Ramintos receptas: Cukinijų ir migdolų keksiukai

Kategorija
Sveikas užkandis
Žymos:
Cukinijos, Cukinijų, keksiukai, Migdolai, Sveikas užkandis

Šis keksiukų receptas yra labai sotus, tinkamas tiek pusryčių tiek vakarienės metu. Tausojantis; daug daržovių; mažai druskos; greitai pagaminama

Jums reikės:
  • 200 g ekologiškų migdolų;
  • 100 g ekologiškų avižinių dribsnių;
  • 130 g viso grūdo Spelta miltų;
  • 350 g ekologiškos cukinijos;
  • 3 vnt. ekologiškų kiaušinių;
  • 100 g ekologiško agavų sirupo (jei norite saldžiau, tai dėkite sirupo daugiau ir bus tikras desertas);
  • 70 ml ekologiško ypač tyro alyvuogių aliejaus;
  • Žiupsnelio druskos;
  • Šiek tiek cinamono;
  • 1 a.š. kepimo miltelių.
Gaminimo eiga:
  • Sutarkuojame per burokinę tarką cukiniją, dedame kiaušinius, pilame agavų sirupą ir aliejų.
  • Avižinius dribsnius, miltus, sumaltus migdolų miltus sumaišome, beriame prieskonius, kepimo miltelius ir viską gerai išmaišome.
  • Sujungiame sausą ir šlapią masę.
  • Pasiruošiame keksiukų formeles ir į juos dedame paruoštą keksiukų masę.
  • Kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 min. Skanaus!

Daugiau sveikatai palankių receptų galite rasti naujausioje el. knygoje „101 sveiko maisto receptas“. 

Komentarų:

Įrašyti komentarą