Morkų saldumas ir prieskonių švelnus pasikandžiojimas puikiai dera šiuose kotletukuose. Meilę aštrumui reguliuokite padidindami ar pamažindami kario miltelių ir malto imbiero kiekį.
Jums reikės:
- 2 didelių morkų;
- 120 g baltagūžio kopūsto (maždaug trimis dalimis mažiau nei morkų);
- 100 g avižinių dribsnių;
- 50 g viso grūdo speltos miltų;
- 1 a.š. ciberžolės;
- 1 a.š. kario miltelių;
- ¼ a.š. malto imbiero;
- ¼ a.š. cinamono;
- 1 š. kepimui tinkamo aliejaus;
- Žiupsnelio druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Gaminimo eiga:
- Morkas ir kopūstą sutarkuokite smulkia tarka.
- Į morkas ir kopūstus sudėkite visus ingredientus, įpilkite aliejų ir gerai rankomis sumaišykite, kad prieskoniai tolygiai pasiskirstytų.
- Formuokite nedidelius kotletukus ir dėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.
- Kepkite180 °C temperatūroje apie 25-30 minučių, kol paviršius lengvai apskrus.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!