KNYGA „Sveiko maisto gamyba. 322 technologinių kortelių, valgiaraščių ir metodinės medžiagos rinkinys“
249.00€130.00€
Užsisakykite sukurtą dietistės, maisto technologės Ramintos Bogušienės net 784 puslapių knygą “SVEIKO MAISTO GAMYBA. 322 TECHNOLOGINIŲ KORTELIŲ, VALGIARAŠČIŲ IR METODINĖS MEDŽIAGOS RINKINYS” su profesionaliomis nuotraukomis ir palengvinkite savo darbą!
SKIRTA sveikatos priežiūros ir globos, švietimo ir ugdymo įstaigoms, kavinėms ir tiesiog namams!
Knygoje rasite:
10 technologinių kortelių skyrių (sriubos, salotos ir padažai, kruopų patiekalai, daržovių ir ankštinių daržovių patiekalai, miltinių patiekalai, pieno produktų ir kiaušinių patiekalai, žuvies patiekalai, mėsos patiekalai, desertai, užkandžiai ir gėrimai);
net 322 ištobulintas technologines korteles su profesionaliomis nuotraukomis;
gydymo, ugdymo įstaigoms skirtus valgiaraščius;
praktinę metodinę medžiagą (mitybos ir maisto saugos principai; maisto produktų techniniai specifikaciniai – kokybiniai kriterijai; sveiko maisto gamybos praktiniai patarimai; patiekalų kokybiniai rodikliai; estetinio maisto patiekimo ir maisto tausojimo rekomendacijos; technologinių kortelių ir valgiaraščių sudarymo sistema);
estetinio maisto pateikimo idėjas ir pavyzdžius;
gaminimo praktinius patarimus tiesiai iš sveiko maisto technologės lūpų;
Produkto kiekis ribotas, todėl platintojui išlieka teisė, bet kuriuo metu akciją nutraukti. Norint įsigyti didesnius kiekius, susisiekti nurodytais kontaktais žemiau.
DĖMESIO! KNYGĄ GALIMA APŽIŪRĖTI GYVAI IR ĮSIGYTI KAUNE! SUSISIEKITE tel. +370 609 10833
„Sveiko maisto gamyba. 322 technologinių kortelių, valgiaraščių ir metodinės medžiagos rinkinys“ – pirmoji Lietuvoje specializuota maisto technologijų knyga, kurioje net 322 ištobulinti patiekalai, pateikti su nepaprasto grožio nuotraukomis bei profesionaliai parengti subalansuoti valgiaraščiai. Praktiniais patarimais grįsta metodinė medžiaga leis maitinimo organizavimo specialistui kvalifikaciją pakelti į aukštesnį lygmenį. Knygoje aptariami esminiai sveikos mitybos ir maisto saugos principai, pateikiami maisto produktų kokybiniai kriterijai ir sveiko maisto gamybos praktiniai patarimai, estetinio patiekimo ir maisto tausojimo rekomendacijos, technologinių kortelių ir valgiaraščių sudarymo sistema. Ši knyga būtina kiekvienam pradedančiam ir kvalifikaciją norinčiam pakelti maitinimo organizavimo specialistui, kuris kasdien ieško būdų, kaip lengvai ir skaniai pagaminti sveikatai palankesnį maistą!
Jūs gausite ne tik jau parengtas technologines korteles ir valgiaraščius, bet ir visą praktinę darbo sistemą – žaliavų pasirinkimo ir sudarymo techninių specifikacijų viešiesiems pirkimams principai, atskirų patiekalų kategorijų gaminimo praktiniai patarimai, patiekalų ir gamybos kokybės kontrolės rodiklių vertinimo aprašai, valgiaraščių ir technologinių kortelių sudarymo praktinė mokomoji medžiaga. Tai palengvins ne tik Jūsų darbą, bet pakels kvalifikaciją į aukštesnį lygmenį.
322 technologinės kortelės įvairių ir sveikatai palankių patiekalų.
15 dienų valgiaraštis ikimokyklinio ugdymo įstaigai (4-7 m.). 3 valgymų (pusryčiai, pietūs, vakarienė) valgiaraščiai.
14 dienų valgiaraštis gydymo įstaigų P1 dietos. 4 valgymai (pusryčiai, pietūs, pavakariai, vakarienė).
14 dienų valgiaraštis senelių globos namų ir gydymo įstaigų P3 dietos. 4 valgymai (pusryčiai, pietūs, pavakariai, vakarienė).
7 dienų valgiaraštis gydymo įstaigų P4 vegetarinės dietos.
Praktinė metodinė medžiaga (mitybos ir maisto saugos principai; maisto produktų techniniai specifikaciniai – kokybiniai kriterijai; sveiko maisto gamybos praktiniai patarimai; patiekalų kokybiniai rodikliai; estetinio maisto patiekimo ir maisto tausojimo rekomendacijos; technologinių kortelių ir valgiaraščių sudarymo sistema).
Spausdintos knygos „Sveiko maisto gamyba. 322 technologinių kortelių, valgiaraščių ir metodinės medžiagos rinkinys“ recenzentų atsiliepimai
Gydytoja dietologė Auksė Gečionienė
Užburiančios, fantastiškos nuotraukos… Receptų paprastumas ir įmantrus rezultatas skatina keliauti tiesiai į virtuvę ir joje apsigyventi. Vartant Ramintos kūrinį, iškyla ne tik malonūs vaikystės prisiminimai ir kvapai iš mamos virtuvės, bet ir noras dovanoti šią knygą visiems kolegoms, su kuriais kasdieną sukame galvas – ką dar tokio nuostabaus, tradiciško, sveikatai palankaus galėtume įtraukti į ligonio mitybą. Manau, šioje knygoje rasime ne vieną atsakymą…
Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Visuomenės sveikatos fakulteto Profilaktinės medicinos katedros prof. dr. Vilma Kriaučionienė
Knyga bus naudinga tiek besidomintiems sveikos mitybos subtilybėmis ir siekiantiems pagilinti savo žinias šioje srityje, tiek dirbantiems maitinimo specialistams, tiek tėvams, ieškantiems naujų sveiko maisto gaminimo idėjų, tiek neturintiems mitybos srityje žinių ir įgūdžių, kuriems ši knyga bus pirmas laiptelis į tolimesnę sveikos mitybos kelionę. Knyga supažindins ne tik su pagrindinėmis sveikos mitybos taisyklėmis, bet ir padės pasisemti sveikų ir gardžių patiekalų gamybos idėjų, kurie ruošti panaudojant įvairius, sveikatai palankius ingredientus. Pateikti pavyzdiniai meniu bus puikus pagalbininkas maitinimo specialistams, organizuojantiems sveikatai palankų maitinimą. Skaitytojas šioje knygoje ras idėjų, puikiai pritaikomų kiekvienoje virtuvėje: ne tik lengvai pagaminamų mėsos ir žuvies patiekalų, sriubų, salotų bei užkandžių, vegetariškų patiekalų, bet ir skanių bei sveikų receptų iš plačiai mūsų šalyje naudojamų produktų. Tikiu, kad ši knyga paskatins maitintis sveikiau, skaniau ir išradingiau.
Kauno kolegijos Maisto ir agrotechnologijų katedros docentė, maisto saugos ir kokybės auditorė, dr. Ernesta Trečiokienė
Šis leidinys yra puiki priemonė besimokantiems maitinimo organizavimo specialistams, nes pateikiama susisteminta informacija, daug praktiškų patarimų ir puiki galimybė išbandyti patiekalų gamybą praktikoje. Taip pat šis leidinys yra puiki pagalbinė priemonė ikimokyklinių įstaigų, mokyklų, vaikų stovyklų, socialinės globos ir rūpybos įstaigų maitinimo organizatoriams, sudarantiems valgiaraščius ir planuojantiems maisto gaminimą.
Knygos „Sveiko maisto gamyba. 322 technologinių kortelių, valgiaraščių ir metodinės medžiagos rinkinys“ AUTORĖ, MAISTO FOTOGRAFĖ
Nuotr. aut. P.Zaborskis
Esi virėjas, maisto technologas, dietistas, dietologas, visuomenės sveikatos specialistas, kitas mitybos ar maitinimo organizavimo specialistas, tavo darbas yra tiesiogiai susijęs su žmonių sveikata. Pasisemk žinių, motyvacijos ir gauk darbo priemonę, kuri bus didžiulė pagalba dirbti nelengvą, kupiną nuolatinių iššūkių darbą ir su dar didesne aistra, atsakomybe pažvelk į jį, per maistą perteik žmogui meilę ir sveikatą!
Autorė Raminta Bogušienė
RAMINTA BOGUŠIENĖ – dietistė, sveiko maisto technologė, Kauno technologijos universiteto maisto technologijos ir inžinerijos magistrė. Sertifikuota ICF sveikatos koučerė, įgijusi pedagogo ir virėjo kvalifikaciją, lektorė, socialinio verslo plėtotoja, leidinių ir mokymų programų apie sveiką mitybą autorė, maisto saugos ir kokybės specialistė, ekologiškų maisto produktų sertifikavimo ekspertė.
Visos technologinės kortelės 1000 g išeigai ir kiekviena technologinė kortelė su nuotrauka daryta maisto fotografės Ramintos Bogušienės. Prie kiekvieno patiekalo rasite kriterijus (mažiau druskos, tausojantis, veganiškas, be glitimo, be pieno produktų ir t. t.), kurie leis Jums greičiau atpažinti ir tinkamai pritaikyti patiekalą valgiaraščiuose.
22 – Sriubų
24 – Salotų ir padažų
19 – Kruopų patiekalų
31 – Daržovių ir ankštinių daržovių patiekalų
29 – Miltinių patiekalų
43 – Pieno produktų ir kiaušinių patiekalų
15 – Žuvies patiekalų
53 – Mėsos patiekalų
43 – Desertų
43 – Užkandžių ir gėrimų
VALGIARAŠČIAI SPAUSDINTAME LEIDINYJE
VAIKŲ SVAJONIŲ KAVINĖ
PAVYZDINIS ŠEIMOS SAVAITĖS VALGIARAŠTIS (7 dienos)
PAVYZDINIS ŠVEDIŠKO STALO MAITINIMAS – PASIRENKAMAS MOKYKLOS MENIU (5 dienos)
PAVYZDINIS VALGIARAŠTIS IKIMOKYKLINIO UGDYMO ĮSTAIGAI (4-7 metų amžiaus grupė)
GYDYMO ĮSTAIGŲ P1 DIETOS PAVYZDYS (14 dienų)
SENELIŲ GLOBOS NAMŲ IR GYDYMO ĮSTAIGŲ P3 DIETOS PAVYZDYS (14 dienų)
VEGETARINĖS P4 DIETOS PAVYZDYS (7 dienos)
METODINĖ MEDŽIAGA SPAUSDINTAME LEIDINYJE
SVEIKATAI PALANKIOS MITYBOS PRINCIPAI
SVEIKATAI PALANKŪS MAISTO PRODUKTAI
SVEIKATAI PALANKAUS MAISTO GAMYBA
MAISTO SAUGA
ESTETINIS MAISTO PATIEKIMAS
MAISTO TAUSOJIMAS
TECHNOLOGINĖS DALIES PAAIŠKINIMAS
ALERGENAI
LAIKYMO, PATIEKIMO IR REALIZAVIMO SĄLYGOS
VALGIARAŠČIŲ SUDARYMAS UGDYMO ĮSTAIGOSE
VALGIARAŠČIŲ SUDARYMAS GYDYMO ĮSTAIGOSE
TECHNOLOGINIŲ KORTELIŲ IR VALGIARAŠČIŲ SUDARYMO PRAKTINIAI PATARIMAI
SVEIKO MAISTO GAMYBA. 322 TECHNOLOGINIŲ KORTELIŲ, VALGIARAŠČIŲ IR METODINĖS MEDŽIAGOS RINKINYSKNYGOS technologinių kortelių ir valgiaraščių išskirtinumai – privalumai:
TECHNOLOGINĖS KORTELĖS: Patiekalai visų mėgstami, net kai kurie tradiciniai ir net lietuviški ar ukrainietiški valgiai. Čia rasite picą, cepelinus, kugelį, kebabą, panakotą, tortilijas, švediškus kukulius, prancūziškus ragelius, ukrainietiškus barščius, lietuvišką baltą mišrainę, lietuviškus koldūnus, balandėlius, guliašą, befstrogeną, karbonadą ar net kepsnį, skaniausius pyragus ir net tortus ar ledus, o kur dar bandelės su dešrele ar prancūziškas skrebutis, fokačijos duonelė, vaisių štrudeliai, makaronai, blynai, rizotas, pudingai, įvairios košės; Didžioji dalis patiekalų yra tausojantys; Technologinėse kortelėse integruotos ekologiškos žaliavos; Daugiau produktų ir patiekalų iš pilnaverčių grūdinių kultūrų: viso grūdo miltų, viso grūdo kruopų, viso grūdo makaronų, viso grūdo duonos ir pan. Nedidelis cukraus, druskos kiekis (1 g/100g druskos, ne daugiau 5 g/100 g cukraus, desertuose iki 16 g/100 g). Siūloma naudoti kokybiškus riebalus.
VALGIARAŠČIAI: Valgiaraščiai sukurti atsakingai ieškant geriausių maisto derinimo principų, atitinkantys teisinius reglamentavimus ir šiuolaikiški. Dietinio maitinimo valgiaraščiai sudaryti vadovaujantis Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro 2019 m. rugpjūčio 20 d. įsakymu Nr. V-1000 „Dėl pacientų maitinimo organizavimo asmens sveikatos priežiūros įstaigose tvarkos aprašo patvirtinimo“. Vaikų maitinimui skirti valgiaraščiai sudaryti vadovaujantis Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro 2011 m. lapkričio 11 d. įsakymu Nr. V-964 „Dėl vaikų maitinimo organizavimo tvarkos aprašo patvirtinimo“. Siūlomi valgiaraščiai recenzuoti, šiuolaikiški ir įvairūs. Atsižvelgiama į sezoniškumą.
KUO YPATINGA ŠI KNYGA?
Šioje knygoje rasite net 322 patiekalus su nepaprasto grožio nuotraukomis, jau parengtus valgiaraščius, žinias, praktinius patarimus ir motyvaciją gaminti ir kurti sveikesnį maitinimą Lietuvos viešojo maitinimo įstaigose ir tiesiog namuose. Tai žadins paprasti, lietuviški, tradiciniai ir visų mėgstami patiekalai, kurie net ir išrankiausiam valgytojui įtiks. Knyga subalansuota specialistui, tai tarsi virtuvės biblija, kuri padės tau tapti tikru sveiko maisto gaminimo profesionalu ir šis be galo prasmingas darbas neš vaisius ne tik šiai, bet ir ateinančioms kartoms! Knyga išskirtinė savo spalvingumu, kiekviena technologinė kortelė su profesionaliomis nuotraukomis, išdirbtu receptu, valgiaraščiai atitinkantys teisinį reglamentavimą, recenzuoti, bet kartu ir maisto deriniai tinkantys išrankiausiam skoniui.
NEMOKAMAS KNYGOS PRISTATYMAS VISOJE LIETUVOJE. Norint įsigyti didesnius kiekius, susisiekti nurodytais kontaktais žemiau. DĖMESIO! KNYGĄ GALIMA APŽIŪRĖTI GYVAI IR ĮSIGYTI KAUNE! SUSISIEKITE tel. +370 609 10833
Galimas išankstinės sąskaitos išsiėmimas ir garantinis raštas dėl apmokėjimo sveikatos priežiūros ir globos, švietimo ir ugdymo įstaigų su vadovų parašais, apmokėjimas galimas vėliau iki knygos išsiuntimo. Ši išlyga negalioja pavieniams pirkėjams, kavinėms, verslo subjektams.
YPATINGAI REKOMENDUOJAME ŠIĄ KNYGĄ ŠIEMS ŽMONĖMS:
–dietistams;
–visuomenės sveikatos specialistams;
–dietologams;
–maisto technologams;
–kokybės kontrolės specialistams;
–viešojo maitinimo įstaigų vadovams;
–virtuvės šefams, virėjams;
–kitiems maitinimo organizavimo specialistams;
–ir kiekvienam besirūpinančiam savo mityba, sveikata ir gera savijauta!
Kilus klausimų kreipkitės, mielai atsakysime Jums: el. paštu info@sveikataipalankus.lt arba tel. +370 609 10833, +370 683 84710.
“Tik paėmus tai į rankas emocijos užplūsta neapsakomos, o ką šnekėt apie turiny!!!! Tai nuostabu! labai viskas aiskiai aprašyta, daug informacijos, tikra ta žodžio prasme, Enciklopedija! Dabar beliko jūsų patiekalais džiugint pacientus”, Živilė
„Įsigyjus R.Bogušienės knygą „Sveiko maisto gamyba. 322 technologinių kortelių, valgiaraščių ir metodinės medžiagos rinkinys“, kardinaliai pasikeitė darželio maistas – tik į gerąją pusę. Atnaujintas meniu skanesnis, gražesnis. Vaikai patenkinti. Labiausiai, aišku, laukia picų. Tėveliai taip pat džiaugiasi. Išmetamo maisto žymiai sumažėjo”, – Mickūnų vaikų lopšelis-darželis.
“Tai nuostabi knyga, vaikams labai patinkantys patiekalai,truputį pakeitėme kai kuriuos patiekalus, nes nėra galimybių darželio virtuvėje jų paruošti. Mūsų darželis nėra perėjęs prie visiško ekologiško maisto, naudojame tik kai kuriuos iš ūkininkų pirktus produktus ir pieno produktus, ” – Anykščių vaikų lopšelis-darželis “Žiogelis”.
Platinti knygą be autoriaus sutikimo – griežtai draudžiama! Pinigai už produktą negrąžinami. Autorė, leidėjas ir platintojas pabrėžtinai atsiriboja nuo bet kokios atsakomybės, nuostolių ar rizikos – tiek asmeninės, finansinės, tiek kitokios, kuri tiesiogiai ar netiesiogiai gali kilti dėl bet kurios šios knygos dalies naudojimo ir pritaikymo. Produkto kiekis ribotas, todėl platintojui išlieka teisė, bet kuriuo metu akciją nutraukti.
This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.
Strictly Necessary Cookies
Strictly Necessary Cookie should be enabled at all times so that we can save your preferences for cookie settings.
If you disable this cookie, we will not be able to save your preferences. This means that every time you visit this website you will need to enable or disable cookies again.
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.