Jums reikės:
- 2 stiklinės (400 g) raudonųjų lęšių;
- 3 vidutinio dydžio (apie 250 g) morkų;
- 1 vidutinio dydžio (apie 150 g) svogūno;
- 2 š. (20 g) aliejaus (tinkamo terminiam apdorojimui);
- 2 stikl. (300 g) moliūgo, nuvalyto ir kubeliais supjaustyto;
- ½ mažos žaliosios cukinijos (apie 140 g);
- 1 indelio (400 g) konservuotų pomidorų;
- 2 lauro lapų;
- žiupsnio druskos;
- žiupsnio šviežiai sumaltų juodųjų pipirų;
- keleto šakelių šviežių petražolių ir cukinijos juostelių patiekimui.
Gaminimo eiga:
- Morkas supjaustykite kubeliais, svogūnus taip pat smulkiai supjaustykite. Puode, kuriame virs troškinys, įkaitinkite aliejų, suberkitemorkas su svogūnais ir pakepinkite apie 5 min.
- Sudėkite nuplautus lęšius, užpilkite 5 stiklines karšto vandens, įmeskite lauro lapus, įberkite druskos su pipirais ir virkite ant lėtos ugnies apie 15 min.
- Į puodą sudėkite kubeliais pjaustytą cukiniją ir moliūgą ir dar patroškinkite apie 7-10 min.
- Sudėkite smulkintus pomidorus su visomis sultimis, jei trūksta, – dar kartą pasūdykite ir įberkite šviežiai maltų pipirų. Patroškinkite dar apie 5 min.
- Troškinį įpylę į lėkštes apiberkite smulkintomis petražolėmis ir papuoškite cukinijų juostelėmis.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!