Ramintos receptas: Obuolių tarta - obuolių pyragas

Kategorija
Sveikas desertas
Žymos:
daug skaidulinių medžiagų, mažiau cukraus, Obuoliai, obuolių pyragas, sveikas desertas

Jei norite savaitgalio metu nustebinti savo šeimą ar svečius sveikesniu desertu, būtinai pamėginkite šį pyrago receptą. Mažiau cukraus; daug vaisių; daug skaidulinių medžiagų.

Jums reikės:
  • Jums reikės tešlai: 150 g ekologiško sviesto;
  • 300 g viso grūdo ekologiškų Spelta miltų;
  • žiupsnelio druskos;
  • šiek tiek vanilės ekstrakto;
  • 100 ml vandens;
  • 60 g neraf. rudojo cukraus.
  • Jums reikės įdarui: 1 kg ekologiškų obuolių;
  • 30 g neraf. rudojo cukraus;
  • 10 g ekologiško sviesto;
  • ekologiško Ceilono Cinamono| Pateikimui;
  • uogų| Pateikimui.
Gaminimo eiga:
  • Gaminame pyrago tešlą. Iš anksto įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.
  • Sudedame sviestą, miltus, druską, cukrų, vanilinį cukrų ir vandenį, išminkome tešlą ir ją išklojame į formą.
  • Gaminame pyrago įdarą. Obuolius nulupame, supjaustome ketvirčiais, o sėklas pašaliname. Ketvirčius supjaustome plonais griežinėliais ir vėduokle sudėliojame ant tešlos. Pabarstome cukrumi ir sudedame ant viršaus mažus gabalėlius sviesto.
  • Kepame apie 30-35 min 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol susidarys auksinės spalvos plutelė. Galime tiekti šiltą net gi su ledais arba atvėsintą. Rekomenduoju pabarstyti cinamonu bei tiekti su uogomis (avietėmis, šilauogėmis). Skanaus!

Daugiau sveikatai palankių receptų galite rasti naujausioje el. knygoje „101 sveiko maisto receptas“. 

Komentarų:

Įrašyti komentarą