Prie žuvies ir cukinijų maltinukų dera graikiškas jogurtas, sumaišytas su nedideliu kiekiu grūdėtųjų garstyčių. Ir, žinoma, – daug šviežių daržovių.
Be pridėtinio cukraus, daug skaidulinių medžiagų, tausojantis, druskos iki 1 g/100 g.
Jums reikės:
- 700 g baltos jūrinės žuvies (menkė, jūros lydeka ir pan.);
- 1 nedidelės cukinijos (maždaug 2 stiklinės tarkių);
- 2 kiaušinių;
- 1 vidutinio dydžio svogūno;
- 80 ml grietinėlės;
- 60 g kukurūzų kruopų (polenta);
- žiupsnelis druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų .
Gaminimo eiga:
- Cukiniją sutarkuokite burokine tarka. Jei cukinijos žievelė kieta, prieš tarkuodamijąnuskuskite. Sudėkite į sietelį ir pasūdykite maždaug 1 šaukšteliu druskos, kad greičiau išsiskirtų sultys.
- Žuvį susmulkinkite maisto smulkintuvu arba sumalkite mėsmale.
- Kiaušinius išplakite su grietinėle, kukurūzų kruopomis, druska ir pipirais.
- Į kiaušinių masę sudėkite žuvį, smulkiai pjaustytą svogūną, nuspaustus cukinijų tarkius ir viską gerai išmaišykite.
- Formuokite nedidelius maltinukus ir dėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą.
- Kepkite180 °C temperatūroje apie 20 minučių.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!