Ramintos receptas: Daržovių ir vištienos apkepas

Kategorija
Sveika vakarienė, Sveiki pietūs
Žymos:
Apkepas, Daržovių apkepas, Sveika vakarienė, sveikas maistas, Sveiki pietūs, Vištienos apkepas

Tai puikus, maistingas ir subalansuotas pietų arba vakarienės variantas tinkamas visai šeimai. Daug baltymų; daug daržovių; daug ekologiškų sudėtinių dalių; mažiau druskos; be glitimo; be pieno produktų; daug skaidulinių medžiagų; subalansuota; greitai paruošiama.

Jums reikės:
  • 400 g smulkintos vištienos krūtinėlės;
  • 1 vnt. vidutinio dydžio ekologiškos cukinijos;
  • 2 vnt. vidutinio dydžio ekologiškų morkų;
  • 2 vnt. ekologiškų kiaušinių;
  • 100 g ekologiško poro;
  • 50 -70 g kukurūzų kruopų - polenta (kiekis labiau priklauso nuo cukinijos kiekio, jei norite kietesnio apkepo dėkite kruopų daugiau);
  • žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų;
  • ekologiškos ciberžolės;
  • ekologiško rapsų aliejaus| kepimui.
Gaminimo eiga:
  • Cukinijas, morkas ir porus smulkiai sutarkuojame (galime net per bulvių tarkavimo smulkintuvą). Jei turime laiko daugiau ir norint, kad skonis geriau atsiskleistų: morkas, porus smulkinti ne per smulkiai ir pakepinti ant aliejaus 10 min. Tuomet sutarkuoti cukiniją. Kepintai daržovių masei atvėsus maišyti su kitais ingredientais.
  • Dedame vištieną, tarkuotas daržoves, pjaustytą porą, kiaušinius, prieskonius ir viską gerai išmaišome tarpusavyje.
  • Paruoštą masę dedame į kepimo indą, kurį ištepame šiek tiek aliejumi. Kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min. (laikas labiau priklauso nuo to kokią kepimo formą pasirinkote). Skanaus!

 

Daugiau sveikatai palankių receptų galite rasti naujausioje el. knygoje „101 sveiko maisto receptas“. 

Komentarų:

Įrašyti komentarą