Viso grūdo makaronai su daržovių padažu

Category
Sveika vakarienė


Jums reikės:
  • 600 g viso grūdo/ speltų makaronų
  • 2 indeliai (800 g) konservuotų be odelės pomidorų savo sultyse
  • 1 v.š. pomidorų pastos
  • 2 dydžio morkų
  • 2 vidutinio dydžio paprikų
  • 2 skiltelių česnako
  • 6-8 v.š. ypač tyro alyvuogių aliejaus
  • 3 a.š. džiovinto raudonėlio
  • 2 a.š. džiovinto baziliko
  • 80 g kietojo sūrio
  • Druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų
Gaminimo eiga:
  • Morką ir papriką supjaustykite mažais gabaliukais. Česnaką susmulkinkite. Keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus ir jame apie 10 minučių pakepinkite morkas su paprikomis.
  • Tada sudėkite smulkintą česnaką ir dar apie 1 minutę pakepkite. Sudėkite pomidorus, pomidorų pastą, džiovintą raudonėlį ir baziliką, pasūdykite ir įberkite pipirų, gerai išmaišykite ir ant lėtos ugnies troškinkite apie 25 minutes.
  • Baigę troškinti susmulkinkite su maisto smulkintuvu iki vientisos masė.
  • Išvirkite makaronus pagal ant pakuotės nurodytą laiką.
  • Makaronus patiekite su padažu, ant viršaus užtarkuokite kietojo sūrio.
No Comments

Post A Comment