Ramintos receptas: Grikių troškinys su daržovėmis ir varškės sūriu

Kategorija
Sveika vakarienė, Sveiki pietūs
Žymos:
grikių troškinys, sveikas maistas, troškinys

Mėgstantys aštriau į troškinį gali įberti daugiau kumino arba net žiupsnelį čili pipiriuko ar kajeno pipiro miltelių. Jei naudosite aštriuosius pipirus, juos dėkite 2 žingsnyje. Išeis švelniai besikandžiojantis patiekalas, ypač tinkantis šaltuoju metų laiku. Be pridėtinio cukraus, daug skaidulinių medžiagų, tausojantis, vegetariškas, druskos iki 1 g/100 g.

Jums reikės:
  • 150 g grikių;
  • 2 vidutinio dydžio morkų;
  • 1 saldžiosios raudonosios paprikos;
  • 2 vidutinio dydžio pomidorų;
  • 1 indelio (240 g) konservuotų pomidorų savo sultyse;
  • 1 š. pomidorų pastos;
  • 1-2 š. lydyto sviesto arba kepimui tinkamo aliejaus;
  • 2 lauro lapų;
  • 1 a.š. ciberžolės;
  • 1 a.š. maltos kalendros;
  • 1 a.š. malto kumino;
  • 3-5 šakelių krapų;
  • 170 g varškės sūrio (13%);
  • 100 g graikiško jogurto;
  • žiupsnelis druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Gaminimo eiga:
  • Grikių kruopas gerai nuplaukite. Morkas supjaustykite mažais kubeliais, paprikas ir pomidorus supjaustykite mažais gabaliukais.
  • Puode įkaitinkite lydytą sviestą arba aliejų. Suberkite ciberžoles, kalendrą bei kuminą ir maišydami pakepinkite apie 1 minutę.
  • Suberkite morkas ir paprikas, gerai išmaišykite ir ant mažos ugnies kepkite apie 7 minutes.
  • Įdėkite pomidorus, konservuotus pomidorus su visomis savo sultimis (jei pomidorai nesmulkinti, su šaukštu pasmulkinkite), pomidorų pastą, grikius, lauro lapus, įberkite druskos, šviežiai maltų pipirų ir įpilkite 200 ml karšto vandens. Uždengę troškinkite ant mažos ugnies apie 12 – 15 minučių, kol suminkštėja grikiai. Jei troškinys per tirštas, papildomai įpilkite keletą šlakelių karšto vandens. Daržovių nereikia pervirti, jos turi likti traškios. Pabaigę troškinti, lauro lapus išgriebkite.
  • Varškės sūrį supjaustykite mažais kubeliais. Juos galite suberti į troškinį arba patiekti atskirai kartu su jogurtu.
  • Krapus susmulkinkite ir užberkite ant troškinio.

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

0 0 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x