Ramintos receptas: Moliūgų ir batatų blynai

Kategorija
Sveika vakarienė, Sveiki pietūs
Žymos:
Batatai, ciberžolė, Moliūgai, Moliūgų blynai, saldžios bulvės, Sveika vakarienė, Sveiki pietūs

Nuostabaus skonio moliūgų ir batatų blynai. Be glitimo; be pieno produktų; daug daržovių; greitai pagaminama; mažiau druskos (ne daugiau 1 g/100 g); subalansuota.

Jums reikės:
  • 400 g moliūgų;
  • 160 g saldžios bulvės (batatų);
  • 4 vnt. ekologiškų kiaušinių;
  • 90 g ekologiškų kukurūzų miltų;
  • žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų;
  • ekologiškos ciberžolės;
  • ekologiško neraf. ypač tyro alyvuogių aliejaus| kepimui;
  • sezoninės daržovės| pateikimui.
Gaminimo eiga:
  • Moliūgus ir bulves sutarkuojame, įmušame kiaušinius, dedame miltus, beriame prieskonius ir viską labai gerai sumaišome iki vienalytės masės.
  • Su šaukštu formuojame blynelius ir kepame įkaitintoje keptuvėje su trupučiu alyvuogių aliejaus iki kol gražiai paruduos iš abiejų pusių.
  • Tiekiame su šviežiomis sezoninėmis daržovėmis. Skanaus!

Daugiau sveikatai palankių receptų galite rasti naujausioje el. knygoje „101 sveiko maisto receptas“. 

Komentarų:

Įrašyti komentarą