Ramintos receptas: Šakninių daržovių blyneliai

Šis patiekalas suteiks šildantį efektą, be galo skanus, tačiau rudeniškai aštrokas! Puikiai tiks pietums arba vakarienei, jei nesinori nei mėsos nei žuvies, o taip pat galima teikti ne tik su feta sūriu, bet ir su grūdėta varške ar su sūdyta lašiša. Be glitimo; mažiau druskos (ne daugiau 1 g/100 g) ; daug ekologiškų sudėtinių dalių; daug daržovių; greitai paruošiama.

Jums reikės:
  • 4 vnt. (220 g ) ekologiškų kiaušinių;
  • 165 g ekologiškų morkų;
  • 95 g pastarnoko;
  • 90 g petražolių šaknų;
  • 60 g ekologiško poro;
  • 50 g ekologiškų kukurūzų miltų;
  • 15 g šviežio čili pipiro;
  • žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų;
  • ekologiškos ciberžolės
  • ekologiško neraf. rapsų aliejaus| kepimui;
  • feta sūrio| pateikimui;
  • pomidorai| pateikimui;
  • ekologiško neraf. alyvuogių aliejaus| pateikimui.
Gaminimo eiga:
  • Morkas, pastarnokus, pipirą, petražolių šaknį, porą smulkiai sutarkuojame (kaip bulvių tarkio masė, arba stambesnė), įmušame kiaušinius, dedame miltus, prieskonius ir viską gerai išmaišome iki vientisos masės.
  • Su šaukštu formuojame blynelius, dedame į įkaitintą keptuvę su trupučiu rapsų aliejaus ir kepame iš abiejų pusių kol gražiai paruduos.
  • Tiekiame su feta sūriu, pomidorais ir apšlakstome su šiek tiek alyvuogių aliejumi. Skanaus!

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

Daugiau sveikatai palankių receptų galite rasti naujausioje el. knygoje „101 sveiko maisto receptas“. 

0 0 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Naujienlaiškio prenumerata!

Susipažink su išskirtine mitybos ir gyvensenos informacija, kuri padeda gyventi sveikiau ir jaustis energingiau. Nemokami receptai, patarimai, straipsniai, naujausi seminarai ir kursai.

Aš sutinku, kad mano įvesti duomenys bus saugomi ir naudojami naujienlaiškiams siųsti. Taip pat patvirtinu, kad susipažinau ir sutinku su sąlygomis ir taisyklėmis.

0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x