fbpx

Riešutinis karamelinis pyragas

Kategorija
Sveikas desertas
Žymos:
Karamelė, Pyragas, Riešutinis pyragas, sveikas desertas

Savaitgalio desertas tinkantis visai šeimai ar galbūt laukiant svečių! Galite keisti sviestą ir grietinėlę į augalinius produktus: kokosų aliejų ir sojų grietinėlę, tuomet patiekalas bus augalinės kilmės. Daug ekologiškų sudedamųjų dalių; daug baltymų; be glitimo.

Jums reikės:
  • Jums reikės padui: 200 g sumaltų migdolų riešutų;
  • 200 g ekologiškų maltų kukurūzų kruopų (gali būti kukurūzų miltai ar kiti miltai);
  • 180 g ekologiško sviesto;
  • 75 g ekologiško agavų sirupo;
  • 6 vnt. ekologiškų kiaušinių trynių.
  • Jums reikės įdarui: 280 g ekologiškų riešutų (migdolų, karijų, pistacijų ar kitų mėgstamų);
  • 240 g sezamo sėklų;
  • 280 džiovintų ekologiškų spanguolių ir vyšnių;
  • 400 ml grietinėlės 35 proc. rieb.;
  • 100 g neraf. kokosų žiedų cukraus;
  • Mėtos lapelių|Papuošimui.
Gaminimo eiga:
  • Visus padui skirtus ingredientus sumaišome ir sudedame į formą, kepame 200 laipsnių temperatūroje apie 15 min. (kai sudedame į formą, šakute subadome tešlą).
  • Išdėliojame riešutus, sėklas ant kepimo popieriaus ir dedame į įkaitintą 180 laipsnių orkaitę, kepame apie 20-30 min. Pakepinti riešutai suteiks papildomo gero skonio bei traškumo, tačiau jei norime galime jų nekepinti, tai nėra būtina.
  • Į virimo indą, dedame grietinėlę bei cukrų, viską verdame apie 15-20 min, tada dedame riešutus, džiovintus vaisius, sėklas.
  • Visą paruoštą įdarą pilame ant iškepusio pado, dedame dar kepimui į 180 laipsnių temperatūrą 15 min. Jei norime standesnio pyrago, laikyti reiktų šaldytuve.
  • Papuošiame mėtos lapeliais. Skanaus!
Komentarų:

Įrašyti komentarą