Sorų kruopų apkepas su obuoliais ir aviečių tyre

Kategorija
Sveika vakarienė, Sveiki pusryčiai
Žymos:
Apkepas, soros, Sorų kruopos, Sveika vakarienė

Skaidulinių medžiagų daugiau nei 6g/100g, druskos iki 1g/100g, be glitimo, tausojantis, pridėtinio cukraus iki 5g/100g, daug baltymų. Rekomenduojama – pusryčiams, vakarienei

Jums reikės:
  • 1 stikl. sorų kruopų;
  • 2 stikl. pieno (2,5%);
  • 2 stikl. vandens;
  • 2 v.š. nerafinuoto cukraus;
  • 5 kiaušinių;
  • 3 vidutinių obuolių;
  • 2 a.š. cinamono;
  • 2 v.š. aliejaus (tinkamo terminiam apdorojimui) (skardos patepimui);
  • Žiupsnelio druskos;
  • 1,5 stikl. aviečių (šviežių arba atšildytų šaldytų);
  • 1 -2 gerai prinokusių bananų.
Gaminimo eiga:
  • Keletą kartų labai gerai perplaukite sorų kruopas (geriausia tai daryti smulkiame sietelyje ir plauti karštu vandeniu). Virkite jas apie 15 min. pasūdytame vandens ir pieno mišinyje, kol kruopos suminkštės.
  • Išvirusias kruopas uždenkite ir palikite pastovėti dar 15 min., kad jos galutinai išbrinktų.
  • Kiaušinius išplakite su cukrumi ir sudėkite į atvėsusias kruopas.
  • Obuolius nulupkite, išpjaukite sėklalizdžius ir sutarkuokite burokine tarka. Sudėkite juos į puodą, įpilkite šiek tiek aliejaus, suberkite cinamoną ir 2-3 min. patroškinkite. Sumaišykite su kruopomis.
  • Gautą masę paskleiskite tolygiu sluoksniu aliejumi pateptoje skardoje ir 25-30 min. kepkite įkaitintoje orkaitėje 180 ºC temperatūroje, kol apkepo paviršius tolygiai apskrus.
  • Kol kepa apkepas, paruoškite tyrę. Avietes ir bananus suplakite maisto smulkintuve iki vientisos masės ir patiekite prie apkepo.
Komentarų:

Įrašyti komentarą