijus jūsų knygą. Kai kurias dienas pakoreguočiau, bet bendrai viskas super👍👌. Vaikai dėkoja suvalgius pietūs, tai manau tai yra geriausias įvertinimai
Vilniaus darželis –
Įsigijme šią knygą- darbo įrankį. Šiuo metu vykdome vaikų maitinimo vertinimo apklausą. Siekdami pagerinti vaikų mitybą bei sumažinti maisto švaistymo problemą. Įvertinus apklausos rezultatus, bus koreguojamas bei atnaujinamas vaikų valgiaraštis pagal jūsų rekomendacijas. Smagu, kad galėjome pasikonsultuoti asmeniškai ir buvo atsakyta į visus mums rūpimus klausimus. Labai vertinga, kai turim kam parašyti.
Indrė –
Puikiai apskaičiuotos kalorijos socialinės globos gyventojų perspektyviniame valgiaraštyje. Patiekalų skonis taip pat puikiai įvertintas. Rekomenduojame ir kitoms įstaigoms 🙂
Aušra –
Įsigijome darbo įrankį – knygą. Džiaugiamės, kad gavome ne tik spausdintą knygą, daug metodinės medžiagos, bet ir kompaktinį diską. Tai labai palengvino darbą mūsų dietistei.
Receptus ir valgiaraštį susidarėme organizuojant vasaros stovyklas, kai maitinimas organizuojamas 5 kartus per dieną. Vaikai nuo 9 iki 17 m. + vadovai savanoriai. Patiekalai buvo įvertinti puikiai!