Kai prekybos centruose toks didelis ir gausus ledų pasirinkimas ir esame pasimetę kokį variantą rinktis, mes siūlome tiesiog pasigaminti patiems namuose. Taip bus daug skaniau ir be abejo sveikatai palankiau!
Be glitimo; greitai pagaminami; su cukraus alternatyva; daug vaisių; mažai sudėtinių dalių.
Jums reikės:
60 g ekologiško neraf. cukraus (galima cukrų keisti cukraus alternatyva – medumi, agavų sirupu, tačiau tuomet ledus reikės šaldyti prieš valgant, nes konsistencija bus skystesnė);
500 g šaldytų mėgstamų uogų (rekomenduojama avietės);
120 g grietinėlės 30 proc. riebumo (jei norime augalinės kilmės ledų: galime naudoti kokosų pieną arba kremą).
Gaminimo eiga:
Suberiame cukrų, jį susmulkiname iki miltelių, dedame uogas ir grietinėlę, susmulkiname. Jei norime dar labiau sustingusios tvirtos konsistencijos, dedame dar į šaldiklį. Skanaus!
*Ledus galime dėti ir į vaflinius ragelius. Mes naudojame vaflinius ragelius be glitimo, kurių sudedamosios dalys: miltų mišinys (kviečių krakmolas be glitimo), tapijokos krakmolas, tirštiklis E412, cukrus, bulvių krakmolas, kukurūzų miltai, augaliniai kokosų riebalai, kviečių skaidulos be glitimo, vanilinis pagrindas (cukrus, druska, vanilės kvapnioji medžiaga, tešlos kildymo medžiaga E500, emulsiklis sojų lecitinas.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!
Susipažink su išskirtine mitybos ir gyvensenos informacija, kuri padeda gyventi sveikiau ir jaustis energingiau. Nemokami receptai, patarimai, straipsniai, naujausi seminarai ir kursai.
Aš sutinku, kad mano įvesti duomenys bus saugomi ir naudojami naujienlaiškiams siųsti. Taip pat patvirtinu, kad susipažinau ir sutinku su sąlygomis ir taisyklėmis.