Ramintos receptas: Viso grūdo biskvitinis tiramisu tortas

Kategorija
Sveikas desertas
Žymos:
biskvitas, jogurtas, Maskarponės sūris, sveikas desertas, Tiramisu

Nuostabaus skonio, greitai pagaminamas, tortas kuris tiks ir šventei ir pusryčiams prie arbatos! Be kavos, su pačių pasigamintu biskvitu iš viso grūdo miltų. Be žalių kiaušinių, be pirktinių sausainių - tinkamą vaikams. Mažiau cukraus (iki 16 g/100 g); greitai paruošiama; daug baltymų; daug skaidulinių medžiagų.

Jums reikės:
  • Jums reikės biskvitui: 6 vnt. ekologiškų kiaušinių;
  • 140 g ekologiškų viso grūdo kvietinių miltų;
  • 100 g neraf. cukraus;
  • 15 g tapijoko krakmolo (gali būti kukurūzų ar bulvių);
  • 1 a.š. kepimo miltelių.
  • Jums reikės sulaistymui: 300 ml stiprios juodos arbatos (atvėsintos iki 50 laipsnių).
  • Jums reikės kremui: 1 kg maskarponės sūrio;
  • 220 g graikiško jogurto 2 proc. rieb.;
  • 200 g miltelinio cukraus;
  • Jums reikės papuošimui: ekologiškos kakavos;
  • liofilizuotų aviečių.
Gaminimo eiga:
  • Gaminame biskvitą: kvietinius miltus, cukrų, kepimo miltelius ir krakmolą dedame kartu ir viską gerai išmaišome. Išplakame kiaušinius ir sujungiame juos su sausa mase.
  • Paruoštą biskvitą dedame į 23 cm. kepimui skirtą formą ir kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 min.
  • Pasiruošiame kremą: maskarponės sūrį, jogurtą ir miltelinį cukrų išplakame.
  • Iškepus ir šiek tiek atvėsus, perpjauname biskvitą pusiau ir sulaistome su arbata.
  • Paruoštą kremą tepame sluoksniuojame ant biskvito, o ant viršaus barstome kakavos bei aviečių. Skanaus!

Daugiau sveikatai palankių receptų galite rasti naujausioje el. knygoje „101 sveiko maisto receptas“. 

Komentarų:

Įrašyti komentarą