Nuostabaus skonio, greitai pagaminamas, tortas kuris tiks ir šventei ir pusryčiams prie arbatos!
Be kavos, su pačių pasigamintu biskvitu iš viso grūdo miltų. Be žalių kiaušinių, be pirktinių sausainių - tinkamą vaikams.
Mažiau cukraus (iki 16 g/100 g); greitai paruošiama; daug baltymų; daug skaidulinių medžiagų.
Jums reikės biskvitui:
6 vnt. ekologiškų kiaušinių;
140 g ekologiškų viso grūdo kvietinių miltų;
100 g neraf. cukraus;
15 g tapijoko krakmolo (gali būti kukurūzų ar bulvių);
1 a.š. kepimo miltelių.
Jums reikės sulaistymui:
300 ml stiprios juodos arbatos (atvėsintos iki 50 laipsnių).
Jums reikės kremui:
1 kg maskarponės sūrio;
220 g graikiško jogurto 2 proc. rieb.;
200 g miltelinio cukraus;
Jums reikės papuošimui:
ekologiškos kakavos;
liofilizuotų aviečių.
Gaminimo eiga:
- Gaminame biskvitą: kvietinius miltus, cukrų, kepimo miltelius ir krakmolą dedame kartu ir viską gerai išmaišome. Išplakame kiaušinius ir sujungiame juos su sausa mase.
- Paruoštą biskvitą dedame į 23 cm. kepimui skirtą formą ir kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 min.
- Pasiruošiame kremą: maskarponės sūrį, jogurtą ir miltelinį cukrų išplakame.
- Iškepus ir šiek tiek atvėsus, perpjauname biskvitą pusiau ir sulaistome su arbata.
- Paruoštą kremą tepame sluoksniuojame ant biskvito, o ant viršaus barstome kakavos bei aviečių. Skanaus!
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!