Šis patiekalas suteiks šildantį efektą, be galo skanus, tačiau rudeniškai aštrokas! Puikiai tiks pietums arba vakarienei, jei nesinori nei mėsos nei žuvies, o taip pat galima teikti ne tik su feta sūriu, bet ir su grūdėta varške ar su sūdyta lašiša.
Be glitimo; mažiau druskos (ne daugiau 1 g/100 g) ; daug ekologiškų sudėtinių dalių; daug daržovių; greitai paruošiama.
Jums reikės:
- 4 vnt. (220 g ) ekologiškų kiaušinių;
- 165 g ekologiškų morkų;
- 95 g pastarnoko;
- 90 g petražolių šaknų;
- 60 g ekologiško poro;
- 50 g ekologiškų kukurūzų miltų;
- 15 g šviežio čili pipiro;
- žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų;
- ekologiškos ciberžolės
- ekologiško neraf. rapsų aliejaus| kepimui;
- feta sūrio| pateikimui;
- pomidorai| pateikimui;
- ekologiško neraf. alyvuogių aliejaus| pateikimui.
Gaminimo eiga:
- Morkas, pastarnokus, pipirą, petražolių šaknį, porą smulkiai sutarkuojame (kaip bulvių tarkio masė, arba stambesnė), įmušame kiaušinius, dedame miltus, prieskonius ir viską gerai išmaišome iki vientisos masės.
- Su šaukštu formuojame blynelius, dedame į įkaitintą keptuvę su trupučiu rapsų aliejaus ir kepame iš abiejų pusių kol gražiai paruduos.
- Tiekiame su feta sūriu, pomidorais ir apšlakstome su šiek tiek alyvuogių aliejumi. Skanaus!
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!
