Makaronų apkepu galite drąsiai vaišinti savo svečius ar paruošti šeimynai šventišką savaitgalio vakarienę. Neabejoju, kad tikrai patiks visiems!
Greitai pagaminama; mažiau druskos; daug daržovių; daug ekologiškų sudėtinių dalių; daug baltymų; subalansuota; tausojantis.
Jums reikės:
250 g ekologiškų viso grūdo makaronų (galima drąsiai rinktis visus mėgstamus, tačiau rekomenduoju naudoti kietųjų kviečių ekologiškus viso grūdo makaronus);
5 vnt. keptų ekologiškų vištienos blauzdelių;
200 g ekologiško pomidorų padažo, arba pomidorų tyrės;
5 vnt. ekologiškų pomidorų;
5 vnt. džiovintų pomidorų aliejuje;
4 v.š. ekologiško ypač tyro alyvuogių aliejaus;
50 g parmezano sūrio;
žiupsnelio juodųjų pipirų;
šiek tiek šviežio baziliko ar šviežių petražolių| pateikimui.
Gaminimo eiga:
Kadangi makaronų virimo laikas gali skirtis pagal tai kokią rūšį pasirenkame naudoti, tai tikslingiausia išsivirti makaronus, pagal instrukciją ant pakuotės. Nepamirškime įpilti šlakelį aliejaus, kad makaronai nesuliptų ir juos šiek tiek pasūdykite druska.
Jei neturime išsikeptų blauzdelių tai kepame jas orkaitėje ant kepimo popieriaus marinuojant ir pagardinant jas druska, pipirais, agavų sirupu, aliejumi bei prieskoninėmis žolelėmis. Kepame jas 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40-50 min.
Susipažink su išskirtine mitybos ir gyvensenos informacija, kuri padeda gyventi sveikiau ir jaustis energingiau. Nemokami receptai, patarimai, straipsniai, naujausi seminarai ir kursai.
Aš sutinku, kad mano įvesti duomenys bus saugomi ir naudojami naujienlaiškiams siųsti. Taip pat patvirtinu, kad susipažinau ir sutinku su sąlygomis ir taisyklėmis.