Jums reikės:
- 1 stiklinė (200 g) avinžirnių;
- 1,5 vnt. (apie 400 g) vidutinio dydžio burokėlių;
- ½ (apie 50 g) vidutinio dydžio svogūno;
- 1 kiaušinio;
- 1 š. (10 g) maltų sezamo sėklų;
- 2 a.š. (4 g) malto kumino;
- 4 š. (40 g) aliejaus (tinkamo terminiam apdorojimui);
- žiupsnelio druskos;
- žiupsnelio šviežiai maltų juodųjų pipirų;
Gaminimo eiga:
- Per naktį vandenyje išmirkytus avinžirnius išvirkite.
- Svogūną smulkiai supjaustykite. Keptuvėje įkaitinkite 1 š. aliejaus, suberkite svogūnus ir kepkite apie 5 min., kol pasidarys skaidrūs. Įberkite kuminą ir maišydami pakepkite dar vieną minutę.
- Pusę dalies burokėlio sutarkuokite smulkia tarka. Kitą jo galį supjaustykite mažais gabaliukais ir sudėkite į maisto smulkintuvą kartu su avinžirniais, pakeptais svogūnais, kiaušiniu, sezamo sėklomis ir 2 š. aliejaus. Sutrinkite iki rupios masės.
- Į gautą masę sudėkite likusius tarkuotus burokėlius, pasūdykite, įberkite šviežiai maltų pipirų ir labai gerai viską išmaišykite.
- Drėgnomis rankomis formuokite stalo teniso kamuoliuko dydžio maltinukus ir sudėkite juos į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą. Maltinukus pašlakstykite likusiu aliejumi ir kepkite180 °C temperatūroje apie 15 - 20 minučių, kol švelniai apkeps. Stebėkite, kad neperkeptų, nes gali išsausėti.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!