Ramintos receptas: Žuvies ir cukinijų maltinukai

Kategorija
Sveika vakarienė, Sveiki pietūs

Prie žuvies ir cukinijų maltinukų dera graikiškas jogurtas, sumaišytas su nedideliu kiekiu grūdėtųjų garstyčių. Ir, žinoma, – daug šviežių daržovių. Be pridėtinio cukraus, daug skaidulinių medžiagų, tausojantis, druskos iki 1 g/100 g.

Jums reikės:
  • 700 g baltos jūrinės žuvies (menkė, jūros lydeka ir pan.);
  • 1 nedidelės cukinijos (maždaug 2 stiklinės tarkių);
  • 2 kiaušinių;
  • 1 vidutinio dydžio svogūno;
  • 80 ml grietinėlės;
  • 60 g kukurūzų kruopų (polenta);
  • žiupsnelis druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų .
Gaminimo eiga:
  • Cukiniją sutarkuokite burokine tarka. Jei cukinijos žievelė kieta, prieš tarkuodamijąnuskuskite. Sudėkite į sietelį ir pasūdykite maždaug 1 šaukšteliu druskos, kad greičiau išsiskirtų sultys.
  • Žuvį susmulkinkite maisto smulkintuvu arba sumalkite mėsmale.
  • Kiaušinius išplakite su grietinėle, kukurūzų kruopomis, druska ir pipirais.
  • Į kiaušinių masę sudėkite žuvį, smulkiai pjaustytą svogūną, nuspaustus cukinijų tarkius ir viską gerai išmaišykite.
  • Formuokite nedidelius maltinukus ir dėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą.
  • Kepkite180 °C temperatūroje apie 20 minučių.

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

0 0 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Naujienlaiškio prenumerata!

Susipažink su išskirtine mitybos ir gyvensenos informacija, kuri padeda gyventi sveikiau ir jaustis energingiau. Nemokami receptai, patarimai, straipsniai, naujausi seminarai ir kursai.

Aš sutinku, kad mano įvesti duomenys bus saugomi ir naudojami naujienlaiškiams siųsti. Taip pat patvirtinu, kad susipažinau ir sutinku su sąlygomis ir taisyklėmis.

0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x