Ramintos receptas: Burokėlių ir avinžirnių maltinukai

Kategorija
Sveika vakarienė, Sveiki pietūs
Žymos:
avinžirniai, Burokėliai, Maltinukai


Jums reikės:
  • 1 stiklinė (200 g) avinžirnių;
  • 1,5 vnt. (apie 400 g) vidutinio dydžio burokėlių;
  • ½ (apie 50 g) vidutinio dydžio svogūno;
  • 1 kiaušinio;
  • 1 š. (10 g) maltų sezamo sėklų;
  • 2 a.š. (4 g) malto kumino;
  • 4 š. (40 g) aliejaus (tinkamo terminiam apdorojimui);
  • žiupsnelio druskos;
  • žiupsnelio šviežiai maltų juodųjų pipirų;
Gaminimo eiga:
  • Per naktį vandenyje išmirkytus avinžirnius išvirkite.
  • Svogūną smulkiai supjaustykite. Keptuvėje įkaitinkite 1 š. aliejaus, suberkite svogūnus ir kepkite apie 5 min., kol pasidarys skaidrūs. Įberkite kuminą ir maišydami pakepkite dar vieną minutę.
  • Pusę dalies burokėlio sutarkuokite smulkia tarka. Kitą jo galį supjaustykite mažais gabaliukais ir sudėkite į maisto smulkintuvą kartu su avinžirniais, pakeptais svogūnais, kiaušiniu, sezamo sėklomis ir 2 š. aliejaus. Sutrinkite iki rupios masės.
  • Į gautą masę sudėkite likusius tarkuotus burokėlius, pasūdykite, įberkite šviežiai maltų pipirų ir labai gerai viską išmaišykite.
  • Drėgnomis rankomis formuokite stalo teniso kamuoliuko dydžio maltinukus ir sudėkite juos į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą. Maltinukus pašlakstykite likusiu aliejumi ir kepkite180 °C temperatūroje apie 15 - 20 minučių, kol švelniai apkeps. Stebėkite, kad neperkeptų, nes gali išsausėti.

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

0 0 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x