Vasara tai tikras švenčių metas, o kaip šventės be torto? Kviečiu valgyti pačių gaminamus tortus gaivesnius ir sveikatai palankesnius! Greitai paruošiamas želė tortas ypač atgaivins vasaros šventės metu.
Be glitimo; mažiau riebalų; mažiau cukraus.
Tortui reikės:
I sluoksnis avižinis:
460 g avižinių sausainių be glitimo (Iš avižinių miltų ar dribsnių, cukrų iki 16 g/100 g) arba avižinis biskvitas*;
100 g ekologiško neraf. kokosų aliejaus.
II sluoksnis jogurtinis:
150 g neraf. cukraus;
1 kg graikiško jogurto (jei norime riebiau, galite dalį jogurto keisti grietinėle);
30 g želatinos;
300 g pjaustytų šviežių braškių.
III sluoksnis braškinis:
800 g braškių;
100 g neraf. cukraus;
1 vnt. laimo arba citrinos;
20 g ekologiškos želatinos.
Šviežių uogų| Papuošimas.
Gaminimo eiga:
Gaminame I avižinį sluoksnį:
- Sausainius sumalame ir sumaišome su trupučiu pašildytu kokosų aliejumi, dedame į skardą ir į šaldytuvą 10-15 min. Jei turime laiko, galime kepti ir naudoti savo keptus avižinius sausainius arba pasigaminti avižinį biskvitą*.
Gaminime II jogurtinį sluoksnį:
- Braškes supjaustome per pusę.
- Cukrų su elektriniu prietaisu sumalame (pvz. kavamale) ir sujungiame su jogurtu.
- Želatinai leidžiame 15 min. išbrinkti nedideliame kiekyje vandens ir kaitiname ant mažos kaitros. Tik stengiamės jos neužvirti, bet kad viskas ištirptų.
- Į ištirpintą želatiną, dedame šaukštą jogurto ir cukraus masės ir tada sujungiame su visa mase, kad nebūtų per karšta ir nesutrauktų jogurto.
- Ant pirmojo sausainių sluoksnio dedame braškės, o paskui pilame jogurto sluoksnio masę. Dedame į šaldytuvą ir laikome ten apie 10-15 min., kol sustings.
Gaminame III braškinį sluoksnį:
- Braškes sutriname su cukrumi, įspaudžiame laimo arba citrinos. Želatiną taip pat paruošiame, kaip ir jogurtiniam sluoksniui.
- Į ištirpintą želatiną dedame šaukštą trintų braškių masės ir tada dedame į bendrą masę.
- Laikome šaldytuve apie 5-12 val., geriausia gaminti iš vakaro prieš šventę. Papuošiame šviežiomis uogomis, skanaujame!
*Avižinis biskvitas
Biskvitui reikės:
2 vnt. ekologiškų kiaušinių;
65 g maltų viso grūdo ekologiškų avižinių dribsnių arba avižinių miltų;
50 g neraf. cukraus;
230 g graikiško jogurto;
1 a.š. sodos.
Gaminimo eiga:
- Avižinius dribsnius sumalame.
- Kiaušinius išplakame su cukrumi.
- Jogurtą išplakame su soda, kol pakils masė.
- Sujungiame visus ingredientus ir kepame skardoje 180 laipsnių temperatūroje 15 min., kurioje bus gaminamas tortas.
- Atvėsiname, išverčiame iš formos ir tada vėl atgal sudėjus, formuojame kitus sluoksnius.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!