Savaitgalio desertas tinkantis visai šeimai ar galbūt laukiant svečių! Galite keisti sviestą ir grietinėlę į augalinius produktus: kokosų aliejų ir sojų grietinėlę, tuomet patiekalas bus augalinės kilmės.
Daug ekologiškų sudedamųjų dalių; daug baltymų; be glitimo.
Jums reikės padui:
200 g sumaltų migdolų riešutų;
200 g ekologiškų maltų kukurūzų kruopų (gali būti kukurūzų miltai ar kiti miltai);
180 g ekologiško sviesto;
75 g ekologiško agavų sirupo;
6 vnt. ekologiškų kiaušinių trynių.
Jums reikės įdarui:
280 g ekologiškų riešutų (migdolų, karijų, pistacijų ar kitų mėgstamų);
240 g sezamo sėklų;
280 džiovintų ekologiškų spanguolių ir vyšnių;
400 ml grietinėlės 35 proc. rieb.;
100 g neraf. kokosų žiedų cukraus;
Mėtos lapelių|Papuošimui.
Gaminimo eiga:
Visus padui skirtus ingredientus sumaišome ir sudedame į formą, kepame 200 laipsnių temperatūroje apie 15 min. (kai sudedame į formą, šakute subadome tešlą).
Išdėliojame riešutus, sėklas ant kepimo popieriaus ir dedame į įkaitintą 180 laipsnių orkaitę, kepame apie 20-30 min. Pakepinti riešutai suteiks papildomo gero skonio bei traškumo, tačiau jei norime galime jų nekepinti, tai nėra būtina.
Į virimo indą, dedame grietinėlę bei cukrų, viską verdame apie 15-20 min, tada dedame riešutus, džiovintus vaisius, sėklas.
Visą paruoštą įdarą pilame ant iškepusio pado, dedame dar kepimui į 180 laipsnių temperatūrą 15 min. Jei norime standesnio pyrago, laikyti reiktų šaldytuve.
Papuošiame mėtos lapeliais. Skanaus!
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!