Nepraleiskite progos prisijungti prie šių kvalifikacijos kėlimo Meta patvirtintų mokymų ir pagerinti vaikų maitinimo kokybę, išspręsti visus klausimus susijusius su valgiaraščių sudarymu ir praktiniu įgyvendinimu. Užsiregistruokite dabar ir pasinaudokite unikalia galimybe mokytis iš šios srities ekspertės!
Apie kvalifikacijos kėlimo mokymus
Šie mokymai suteikia išsamius atsakymus į aktualius klausimus bei naujausius reikalavimus vaikų maitinimo valgiaraščių sudaryme ir įgyvendinime. Per šiuos mokymus bus nagrinėjama viskas, ką turi žinoti specialistas norintis sudaryti, patobulinti ir praktiniai įgyvendinti vaikų maitinimo valgiaraštį mokyklose ir darželiuose. Nuo perspektyvinio, pritaikyto, pasirenkamo iki vegetarinio valgiaraščio ir net švediško stalo maitinimo. Bus suteikta praktinė valgiaraščių analizė bei išaiškinimas dėl draudžiamų ir leistinų produktų vaikų valgiaraščiuose. Be to, aptarsime, kaip spręsti dažniausiai pasitaikančias klaidas susijusias su valgiaraščiais ir jų sprendimo būdus.
Birželis puikus metus atsinaujinti valgiaraščius, įsivertinti jų atitikimą teisės aktams ir sužinoti naujoves kas laukia naujais mokslo metais, kad per vasarą galima būtų pasiruošti startui su nauju, vaikams patinkančiu ir teisės aktus atitinkančiu valgiaraščiu.
Lektorė Devalta Šešelgienė – Lietuvos dietistų asociacijos valdybos narė, Klaipėdos miesto visuomenės sveiktos biuro mitybos specialistė, kuruojanti bendrojo ugdymo įstaigų visuomenės sveikatos specialistų veiklą, susijusią su maitinimo organizavimo priežiūrą.
Išsilavinimas: Sveikatos mokslų profesinis bakalauras, Dietisto kvalifikacija. Teisės ir valdymo bakalauras. Teisės ir valdymo magistras.
MOKYMŲ TIKSLAS:
Suteikti naujausią informaciją maitinimo specialistams apie vaikų maitinimo valgiaraščius (perspektyviniai, pritaikyti maitinimo, vegetariniai, švediško stalo maitinimo, pasirenkami) mokyklose ir darželiuose.
MOKYMŲ PROGRAMA:
Perspektyvinių valgiaraščių sudarymas ikimokyklinio ugdymo įstaigose. Teisinio reglamentavimo teisingos interpretacijos ir praktinis pritaikymas. Maisto produktų ir patiekalų dažnumai. Dažniausiai pasitaikančios klaidos ir sprendimo būdai.
Perspektyvinių valgiaraščių sudarymas mokyklinio ugdymo įstaigose. Maisto produktų ir patiekalų dažnumai. Teisinio reglamentavimo teisingos interpretacijos ir praktinis pritaikymas. Dažniausiai pasitaikančios klaidos ir sprendimo būdai.
Nemokamas maitinimas Lietuvoje. Iššūkiai ir gerieji pavyzdžiai. Praktinių pavyzdžių analizė, neatitikimai ir gerieji pavyzdžiai (analizuojami valgiaraščiai iš oficialių mokyklų ir darželių internetinių svetainių).
Tausojantys ir augalinės kilmės patiekalai mokyklose ir darželiuose. Kiek, kokių ir kodėl valgiaraščiuose turi būti?
Švediško stalo valgiaraščiai. Dažniausiai pasitaikančios klaidos ir gerosios patirties sklaida. Patiekalų dažnumų shema ir praktinis įgyvendinimas.
Pritaikyto maitinimo valgiaraščiai: be glitimo, be laktozės ir be kitų alergenų. Receptūros, kaip pakeisti vienus ingredientus kitais. Kaip pritaikyti valgiaraštį prie pagrindinio perspoektyvio valgiaraščio. Teisinis reglkamentavimas ir praktinis įgyvendinimas. Vaikų pažymos ir jų teisingas interpretavimas. Dažniausios neatitiktys ir sprendimo būdai.
Vegetariniai valgiaraščiai. Dažnumai, praktinis įgyvendinimas.
Kiek laisvės keisti valgiaraščiuose nurodytus patiekalus turime pagal teisinį reglamentavimą, kaip tą pritaikyti praktiškai. Ar vis dar pakeitus vieną patiekalą turi būti keičiamas visas valgiaraštis? Dažniausios klaidos, kaip iš jų pasimokyti ir nebekartoti.
Praktinės užduotys, klausimai-atsakymai, diskusijos.
PO ŠIŲ MOKYMŲ:
YPAČ REKOMENDUOJAME MOKYMUS:
ugdymo įstaigų maitinimo organizatorių atstovams;
dietistams;
visuomenės sveikatos specialistams;
maisto technologams;
virėjams;
sandėlininkams;
ugdymo įstaigų vadovams ir kitiems už maitinimo organizavimą atsakingiems specialistams.
MOKYMŲ DALYVIAI GAUS:
2 sav. aktyvų mokymų įrašą, kurį galėsite peržiūrėti Jums patogiu metu;
2 sav. klausimai-atsakymai el. paštu;
Paskaitos dalomąją medžiagą;
Kvalifikacijos kėlimą patvirtinantį META elektroninį pažymėjimą.*
*Pažymėjimas: VšĮ „Sveikatai palankus” išduodamas kvalifikacijos kėlimą patvirtinantis elektroninis paskaitos išklausymo pažymėjimas (pdf formatu). Atsiunčiamas po paskaitos Jūsų nurodytu elektroniniu paštu. Šis sertifikatas Jums primins apie daugybę naujų žinių ir įgūdžių bei motyvuos mokytis toliau.
PROGRAMA PATVIRTINTA SVEIKATOS PRIEŽIŪROS IR FARMACIJOS SPECIALISTŲ KOMPETENCIJŲ CENTRE IR REGISTRUOTA SISTEMOJE: dietologams, dietistams ir gyvensenos medicinos specialistams suteikiamos 4 ak. kvalifikacinės valandos. Visi mokymų dalyviai gaus kvalifikaciją patvirtinantį META elektroninį pažymėjimą.
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.