Orkaitėje kepti ruginiai varškėčiai su džiovintais pomidorais ir špinatais

Kategorija
Sveika vakarienė, Sveiki pusryčiai
Žymos:
ruginiai varškėčiai, Sveika vakarienė, Sveiki pietūs, Varškėčiai

Šie varškėčiai – tarsi mažos ruginės bandelės. Ypač skanūs šilti, bet taip pat puikaus skonio ir atvėsę. Šiltus varškėčius galima valgyti su graikišku jogurtu. Be pridėtinio cukraus, daug skaidulinių medžiagų, tausojantis, vegetariškas, druskos iki 1 g/100 g

Jums reikės:
  • 180 g varškės (9%);
  • 2 kiaušinių;
  • 6 džiovintų pomidorų aliejuje;
  • 1 saujos špinatų;
  • 90 g viso grūdo ruginių miltų;
  • ½ a.š. kepimo miltelių;
  • žiupsnelis druskos.
Gaminimo eiga:
  • Kiaušinius išplakite su varške, sudėkitesusmulkintus džiovintus pomidorus ir smulkiai supjaustytus špinatus.
  • Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir druska bei suberkite į kiaušinius. Gerai sumaišykite. Tešla išeina lipni, bet papildomai miltų neberkite (kad varškėčiai nebūtų per kieti).
  • Ant stalo paberkite šaukštą miltų, dėkite tešlą ir apvoliokite ją miltuose. Suformuokite maždaug graikinio riešuto dydžio varškėtukus ir palikdami tarpelius dėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą.
  • Kepti 180 °C temperatūroje apie 15 minučių, kol lengvai paruduos.
Komentarų:

Įrašyti komentarą